Gourmetstel
Bijgewerkt: Juli 2024

Gourmetstel

Gourmetstel

Een gourmetstel wordt vaak gebruikt tijdens feestdagen of wanneer er gezamenlijk gegeten wordt met meer dan het gezin. Met een gourmetstel kan iedereen namelijk tegelijkertijd zijn of haar eigen eten bereiden. Zolang er voldoende is om op het gourmetstel klaar te maken, heeft iedereen dus een maaltijd met precies waar hij of zij zin in heeft. Ook de kinderen hoeven dan niet te klagen dat ze de maaltijd niet lekker vinden. Je kunt op een gourmetstel niet alleen vlees bereiden, maar ook pannenkoeken, gebakken eitjes of groenten. Bekijk direct de top 5 beste gourmetstellen van dit moment als je niet uitgebreid wilt vergelijken.

Gourmetstel met plaat

Een gourmetstel is er te vinden in allerlei varianten. Er zijn bijvoorbeeld gourmetplaten. De platen zijn vlak en geven één groot gebied om alles op te kunnen bereiden. Gourmetplaten zijn er in verschillende formaten, maar ook in verschillende vormen. De meeste zijn rechthoekig of vierkant, maar er zijn ook ronde platen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gourmetstel met twee verdiepingen. Dan heb je twee ronde, vierkante of rechthoekige platen boven elkaar en dus twee keer zoveel ruimte om eten op klaar te maken. 

Gourmetstel met pannen of meervoudige platen

Een andere soort gourmetstel werkt niet met platen, maar met pannetjes. Dit kunnen kleine wok pannetjes zijn, maar ook platte vierkante pannetjes. Met zo’n gourmetstel weet je zeker dat je alleen bezig bent met je eigen eten. De pannetjes worden wel via één centraal gourmetstel verwarmd. Tot slot kun je een gourmetstel vinden waarbij meerdere platen aan elkaar gekoppeld worden. In plaats van een centraal punt in het midden van de tafel, kun je zo het gourmetstel dichter bij de mensen plaatsen. 

Gourmetstel met twee verdiepingen

Een gourmetstel heeft dus niet één uitvoering, maar een boel opties. Soms wordt dit zelfs gecombineerd, bijvoorbeeld bij een gourmetstel met twee verdiepingen, waarbij één verdieping voor pannetjes gebruikt kan worden en de andere een platte plaat is. Het enige dat voor alle gourmetstellen geldt is dat je voldoende ruimte moet hebben. Zowel voor het gourmetstel op je eettafel als op het gourmetstel voor je eten. De ideale vorm hangt vooral af van de vorm van je tafel, evenals het formaat. 

Merken, prijzen en soorten platen

Bekende merken voor een gourmetstel zijn Princess en Tefal. Ook Tristar, Domo en Solis hebben meerdere gourmetstellen. Daarnaast verkopen winkels als Blokker of Hema ook huismerk gourmetstellen. Het formaat wordt vaak gebaseerd op het aantal personen en varieert van twee tot tien. Prijzen verschillen van een paar tientjes tot meer dan honderd euro. In een standaard uitvoering heb je simpelweg een gourmetplaat, maar er zijn ook gourmetstellen met opties voor bijzondere platen, zoals een grillplaat of ribbelplaat. Je kunt ook kiezen voor een gourmetstel met een natuurstenen plaat. 

Beste Gourmetstel aanbiedingen van Juli 2024