Emma Matras
Bijgewerkt: December 2022

Emma Matras

Emma Matras

Een Emma matras is sinds een aantal jaar een begrip geworden in heel Europa. Het merk is in 2015 ontstaan in Duitsland en sindsdien uitgegroeid tot een populair merk als het gaat om matrassen. Het Emma matras wordt vaak bekroond en toegezongen voor haar kwaliteit en comfort. Met een Emma matras kun je heerlijk slapen. Bovendien kun je 100 dagen proefslapen en kun je dus nog van gedachten veranderen. Daarnaast hebben ze bij Emma korte levertijden en wordt het matras in een praktische verpakking geleverd. En je krijgt ook nog eens tien jaar garantie op het matras. Er zijn twee varianten van het Emma matras: Emma One en Emma O2.

Emma One matras

Het Emma One matras kan in een aantal afmetingen geleverd worden. De lengte is hoe dan ook 2 meter. De breedte is er in 80, 90, 120, 140, 160, 180 en 200 centimeter. Het matras is 18 centimeter dik. Afhankelijk van de breedte van het matras, verschilt ook het gewicht. Het kleinste Emma matras van deze optie weegt 11 kilo en de grootste 24,7 kilo. De binnenkant van het matras is opgebouwd uit drie lagen: HRX, Visco- en Airgocell schuim.

 

Materialen van Emma One

Het grootste deel hiervan is HRX-schuim, waarmee je lichaam gestabiliseerd wordt. Het houdt in iedere houding je wervelkolom ook in de juiste positie, wat weer bijdraagt aan het comfort van het matras. De laag hierop is Visco-schuim. Dit vormt zich aan de hand van jouw lichaamswarmte naar je lichaam. De toplaag is Airgocell schuim. Dit heeft een gelachtige structuur die ademend is en koel en droog blijft. Om deze drie lagen zit de zogenaamde tijk, een ademende hoes die ook nog antislip heeft. De tijk kun je bovendien wassen op maximaal 40 graden. 

 

Emma O2 matras

Het Emma O2 matras heeft meer opties in de afmetingen. Deze is ook verkrijgbaar in lengtes van 210 of 220 centimeter. Het Emma matras met een lengte van 210 centimeter is er in de breedtes 80, 90, 160 en 180 centimeter. Een Emma matras met een lengte van 220 centimeter is er alleen in de breedtes 90 en 180 centimeter. De breedtes voor een Emma matras O2 van 200 centimeter lang zijn hetzelfde als voor de Emma One matras. Het Emma One matras is daarnaast ook met een breedte van 70 centimeter te krijgen. 

 

Verschillen tussen Emma One en O2

De O2 is een verbeterde versie van de One matras, hoewel de materialen die zijn gebruikt eigenlijk identiek zijn. Datzelfde geldt voor de tijk, waarbij ook de verhoudingen van de materialen precies hetzelfde zijn. De opties voor het Emma O2 matras zijn uitgebreider in maatvoering. De prijzen voor het O2 matras liggen hoger: voor de kleinste maat scheelt dit € 150 en voor de grootste maat € 300. Het gaat hier om dezelfde maten van de verschillende matrassen. 

Beste Emma Matras aanbiedingen van December 2022