Sonos Roam
Bijgewerkt: Juni 2024

Sonos Roam

Sonos Roam

Dankzij de Sonos Roam speel je overal binnens- en buitenshuis jouw favoriete muziek af. Sonos is een merk dat muziek afspelen eenvoudiger maakt en daarbij goede kwaliteit biedt voor ieder geluidsfragment. Je kan hem overal waar je maar wilt plaatsen, omdat er alleen een goede verbinding nodig is. Een grotere speaker hoef je dus niet meer mee te nemen als je op pad gaat en ook binnenshuis heb je geen grote speakers meer nodig. Sonos biedt hiermee dus alles wat je nodig hebt om weer te genieten van het geluid en de 

 

Muziek streamen vanaf meerdere apparaten

De Sonos Roam is voor veel apparaten beschikbaar. De apparaten moeten namelijk alleen voorzien zijn van bluetooth om een goede connectie te maken. Zo kan je vanaf jouw smartphone, laptop of tablet streamen, terwijl je zelf door het huis heen loopt. Het enige waar je de Sonos Roam niet aan kan koppelen is de soundbar van hetzelfde merk. Het verbinden gebeurt in eerste instantie via het thuisnetwerk. Zodra je het apparaat van Sonos hebt verbonden met WiFi kan je de bluetooth starten en zorg je ervoor dat jouw muziek direct duidelijk hoorbaar is. 

 

Waterdicht en bluetooth

De Sonos Roam is voorzien van een goede bluetooth verbinding. Deze verbinding is te gebruiken zodra je het apparaat aan het thuisnetwerk hebt gekoppeld. Vanaf dat moment kan je de andere apparaten eraan verbinden. Ieder apparaat dat voorzien is van bluetooth is mogelijk. Je hoeft echter niet altijd thuis te zijn om de speaker te gebruiken. De Roam is namelijk voorzien van een waterdichte behuizing, waardoor je hem ook naast het zwembad kan plaatsen. Zelfs tijdens jouw vakantie geniet je dus van jouw favoriete muziek, zonder een al te grote speaker mee te hoeven nemen. Houd er wel rekening mee dat de speaker slechts beperkt waterdicht is en je hem dus niet in het water moet zetten. 

Wat is verschil tussen Sonos Roam en Roam SL?

Sonos heeft niet officieel een Roam SL-model uitgebracht. Maar als u het vergelijkt met andere Sonos-producten zoals de Sonos One en One SL, kunnen we speculeren wat een Roam SL-model zou kunnen inhouden.

De belangrijkste verschillen tussen Sonos One en One SL zijn dat de One SL geen microfoons heeft voor spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant en meestal iets goedkoper is.

Als er een Sonos Roam SL-model zou bestaan, zou het waarschijnlijk vergelijkbare verschillen hebben met de standaard Sonos Roam. De Roam SL zou geen ingebouwde microfoon hebben voor spraakassistenten en zou goedkoper kunnen zijn dan de originele Roam.

De Sonos Roam, die daadwerkelijk bestaat, is een draagbare Bluetooth- en Wi-Fi-luidspreker die de gebruiker in staat stelt om muziek, podcasts en andere audio te streamen. Het biedt ook ondersteuning voor spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa.

Hoe werkt Roam Sonos?

De Sonos Roam is een draagbare, waterdichte Bluetooth- en Wi-Fi-luidspreker die een uitstekende geluidskwaliteit biedt, ondanks zijn compacte formaat. Hier is een overzicht van hoe de Roam werkt:

Verbinding: Roam maakt verbinding met uw thuisnetwerk via Wi-Fi of met andere apparaten zoals smartphones en tablets via Bluetooth. Wanneer u zich buiten het bereik van uw Wi-Fi-netwerk bevindt, schakelt Roam naadloos over naar Bluetooth-modus.

Sonos S2-app: De Sonos S2-app is de belangrijkste hub voor het bedienen van uw Roam. Met de app kunt u muziek, podcasts en andere audio streamen vanaf verschillende bronnen, zoals Spotify, Apple Music, Amazon Music, Tidal en meer. Via de app kunt u ook andere Sonos-apparaten in uw huis bedienen en groeperen.

Multiroom-audio: Roam kan worden geïntegreerd met andere Sonos-apparaten in uw huis om een multiroom-audio-ervaring te creëren. U kunt dezelfde muziek in meerdere kamers afspelen of verschillende nummers in verschillende kamers.

Spraakassistenten: Roam biedt ondersteuning voor spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Zodra u de spraakassistent van uw keuze hebt geconfigureerd via de Sonos S2-app, kunt u uw Roam bedienen met spraakopdrachten, zoals muziek afspelen, het volume aanpassen, nieuwsupdates ontvangen en meer.

Automatische Trueplay-tuning: Roam beschikt over de Trueplay-technologie van Sonos, die automatisch de audio-uitvoer aanpast op basis van de akoestiek van de omgeving. Hierdoor klinkt uw muziek altijd op zijn best, ongeacht waar u de Roam plaatst.

Batterijduur en opladen: Roam heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die tot 10 uur speeltijd biedt. U kunt de Roam opladen met de meegeleverde USB-C-kabel of draadloos opladen met een Qi-compatibel oplaadstation (apart verkrijgbaar).

Duurzaam ontwerp: De Roam heeft een waterdicht en stofdicht ontwerp (IP67-classificatie), waardoor het geschikt is voor gebruik buitenshuis, zoals bij het zwembad, op het strand of tijdens het kamperen.

Kan Sonos Roam tegen water?

Ja, de Sonos Roam is ontworpen om waterbestendig te zijn. Het heeft een IP67-classificatie, wat betekent dat het bestand is tegen stof en kan worden ondergedompeld in water tot een diepte van 1 meter (ongeveer 3,3 voet) gedurende maximaal 30 minuten. Hierdoor is de Roam geschikt voor gebruik buitenshuis, zoals bij het zwembad, op het strand of tijdens het kamperen.

Houd er echter rekening mee dat, hoewel de Roam waterbestendig is, het niet bedoeld is om constant ondergedompeld te worden in water of in zware regen te worden achtergelaten. Het is belangrijk om de luidspreker na blootstelling aan water af te drogen en ervoor te zorgen dat de oplaadpoort droog is voordat u deze weer aansluit op de oplader.

De functionaliteiten

De Sonos Roam kent een groot aantal functionaliteiten. Zo kan je hem zowel aan WiFi als bluetooth koppelen om de muziek uit de speaker te krijgen. Een andere belangrijke functionaliteit van de speaker is het opladen. Hiervoor is een USB-kabel meegeleverd. Zelfs draadloos opladen is mogelijk als je hiervoor een passende oplader in jouw bezit hebt. De Roam is tevens te koppelen aan jouw Google Assistance. Je stelt dus al jouw vragen aan Google en kan ook andere apparaten hiermee aansturen binnen het huishouden. 

 

Waar te koop

De Sonos Roam is bij veel verschillende elektronicazaken te verkrijgen. Je kan hiervoor naar een van de fysieke winkels in de omgeving om te ontdekken of de Roam bij je past, maar je hebt ook de mogelijkheid om online jouw aankoop te doen. Je hoeft dus niet meer de deur uit voor jouw nieuwe speakers. 

Beste Sonos Roam aanbiedingen van Juni 2024