Elektrische Kachel

Bekijk de reviews en ervaringen en kies de beste Elektrische kachel slaapkamer met thermostaat. Vergelijk de prijzen en kwaliteit van de top 5 beste Elektrische kachel.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Eurom Alutherm 2500 Wifi
Eurom Alutherm 2500 Wifi
Voordelen
Zeer krachtige elektrische kachel. Geschikt voor ruimtes tot 29m2. Te bedienen via app. Ook met afstandsbediening. Relatief laag energieverbruik voor elektrische kachel.
Nadelen
Het eenmalig WIFI instellen is wat omslachtig.
Mill SG2000MEC
Mill SG2000MEC
Voordelen
3 warmtestanden. Maakt bijna geen geluid. Met ingebouwde thermostaat. Beschikbaar in diverse kleuren. Schakelt zichzelf uit bij omvallen of oververhitting. Stijlvol design.
Nadelen
Deze elektrische kachel is minder geschikt voor ruimtes groter dan 20m2.
Tip: Beste keuze
Eurom Safe-t-Heater 2400
Eurom Safe-t-Heater 2400
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Geschikt voor kamers tot 38m2. Verwarmt snel op. Lang elektriciteitssnoer. Compact qua formaat, past in iedere kamer. Groot warmte vermogen.
Nadelen
Deze elektrische kachel is niet waterdicht, daarom niet geschikt voor een badkamer.
DOMO DO7344H Turbo verwarmer
DOMO DO7344H Turbo verwarmer
Voordelen
Dankzij Turbo functie kamer snel opgewarmd. Kachel slaat automatisch aan onder bepaalde temperatuur. Inclusief afstandsbediening. Geïntegreerd handvat. Speciale zuinige stand van 1500 watt.
Nadelen
Deze elektrische kachel slaat niet automatisch af bij omvallen.
maxx 38005 - convectorkachel - 2000 watt
maxx 38005 - convectorkachel - 2000 watt
Voordelen
Laag geprijsde elektrische kachel. Best verkochte elektrische kachel 2022. Weegt slechts 3,2 kg. Kan zowel hangen als staand gebruikt worden. Beschikbaar in diverse kleuren en wattages.
Nadelen
Dit is niet de meest energiezuinige elektrische kachel die verkrijgbaar is.

Beste Elektrische KachelKoopgids: Welke Elektrische Kachel is de beste koop van februari 2024?

Een elektrische kachel kan ontzettend handig zijn. Bijvoorbeeld voor op reis, in een garage of werkplaats of wanneer je eigen kachel even niet werkt. Veel mensen met een camper kiezen voor een kleine elektrische kachel. Dat is prettig wanneer je naar koudere plekken afreist bijvoorbeeld. Ook in badkamers kan een elektrische kachel uitkomst bieden. Je kunt de badkamer verwarmen terwijl je onder de douche staat en lekker warm uit de douche stappen in de wintermaanden. Een elektrische kachel kan in allerlei formaten gevonden worden.

Merken en prijzen in elektrische kachels

Merken die je veel terugziet in elektrische kachels zijn onder andere Mill en Eurom. Prijzen van alle merken variëren van een paar tientjes tot in de vierhonderd euro. De goedkoopste elektrische kachels zijn vaak ook een stuk kleiner, waar de duurste varianten groter zijn en van een modern en luxueus design. Onder de kleine elektrische kachels vind je ook kachels die je in het stopcontact kunt pluggen. Een kleine elektrische kachel verwarmt meestal tot een oppervlakte van 10 vierkante meter.

Types elektrische kachels

Er zijn een aantal types elektrische kachel. Een ventilatorkachel kan naast verwarmen ook ventileren. Wel maakt dit type elektrische kachel relatief veel geluid. Een keramische kachel is vergelijkbaar en iets stiller. Hierbij wordt een keramische plaat verwarmd. Wie een stille elektrische kachel zoekt, kan beter kijken naar een convectorkachel, oliegevulde kachel of een infraroodkachel. Een infraroodkachel is uniek in de zin dat deze niet een ruimte verwarmt, maar een persoon of object. Desondanks zijn er veel varianten infraroodkachels te vinden.

Bouwkachels

Een elektrische kachel is ook vaak te vinden op werkplaatsen of bouwlocaties. Kachels die hiervoor geschikt zijn worden vaak online gesorteerd onder de noemer bouwkachels. Meestal wordt aangegeven hoe groot de ruimte is die de kachel kan verwarmen, zorg dus dat je daarop let bij de aanschaf van een elektrische kachel. Zo ben je zeker dat je de gewenste ruimte voldoende kunt verwarmen. Daarnaast kun je nog kijken naar het aantal watt, zeker wanneer je de kachel wil gebruiken in de caravan of camper.

Waar te koop

Er zijn dus meer dan genoeg opties als je een elektrische kachel wil. Ook de toepassingen van een elektrische kachel lopen erg uiteen. Het is dan ook niet verrassend dat je op een hoop verschillende locaties een elektrische kachel kunt aanschaffen. Je kunt uiteraard naar een campingwinkel, maar je kunt ook bij een huishoudwinkel als Blokker of Hema terecht voor je elektrische kachel. Ook de bouwmarkt heeft een aantal elektrische kachels te koop. Elektrische kachels kun je daarnaast vinden op webshops bij Bol.com en Coolblue bijvoorbeeld.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Elektrische Kachel

Is een elektrische kachel energiezuinig?

Dat varieert per model. Kijk naar het energielabel voor een indicatie van het verbruik.

Hoe snel warmt het op?

De meeste elektrische kachels warmen binnen enkele minuten op.

Is het gebruik veilig voor kinderen en huisdieren?

Veel modellen hebben veiligheidsfuncties zoals een omval- en oververhittingsbeveiliging.

Kan ik de kachel in elke kamer gebruiken?

Ja, maar zorg voor voldoende ventilatie en houd het apparaat uit de buurt van water.

Heeft een elektrische kachel een afstandsbediening?

Sommige modellen worden geleverd met een afstandsbediening voor extra gebruiksgemak.

Top 5 Beste kopen
Logo