Elektrische Deken

Niets biedt meer comfort in de winter dan een warm bed. Ontdek de top 5 elektrische dekens, vergeleken op warmte, veiligheid en gebruiksgemak. Vind jouw perfecte match!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Inventum HL197V
Inventum HL197V
Voordelen
9 verschillende warmtestanden. Verdeeld in 2 zones, lichaam en voeten. Geïntegreerd in hoeslaken. Heeft antibacteriële coating. Tot 12 uur instelbare timer. Deken kan in wasmachine.
Nadelen
Deze elektrische deken is wat duurder dan de gemiddelde elektrische deken.
Inventum HN135
Inventum HN135
Voordelen
Drie verschillende warmtestanden. Met oververhittingsbeveiliging. Schakelaar met sluimerlicht. In ongeveer 15 minuten opgewarmd. Wasbaar tot 30 graden. Indicatielampjes.
Nadelen
Deze elektrische deken heeft geen ingebouwde timer.
Tip: Beste keuze
Medisana HU A63
Medisana HU A63
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Vermogen van 60 watt. Beschikbaar in diverse maten. Voorzien van veiligheidssysteem. Weegt slechts 1,3 kg. 3 jaar fabrieksgarantie.
Nadelen
Deze elektrische deken heeft slechts twee warmtestanden.
Inventum HN236I
Inventum HN236I
Voordelen
Hoge kwaliteit elektrische onderdeken. Geschikt voor 2 personen. Extra warme voetenzone. Beveiliging voor overhitting. Eenvoudig in gebruik.
Nadelen
Deze elektrische deken warmt iets minder snel op dan andere elektrische dekens.
LifeGoods elektrische deken
LifeGoods elektrische deken
Voordelen
Gemaakt van zeer zacht, flanellen materiaal. 120 watt vermogen. Variabele standen voor verschillende temperaturen. Automatisch uitschakelen na 3 uur. Ook geschikt voor op bank.
Nadelen
Deze elektrische deken kan niet in de wasmachine of wasdroger.

Beste Elektrische DekenKoopgids: Welke Elektrische Deken is de beste koop van juni 2024?

Met een elektrische deken hoef je het in de winter nooit meer koud te hebben. Je kunt de deken in je bed leggen, zodat je je bed kunt opwarmen voordat je naar bed gaat. Maar je kunt ook met een elektrische deken heerlijk warm op de bank zitten, bijvoorbeeld met een kop thee of warme chocolademelk. Een elektrische deken neemt weinig ruimte in, maar biedt tegelijkertijd veel warmte. Elektrische dekens zijn er in allerlei soorten en zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels.

Waar je een elektrische deken kunt kopen

Een elektrische deken kun je kopen via talloze webshops. Denk bijvoorbeeld aan Blokker of Bol.com. Maar ook winkels waar je alles voor in huis kunt vinden verkopen de dekens. Zoals de Blokker of de Hema. Zelfs elektronicazaken bieden hier en daar elektrische dekens aan. In de wintermaanden kun je een elektrische deken vinden bij meer winkels, bijvoorbeeld een Action of iets vergelijkbaars. Ook woonwinkels hebben elektrische dekens van tijd tot tijd. Je zal dus zeker wanneer het kouder wordt op allerlei plekken een elektrische deken vinden.

Hoe werkt een elektrische deken

Een elektrische deken is een soort topmatras die warm kan worden. Meestal plug je de kabel aan de deken in het stopcontact om de verwarmingselementen of het verwarmingselement aan te zetten. Zo zorgt de deken voor warmte in je bed. Er zijn ook elektrische dekens met een timer. Je kunt via de timer instellen hoe lang de deken aan moet staan. Dat is weer handig als je alleen een warm bed wil als je in bed kruipt, maar niet de hele nacht op een verwarmd stuk wil liggen.

Formaten

Het formaat van de deken is vaak vergelijkbaar met dat van een bed. De afmetingen zijn vooral even breed, maar zijn niet even lang als een bed. Veel mensen willen ook vooral een elektrische deken om het stuk bij hun voeten warm te houden. De meeste mensen hebben geen baat bij het verwarmen van de volledige lengte van het bed. De meeste elektrische dekens zijn gemaakt voor een eenpersoonsbed of eenpersoons breedte.

Merken en prijzen

Merken waarvan je veel elektrische dekens tegenkomt zijn Inventum, Medisana en Dreamland. Hier heb je vaak de meeste variatie in, ongeacht waar je je elektrische deken zoekt. De prijzen liggen ook binnen de merken uiteen. Voor minder dan twintig euro kun je al een elektrische deken kopen. Een dure zal in de honderd euro zijn, hoewel er ook uitschieters van meerdere honderden euro’s te vinden zijn.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Elektrische Deken

Is een elektrische deken veilig?

Ja, moderne elektrische dekens hebben veiligheidsvoorzieningen zoals oververhittingsbeveiliging.

Verbruikt een elektrische deken veel stroom?

Over het algemeen zijn elektrische dekens energiezuinig. Check het energielabel voor specifieke informatie.

Kan ik een elektrische deken wassen?

Veel elektrische dekens zijn wasbaar, maar lees altijd de gebruiksaanwijzing voor de zekerheid.

Heeft een elektrische deken verschillende warmtestanden?

De meeste modellen hebben meerdere warmtestanden voor persoonlijk comfort.

Is een elektrische deken geschikt voor twee personen?

Er zijn zowel enkele als dubbele modellen beschikbaar, afhankelijk van je behoefte.

Top 5 Beste kopen
Logo