Slimme Speaker

Duik in de wereld van spraakgestuurde assistenten met onze vergelijking van de top 5 slimme speakers. Ontdek functies, geluidskwaliteit en compatibiliteit voor jouw ideale keuze!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Sonos One Speaker
Sonos One Speaker
Voordelen
Ingebouwde Google Assistant. Meerdere Sonos speakers aan elkaar koppelen. Speaker bedienen via app. Eenvoudige installatie. Geluid stemt zich af op akoestiek van je kamer.
Nadelen
Deze Sonos One speaker heeft geen bluetooth ondersteuning.
Google Nest Mini
Google Nest Mini
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Best verkochte slimme speaker 2020. Herkent 6 verschillende stemmen. Eenvoudige installatie. Beschikbaar in verschillende kleuren.
Nadelen
De Nederlandse Google Assistant ondersteunt Routines niet.
Tip: Beste keuze
Google Nest Audio Charcoal
Google Nest Audio Charcoal
Voordelen
Stuur jouw slimme huis aan. Zeer mooi geluid en bas tonen. Ook geschikt voor grote kamers. Stijlvol design. Makkelijk in te stellen via Google home app. Reageert goed op stemcommando’s.
Nadelen
Het kabeltje van de Google Nest Audio had iets langer mogen zijn.
Sonos Five Zwart
Sonos Five Zwart
Voordelen
Beschikt over NFC. Krachtig en helder geluid. Verbinden met andere speakers mogelijk. Bassen of middentonen handmatig aanpassen. Mini Jack ingang. Liggen of rechtop te gebruiken.
Nadelen
De prijs van deze slimme speaker ligt iets hoger dan die van een gemiddelde slimme speaker.
JBL Link Music
JBL Link Music
Voordelen
Ingebouwde Google Chromecast. Meerdere JBL speakers aan elkaar koppelen. Draadloos streamen via wifi of Bluetooth. JBL 360-Degree Pro Sound. 360-graden transducer.
Nadelen
Deze speaker heeft geen ingebouwde afspeelknoppen.

Beste Slimme SpeakerKoopgids: Welke Slimme Speaker is de beste koop van april 2024?

Een slimme speaker is niet alleen een speaker die je overal kunt neerzetten, je kunt hem ook nog eens bedienen met spraakbesturing. En niet alleen om muziek af te spelen en harder of zachter te zetten, de slimme speaker kan namelijk taken uitvoeren. Zo’n slimme speaker, die ook wel smart speaker wordt genoemd, werkt eigenlijk als je assistent in alles wat je doet. Maar dan wel gewoon bij jou in huis. Nu een slimme speaker steeds vaker Nederlands als taaloptie heeft, wordt het apparaat ook hier steeds populairder.

Slimme apparaten koppelen

Een slimme speaker geeft met de naam al aan dat het gaat om een smart apparaat. Steeds meer apparaten en producten worden slimmer gemaakt. Dat betekent vaak ook dat je de apparaten kunt koppelen. Met je slimme speaker bedien je bijvoorbeeld je smart televisie, je smartphone, je slimme deurbel en natuurlijk je smart sound systeem. Zelfs gordijnen en sloten kun je met een slimme speaker bedienen. En het enige wat je nodig hebt is je stem. Je vertelt je slimme speaker bijvoorbeeld om de deur te openen, de gordijnen te sluiten of iemand te bellen.

Je slimme speaker bedienen

Je hoeft geen uitgebreide instructies te geven aan je slimme speaker. Je geeft je slimme speaker eigenlijk commando’s. Vaak moet je eerst wel de stembesturing activeren, door bij wijze van spreken een gesprek te beginnen. Je zegt dan ‘hey Alexa’ bijvoorbeeld en Alexa reageert daarop door te laten weten dat de slimme speaker nu luistert naar het commando dat volgt. Zo voorkom je dat er een gesprek gevoerd wordt in huis en er opeens deuren open of juist op slot gaan, je telefoon spontaan iemand belt of de gordijnen opeens open of dicht gaan bijvoorbeeld.

Bekende slimme speaker merken

De meest bekende slimme speakers zijn waarschijnlijk Alexa, Google en Sonos. Inmiddels zijn er allerlei varianten van de Google en Sonos slimme speaker. Maar ook de Echo Dot is een bekende slimme speaker. Daarnaast brengen meer merken een slimme speaker uit, waaronder JBL, Bose en Marshall. Ook Harmon Kardon, een merk dat zich specialiseert in kwaliteitsaudio, heeft een slimme speaker uitgebracht. De meeste merken zijn bekend om hun audio apparatuur en begrijpen dat ze mee moeten gaan met de tijd.

Wi-Fi en accounts

Alexa en Google daarentegen zijn voorlopers geweest. Iedere speaker heeft eigen voor- en nadelen. Je zal altijd je slimme speaker moeten verbinden met Wi-Fi, evenals de apparaten die je via de speaker wil bedienen dat moeten zijn. Daarnaast ben je voor een slimme speaker van Google ook gebonden aan een Google account. Een groot deel van de speakers kan ook gekoppeld worden via Bluetooth. De formaten verschillen, ook binnen de merken kun je verschillende formaten van een slimme speaker vinden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Slimme Speaker

Is een slimme speaker compatibel met mijn apparaten?

De meeste slimme speakers werken met een breed scala aan apparaten. Check de specificaties voor details.

Hoe zit het met mijn privacy?

Fabrikanten nemen meestal beveiligingsmaatregelen, maar lees de privacyvoorwaarden voor gebruik.

Kan een slimme speaker muziek streamen?

Ja, de meeste slimme speakers kunnen muziek streamen via verschillende diensten zoals Spotify.

Heeft een slimme speaker een ingebouwde batterij?

Sommige modellen hebben een batterij voor draagbaarheid, anderen moeten op een stopcontact worden aangesloten.

Kan ik meerdere speakers aan elkaar koppelen?

Ja, veel modellen kunnen worden gekoppeld voor een surround sound-ervaring.

Top 5 Beste kopen
Logo