VR Bril
Bijgewerkt: Juni 2023

VR Bril

VR Bril

VR brillen zijn gemaakt voor virtual reality. Je zet de bril op en begeeft je dan in een andere omgeving. Meestal worden VR brillen gebruikt voor games. Met de VR bril op is het dan alsof je je in de wereld van de game beweegt. Je gamet dus niet op je televisiescherm, maar via een VR bril. Vaak kun je ook het beeld op je televisie weergeven, zodat de mensen om je heen ook zien wat je aan het doen bent in de game bijvoorbeeld. Er zijn verschillende soorten VR brillen.

 

Smartphone en Playstation VR brillen

De meest simpele VR brillen zijn gemaakt voor je smartphone. Je plaatst je smartphone in de VR bril en kunt zo filmpjes kijken of specifieke apps downloaden die bedoeld zijn voor VR brillen voor smartphones. Dit zijn vaak de meest goedkope VR brillen. De VR brillen voor smartphones zou je kunnen zien als instapmodellen voor virtual reality. Er zijn ook VR brillen geschikt voor game consoles. Met name Playstation speelt in op VR en heeft zelfs eigen VR brillen uitgebracht. Er zijn specifieke Playstation games die werken met VR brillen en virtual reality. 

 

PC en standalone VR brillen

Daarnaast zijn er VR brillen die je kunt koppelen met je PC of laptop. Vaak moet je hiervoor wel een krachtige laptop hebben. Je kunt met VR brillen voor je PC ook geschikte games spelen. Of je kunt films kijken met VR brillen die je kunt koppelen met je PC of laptop. Tot slot zijn er standalone VR brillen. Deze kunnen zelfstandig een ervaring van virtual reality bieden, zonder afhankelijk te zijn van een gameconsole, PC of smartphone. Dit zijn met name de Oculus Quest en Oculus Quest 2 VR brillen. 

 

Merken en uiterste prijzen

Er zijn dus VR brillen van Playstation en VR brillen van Oculus. Oculus is één van de voorlopers op het gebied van VR brillen en is nog altijd een bekend merk waar je veel van kunt verwachten. Andere merken waarvan VR brillen te koop zijn, zijn bijvoorbeeld HTC, Samsung en Google. Ook LG en Trust hebben meerdere VR brillen. Er zijn nog meer merken, maar die bieden minder variatie aan in hun assortiment VR brillen. VR brillen voor je smartphone kun je al vinden vanaf iets meer dan tien euro. De HTC Pro Eye is een van de duurste VR brillen en kost ruim over de 1000 euro. 

 

Gemiddelde prijzen en waar te koop

De meeste VR brillen zijn te koop voor prijzen van zo’n 300 tot 800 euro. Je koopt VR brillen voornamelijk bij elektronicazaken. Denk aan Coolblue of MediaMarkt. Ook Bol.com heeft voldoende aanbod op de webshop. Je kunt in game winkels ongetwijfeld een VR bril vinden, maar het aanbod is waarschijnlijk minder uitgebreid dan bij elektronicazaken. 

Beste VR Bril aanbiedingen van Juni 2023