VR Bril

Duik dieper in virtuele werelden met de juiste VR-bril! We vergelijken de top 5 VR-brillen op prestatie, comfort en beeldkwaliteit om jou te helpen de beste keuze te maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Oculus Quest 2
Oculus Quest 2
Voordelen
Deze VR bril heeft geen pc nodig. Draadloos VR gamen. Resolutie van 3664 x 1920. Licht qua gewicht. Ook voor brildragers. Fijne controllers. Lange accuduur. Hand-tracking.
Nadelen
Om alle mogelijkheden van deze VR bril te benutten heb je een Facebook account nodig.
Sony PlayStation VR Megapack 3
Sony PlayStation VR Megapack 3
Voordelen
Inclusief 5 spellen. Geschikt voor Playstion 4 en 5. Verstelbare lenzen. Gebruiksvriendelijk plug n play. Veel afstelmogelijkheden. 2 jaar garantie. 360 graden zicht. Ingebouwde microfoon.
Nadelen
Voor sommige VR spellen heb je een setje PlayStation Move-controllers nodig.
Tip: Beste keuze
HTC Vive Cosmos Elite
HTC Vive Cosmos Elite
Voordelen
Zeer geavanceerde VR bril. Trackingsysteem ondersteunt 6 degrees of freedom. Verstelbare hoofdband met draaiknop. Ingebouwde speakers. Veel gratis games beschikbaar.
Nadelen
Deze VR bril werkt niet met een smartphone of een console.
Samsung New Gear VR
Samsung New Gear VR
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsde VR bril. Comfortabele pasvorm. Eenvoudig in gebruik. Veel apps voor 3d en 360 films ervaring. Prima beeldkwaliteit. Verstelbare lenzen. Handige knoppen om te navigeren.
Nadelen
Deze VR bril werkt niet op Apple iPhone modellen.
Oculus Rift S
Oculus Rift S
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Inside-out tracking. Passthrough+ technologie. Verstelbare hoofdband. Veel content in Oculus Store. Lange kabel. Hoeft niet ingesteld te worden voor gebruik.
Nadelen
Om deze VR bril te kunnen gebruiken heb je een krachtige pc nodig.

Beste VR BrilKoopgids: Welke VR Bril is de beste koop van april 2024?

VR brillen zijn gemaakt voor virtual reality. Je zet de bril op en begeeft je dan in een andere omgeving. Meestal worden VR brillen gebruikt voor games. Met de VR bril op is het dan alsof je je in de wereld van de game beweegt. Je gamet dus niet op je televisiescherm, maar via een VR bril. Vaak kun je ook het beeld op je televisie weergeven, zodat de mensen om je heen ook zien wat je aan het doen bent in de game bijvoorbeeld. Er zijn verschillende soorten VR brillen.

Smartphone en Playstation VR brillen

De meest simpele VR brillen zijn gemaakt voor je smartphone. Je plaatst je smartphone in de VR bril en kunt zo filmpjes kijken of specifieke apps downloaden die bedoeld zijn voor VR brillen voor smartphones. Dit zijn vaak de meest goedkope VR brillen. De VR brillen voor smartphones zou je kunnen zien als instapmodellen voor virtual reality. Er zijn ook VR brillen geschikt voor game consoles. Met name Playstation speelt in op VR en heeft zelfs eigen VR brillen uitgebracht. Er zijn specifieke Playstation games die werken met VR brillen en virtual reality.

PC en standalone VR brillen

Daarnaast zijn er VR brillen die je kunt koppelen met je PC of laptop. Vaak moet je hiervoor wel een krachtige laptop hebben. Je kunt met VR brillen voor je PC ook geschikte games spelen. Of je kunt films kijken met VR brillen die je kunt koppelen met je PC of laptop. Tot slot zijn er standalone VR brillen. Deze kunnen zelfstandig een ervaring van virtual reality bieden, zonder afhankelijk te zijn van een gameconsole, PC of smartphone. Dit zijn met name de Oculus Quest en Oculus Quest 2 VR brillen.

Merken en uiterste prijzen

Er zijn dus VR brillen van Playstation en VR brillen van Oculus. Oculus is één van de voorlopers op het gebied van VR brillen en is nog altijd een bekend merk waar je veel van kunt verwachten. Andere merken waarvan VR brillen te koop zijn, zijn bijvoorbeeld HTC, Samsung en Google. Ook LG en Trust hebben meerdere VR brillen. Er zijn nog meer merken, maar die bieden minder variatie aan in hun assortiment VR brillen. VR brillen voor je smartphone kun je al vinden vanaf iets meer dan tien euro. De HTC Pro Eye is een van de duurste VR brillen en kost ruim over de 1000 euro.

Gemiddelde prijzen en waar te koop

De meeste VR brillen zijn te koop voor prijzen van zo’n 300 tot 800 euro. Je koopt VR brillen voornamelijk bij elektronicazaken. Denk aan Coolblue of MediaMarkt. Ook Bol.com heeft voldoende aanbod op de webshop. Je kunt in game winkels ongetwijfeld een VR bril vinden, maar het aanbod is waarschijnlijk minder uitgebreid dan bij elektronicazaken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een VR Bril

Is een krachtige computer vereist voor een VR-bril?

Afhankelijk van het model; sommige vereisen een krachtige pc, terwijl andere stand-alone zijn.

Kan ik een bril dragen onder de VR-bril?

Veel modellen zijn ontworpen om comfortabel te passen over een bril.

Is er kans op bewegingsziekte?

Sommige mensen ervaren dit, maar nieuwere modellen minimaliseren dit effect.

Kan ik alle soorten games spelen?

De game moet compatibel zijn met VR; niet alle games zijn dat.

Hoe zit het met de batterijduur?

Voor stand-alone modellen varieert dit meestal van 2 tot 6 uur.

Top 5 Beste kopen
Logo