Gourmetstel

Maak je feestmaaltijd compleet met het perfecte gourmetstel! We vergelijken de top 5 beste gourmetstellen op functionaliteit, gebruiksgemak en prijs.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Princess Raclette 8 Oval Grill Party 162700
Princess Raclette 8 Oval Grill Party 162700
Voordelen
Geschikt voor 8 personen. Dankzij ovale vorm kan iedereen er gemakkelijk bij. Naast gourmetstel ook raclette en crêpemaker. Geïntegreerde thermostaat, zelf temperatuur instellen. Pannetjes kunnen in vaatwasser. Goede anti aanbaklaag.
Nadelen
Het elektriciteitssnoer zit vast aan het gourmetstel.
Solis Tafelgrill 5-in-1
Solis Tafelgrill 5-in-1
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Veel mogelijkheden. Geschikt voor grote groepen. Temperatuur te regelen via draaiknop. Warmt snel op. Handvaten om op te tillen. Ook geschikt voor kleine kinderen. Koude zone als je eventjes pauze wilt nemen.
Nadelen
De gourmetpannetjes hadden iets groter mogen zijn.
Tip: Beste keuze
Tefal Wok Party Duo PY5828
Tefal Wok Party Duo PY5828
Voordelen
Antiaanbaklaag met de Tefal Thermo-spot. Elke pannetje een eigen kleur. Snoer en spatels onderop opbergen. Heel gemakkelijk schoonmaken. Lang snoer. Grote en stevige pannetjes.
Nadelen
Dit gourmetstel heeft geen knop om de warmte te regelen.
Princess Raclette 6 Grill Party 162725
Princess Raclette 6 Grill Party 162725
Voordelen
Zeer scherp geprijsd gourmetstel. Beschikbaar in meerdere varianten (4-6-8 personen). Grillplaat los te maken. Ronde vorm, iedereen kan er makkelijk bij. Pannetjes kunnen in vaatwasser.
Nadelen
Geen afvoer om het vet te laten weglopen.
Tefal Inox & Design RE458812 - Gourmetstel - 10 personen
Tefal Inox & Design RE458812 - Gourmetstel - 10 personen
Voordelen
Geschikt voor grote groepen van maximaal 10 personen. Goede anti aanbaklaag. Zeer snel opgewarmd, met indicator. Staat stevig op de tafel. Constante temperatuur, geen verbrandingen.
Nadelen
De prijs van dit gourmetstel ligt iets hoger dan die van een gemiddeld gourmetstel.

Beste GourmetstelKoopgids: Welke Gourmetstel is de beste koop van april 2024?

Een gourmetstel wordt vaak gebruikt tijdens feestdagen of wanneer er gezamenlijk gegeten wordt met meer dan het gezin. Met een gourmetstel kan iedereen namelijk tegelijkertijd zijn of haar eigen eten bereiden. Zolang er voldoende is om op het gourmetstel klaar te maken, heeft iedereen dus een maaltijd met precies waar hij of zij zin in heeft. Ook de kinderen hoeven dan niet te klagen dat ze de maaltijd niet lekker vinden. Je kunt op een gourmetstel niet alleen vlees bereiden, maar ook pannenkoeken, gebakken eitjes of groenten. Bekijk direct de top 5 beste gourmetstellen van dit moment als je niet uitgebreid wilt vergelijken.

Gourmetstel met plaat

Een gourmetstel is er te vinden in allerlei varianten. Er zijn bijvoorbeeld gourmetplaten. De platen zijn vlak en geven één groot gebied om alles op te kunnen bereiden. Gourmetplaten zijn er in verschillende formaten, maar ook in verschillende vormen. De meeste zijn rechthoekig of vierkant, maar er zijn ook ronde platen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gourmetstel met twee verdiepingen. Dan heb je twee ronde, vierkante of rechthoekige platen boven elkaar en dus twee keer zoveel ruimte om eten op klaar te maken.

Gourmetstel met pannen of meervoudige platen

Een andere soort gourmetstel werkt niet met platen, maar met pannetjes. Dit kunnen kleine wok pannetjes zijn, maar ook platte vierkante pannetjes. Met zo’n gourmetstel weet je zeker dat je alleen bezig bent met je eigen eten. De pannetjes worden wel via één centraal gourmetstel verwarmd. Tot slot kun je een gourmetstel vinden waarbij meerdere platen aan elkaar gekoppeld worden. In plaats van een centraal punt in het midden van de tafel, kun je zo het gourmetstel dichter bij de mensen plaatsen.

Gourmetstel met twee verdiepingen

Een gourmetstel heeft dus niet één uitvoering, maar een boel opties. Soms wordt dit zelfs gecombineerd, bijvoorbeeld bij een gourmetstel met twee verdiepingen, waarbij één verdieping voor pannetjes gebruikt kan worden en de andere een platte plaat is. Het enige dat voor alle gourmetstellen geldt is dat je voldoende ruimte moet hebben. Zowel voor het gourmetstel op je eettafel als op het gourmetstel voor je eten. De ideale vorm hangt vooral af van de vorm van je tafel, evenals het formaat.

Merken, prijzen en soorten platen

Bekende merken voor een gourmetstel zijn Princess en Tefal. Ook Tristar, Domo en Solis hebben meerdere gourmetstellen. Daarnaast verkopen winkels als Blokker of Hema ook huismerk gourmetstellen. Het formaat wordt vaak gebaseerd op het aantal personen en varieert van twee tot tien. Prijzen verschillen van een paar tientjes tot meer dan honderd euro. In een standaard uitvoering heb je simpelweg een gourmetplaat, maar er zijn ook gourmetstellen met opties voor bijzondere platen, zoals een grillplaat of ribbelplaat. Je kunt ook kiezen voor een gourmetstel met een natuurstenen plaat.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Gourmetstel

Is een gourmetstel makkelijk schoon te maken?

Afhankelijk van het model; zoek naar sets met afneembare en vaatwasserbestendige onderdelen.

Hoeveel mensen kunnen er gebruikmaken van een gourmetstel?

Meestal tussen 4-8 personen, afhankelijk van het model.

Werken alle gourmetstellen op elektriciteit?

De meeste wel, maar er zijn ook modellen die op gas of olie werken.

Is een anti-aanbaklaag belangrijk?

Ja, dit maakt het koken en schoonmaken veel gemakkelijker.

Kan ik een gourmetstel ook voor andere doeleinden gebruiken?

Sommige sets hebben veelzijdige functies zoals grillen en bakken.

Top 5 Beste kopen
Logo