Leuke educatieve apps voor kinderen om spelenderwijs te leren

Kinderen zitten veel op tablets en telefoons als bron van vermaak, maar wist je dat deze apparaten ook ideaal zijn om de kennis van jouw kind te verbreden? Op een tablet of telefoon kun je namelijk verschillende educatieve apps downloaden, zodat jouw kind spelenderwijs kan leren. Aan welke educatieve apps je kunt denken én andere educatieve activiteiten zonder elektronica, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Letters en woordjes

Een tablet voor kinderen is een tablet die eenvoudig te bedienen is, zonder ingewikkelde instructies of instellingen. Ook is een kindertablet kindproof en kan deze vaak wel tegen een stootje. Daarnaast zijn kindertablets veilig en kun je hier leuke educatieve apps op downloaden. Zo heb je bijvoorbeeld apps waarmee jouw kind letters en woordjes kan leren. Dat kunnen Nederlandse woordjes zijn, maar als jouw kind ook nieuwsgierig is naar andere talen zoals de Engelse taal, bestaan daar ook verschillende apps voor. Wanneer het kind eenmaal de letters van het alfabet kent, kun je ook apps downloaden die kunnen helpen om de woordjes daadwerkelijk in zinnen te lezen.

2. Rekenen

Als jouw kind het vak rekenen meer onder de knie wil krijgen, is het een goede tip om een app te downloaden waarbij dit centraal staat. Zo heb je apps waarbij jouw kind sommen moet oplossen met bijvoorbeeld breuken of optellen. Ook bestaan er apps die gericht zijn op wiskunde, voor als jouw kind al op de middelbare school zit.

3. Klokkijken

Het is prettig als een kind op een bepaalde leeftijd kan klokkijken. Klokkijken komt natuurlijk goed van pas als jouw kind op zijn of haar eigen houtje naar buiten mag en op een bepaald tijdstip thuis moet zijn. Om jouw kind een handje te helpen, kun je een app downloaden waarbij het klokkijken wordt geoefend. Binnen no time weet jouw kind hoe laat het is, op zowel de digitale als de analoge klok.

Andere educatieve activiteiten voor het kind

Er zijn talloze apps te downloaden hoe jouw kind zijn of haar kennis wat kan bijspijkeren. Toch zijn er ook andere manieren waarop je de kennis van jouw kind kan verbreden. Hieronder hebben we een aantal andere educatieve manieren voor je opgesomd die je kunt ondernemen met jouw kind.

1. Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is speelgoed waarmee kinderen kunnen leren. Dit is goed voor de ontwikkeling en de motoriek van het kind. Voorbeelden van educatief speelgoed zijn stapelblokken waar kinderen een bepaald woordje mee moeten vormen, of een spelletje waar ze plaatjes moeten houden zoals memory. Daarnaast heb je ook kaartspellen die ervoor zorgen dat jouw kind kan leren. Dit soort speelgoed is leuk om als cadeau te geven aan een kind en ze leren er ook nog eens mee: win-win! Ben je op zoek naar educatief speelgoed of ander speelgoed dat je kunt geven als cadeau aan een kind van 4 jaar? Neem dan eens een kijkje op ‘cadeau kind 4 jaar’.

2. Spelen in de tuin

Wist je dat spelen in de tuin ook heel goed is voor jouw kind? Jouw kind kan namelijk in de tuin van alles ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan dieren die in de tuin leven, net zoals de bloemen en planten die er groeien. Daarnaast zijn er ook allerlei andere objecten in de tuin te vinden waarmee de fantasie van jouw kind wordt aangewakkerd. Denk bijvoorbeeld aan stokken waar een kind een hut mee kan bouwen. 

3. Bakken

Bakken: een educatieve activiteit met – hopelijk – een lekkernij als beloning. Bakken met kinderen is niet alleen leuk en lekker, jouw kind leert er ook het een en ander van. Zo leert jouw kind bijvoorbeeld hoe je een beslag klaarmaakt, hoe je de oven voorverwarmt en hoe je bepaalde ingrediënten moet snijden – als jouw kind hier oud genoeg voor is, natuurlijk. 

Top 5 Beste kopen
Logo