144hz Monitor

Op zoek naar de beste prestaties voor gaming? Vergelijk de top 5 beste 144Hz-monitoren voor een vloeiende en meeslepende spelervaring. Ontdek ze hier!
144hz Monitor
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LG 27GL83A-B UltraGear
LG 27GL83A-B UltraGear
Voordelen
De monitor is voorzien van Freesync en G-sync, zodat er geen haperingen komen. De monitor geeft levendige kleuren en hoge contrasten. Vloeiende beelden beschikbaar.
Nadelen
Geen ingebouwde speakers voor geluiden van games. Een grote monitorvoet, dus veel ruimte nodig.
Samsung Odyssey G5 LC27G55TQBUXEN
Samsung Odyssey G5 LC27G55TQBUXEN
Voordelen
Geen haperende beelden dankzij de combinatie tussen 144hz en FreeSync. Een panoramisch effect dankzij het curved design, dus intensere ervaringen. Een hoge resolutie voor meer details.
Nadelen
De monitor is niet in hoogte verstelbaar. Geen ingebouwde speakers beschikbaar.
Tip: Beste keuze
LG 24GN60TP-B.AEU
LG 24GN60TP-B.AEU
Voordelen
De verversingssnelheid van 144hz en reactietijd van 1ms zorgen voor vloeiende beelden. De monitor is voorzien van FreeSync Premium, zodat er geen haperingen meer komen in combinatie met een AMD videokaart. Een goede gebruikservaring tijdens het spelen van de meest gecompliceerde games.
Nadelen
Zonder monitorarm kan je de monitor niet in hoogte verstellen.
AOC U34G3XM/EU
AOC U34G3XM/EU
Voordelen
De reactiesnelheid van 1ms en de verversingssnelheid van 144hz zorgen voor vloeiende bewegingen tijdens het spelen van games. Extra scherpe graphics door QHD resolutie. Het ultrawide scherm zorgt voor een groter speelveld, dus je kan eerder reageren op jouw tegenstanders.
Nadelen
Dankzij ultrawide neemt de monitor veel ruimte in beslag op jouw bureau.
Philips 27M1N3500LS/00
Philips 27M1N3500LS/00
Voordelen
De AMD videokaart synchroniseren met de monitor door FreeSync zorgt voor zo min mogelijk haperingen. De verversingssnelheid en reactiesnelheid geeft vloeiende beelden. De meest gecompliceerde spellen zijn hiermee te spelen. De QHD resolutie zorgt voor haarscherp beeld.
Nadelen
Zonder monitorarm niet in hoogte verstelbaar, dus geen ergonomische houding.

Beste 144hz MonitorKoopgids: Welke 144hz Monitor is de beste koop van mei 2024?

Iedere gamer heeft behoefte aan een goede 144hz monitor. De monitor zorgt er namelijk voor dat je te allen tijde de beste beelden ziet, zonder dat hier haperingen in komen. Met deze monitor hoef je dus geen spel meer achterwege te laten en kan je de winsten binnenhalen. Er zijn verschillende varianten mogelijk, waardoor je hem nog meer aan jouw wensen aansluit en er alles uit kan halen wat erin zit. De monitor helpt jou dan aan de beste spelervaring.

Verschillende afmetingen

Een 144hz monitor komt in een groot aantal afmetingen. Je moet daarom eerst goed bekijken wat je nodig hebt. Zo kan je kiezen voor een 27 inch beeldscherm. Deze afmeting is perfect voor een groot aantal spellen en geeft jou veel zicht. Als je een nog groter scherm wilt hebben, kan je ook voor een andere afmeting kiezen. De monitoren kunnen zo groot als een TV-scherm zijn, maar dan met een betere snelheid en een hogere resolutie. Jij bepaalt hoeveel je te zien krijgt op jouw beeldscherm en welke afmeting het beste bij jouw spelervaring past.

Vloeiend beeld voor games

Met een 144hz monitor ben je verzekerd van vloeiende bewegingen op het beeldscherm. De frequentie is namelijk hoog, waardoor je de spellen zonder haperingen kan spelen. Ook de goede videokaart speelt hier een belangrijke rol in. Je moet er dus ook voor zorgen dat je een videokaart aanschaft voor jouw computer, zodat je niets meer door elkaar laat lopen. De goede monitor geeft jou dan de gelegenheid om zelfs de zwaardere spellen te spelen en te voorkomen dat je achterloopt op jouw tegenstanders.

Hoge resolutie 

Je kan de 144hz monitor aanschaffen in een van de standaard uitvoeringen, maar ook door te kijken naar een hogere resolutie. Tegenwoordig draaien veel spellen namelijk op een hogere resolutie, waardoor je al snel aan een 4K resolutie zit. Ook op dit gebied zijn er een groot aantal mogelijkheden beschikbaar. Door goed te kijken wat het beste bij jouw spellen past, kies je dus een resolutie die het beste bij je gaat passen en waarmee je ervoor zorgt dat je de beste beeldkwaliteit in handen krijgt.

Een 144hz Curved monitor

Een curved monitor, ofwel een gebogen monitor, is een type computerscherm dat een licht gebogen ontwerp heeft in plaats van een volledig plat scherm zoals bij traditionele monitoren. Dit gebogen ontwerp is bedoeld om een meer meeslepende kijkervaring te bieden, vooral bij het bekijken van breedbeeldinhoud of het spelen van videogames.

Enkele voordelen van curved monitoren zijn:

Verbeterde onderdompeling: De gebogen vorm van het scherm kan het gevoel van onderdompeling in games en films vergroten door het gezichtsveld te verbreden en het scherm meer in lijn te brengen met de natuurlijke kromming van het menselijk oog.

Verminderde vervorming en reflectie: Curved monitoren kunnen beeldvervorming en reflecties verminderen die kunnen optreden bij platte schermen. Dit komt doordat het gebogen oppervlak van de monitor het licht gelijkmatiger over het scherm verspreidt, waardoor de kijkhoeken worden verbeterd en reflecties worden verminderd.

Verminderde oog- en nekbelasting: Bij gebruik van een curved monitor hoeven kijkers hun ogen en nek

Waar te koop

Een goede 144hz monitor kan je bij verschillende computer- en elektronicazaken aanschaffen. In jouw omgeving zijn er voldoende winkels en andere verkooppunten waar je jezelf goed kan oriënteren. Ook online zijn er meerdere verkooppunten beschikbaar. Je kan de specificaties hier allemaal met elkaar vergelijken, waarna je de monitor binnen een korte tijd aan huis geleverd krijgt. Jouw nieuwe 144hz monitor kan je dan direct koppelen aan jouw computer en er gebruik van maken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een 144hz Monitor

Wat is een 144Hz-monitor?

Een 144Hz-monitor is een type beeldscherm dat in staat is om beelden met een vernieuwingsfrequentie van 144 frames per seconde weer te geven. Dit resulteert in een vloeiendere en responsievere weergave van bewegende beelden.

Wat zijn de voordelen van een 144Hz-monitor ten opzichte van een 60Hz-monitor?

Een 144Hz-monitor zorgt voor een vloeiendere weergave van bewegende beelden, waardoor het beeld scherper en minder wazig lijkt. Dit kan vooral gunstig zijn bij het spelen van snelle actiegames of bij het bekijken van video’s met veel beweging. Bovendien kan een hogere vernieuwingsfrequentie de inputvertraging verminderen, wat resulteert in een betere reactietijd tijdens het gamen.

Kan mijn computer een 144Hz-monitor ondersteunen?

Om een 144Hz-monitor volledig te benutten, moet je computer in staat zijn om beelden met een hoge vernieuwingsfrequentie te produceren. Dit betekent dat je een krachtige grafische kaart en een voldoende sterke processor nodig hebt. Controleer de specificaties van je computer om te zien of deze geschikt is voor een 144Hz-monitor.

Kan ik een 144Hz-monitor aansluiten op een laptop?

Ja, het is mogelijk om een 144Hz-monitor aan te sluiten op een laptop, zolang de laptop beschikt over een grafische kaart en een aansluiting die 144Hz-ondersteuning biedt, zoals DisplayPort of HDMI 2.0. Controleer de specificaties van je laptop om er zeker van te zijn dat deze compatibel is met een 144Hz-monitor.

Zijn er andere factoren waar ik rekening mee moet houden bij het kiezen van een 144Hz-monitor?

Ja, naast de vernieuwingsfrequentie zijn er nog andere belangrijke factoren om te overwegen, zoals de resolutie, de beeldkwaliteit, de reactietijd en de aansluitingsmogelijkheden. Kies een monitor die voldoet aan je specifieke behoeften en zorg ervoor dat deze compatibel is met je computer en andere apparaten die je wilt aansluiten.

Top 5 Beste kopen
Logo