Elektrische Kachel
Bijgewerkt: Juli 2024

Elektrische Kachel

Elektrische Kachel

Een elektrische kachel kan ontzettend handig zijn. Bijvoorbeeld voor op reis, in een garage of werkplaats of wanneer je eigen kachel even niet werkt. Veel mensen met een camper kiezen voor een kleine elektrische kachel. Dat is prettig wanneer je naar koudere plekken afreist bijvoorbeeld. Ook in badkamers kan een elektrische kachel uitkomst bieden. Je kunt de badkamer verwarmen terwijl je onder de douche staat en lekker warm uit de douche stappen in de wintermaanden. Een elektrische kachel kan in allerlei formaten gevonden worden.

 

Merken en prijzen in elektrische kachels

Merken die je veel terugziet in elektrische kachels zijn onder andere Mill en Eurom. Prijzen van alle merken variëren van een paar tientjes tot in de vierhonderd euro. De goedkoopste elektrische kachels zijn vaak ook een stuk kleiner, waar de duurste varianten groter zijn en van een modern en luxueus design. Onder de kleine elektrische kachels vind je ook kachels die je in het stopcontact kunt pluggen. Een kleine elektrische kachel verwarmt meestal tot een oppervlakte van 10 vierkante meter. 

 

Types elektrische kachels

Er zijn een aantal types elektrische kachel. Een ventilatorkachel kan naast verwarmen ook ventileren. Wel maakt dit type elektrische kachel relatief veel geluid. Een keramische kachel is vergelijkbaar en iets stiller. Hierbij wordt een keramische plaat verwarmd. Wie een stille elektrische kachel zoekt, kan beter kijken naar een convectorkachel, oliegevulde kachel of een infraroodkachel. Een infraroodkachel is uniek in de zin dat deze niet een ruimte verwarmt, maar een persoon of object. Desondanks zijn er veel varianten infraroodkachels te vinden. 

 

Bouwkachels

Een elektrische kachel is ook vaak te vinden op werkplaatsen of bouwlocaties. Kachels die hiervoor geschikt zijn worden vaak online gesorteerd onder de noemer bouwkachels. Meestal wordt aangegeven hoe groot de ruimte is die de kachel kan verwarmen, zorg dus dat je daarop let bij de aanschaf van een elektrische kachel. Zo ben je zeker dat je de gewenste ruimte voldoende kunt verwarmen. Daarnaast kun je nog kijken naar het aantal watt, zeker wanneer je de kachel wil gebruiken in de caravan of camper. 

 

Waar te koop

Er zijn dus meer dan genoeg opties als je een elektrische kachel wil. Ook de toepassingen van een elektrische kachel lopen erg uiteen. Het is dan ook niet verrassend dat je op een hoop verschillende locaties een elektrische kachel kunt aanschaffen. Je kunt uiteraard naar een campingwinkel, maar je kunt ook bij een huishoudwinkel als Blokker of Hema terecht voor je elektrische kachel. Ook de bouwmarkt heeft een aantal elektrische kachels te koop. Elektrische kachels kun je daarnaast vinden op webshops bij Bol.com en Coolblue bijvoorbeeld. 

Beste Elektrische Kachel aanbiedingen van Juli 2024