Lenovo Ideapad
Bijgewerkt: Maart 2023

Lenovo Ideapad

Lenovo Ideapad

Lenovo IdeaPad

Lenovo is een technologie bedrijf dat haar oorsprong vindt in China zo’n dertig jaar geleden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een groter speler op het gebied van laptops en pc’s, smartphones en andere smart apparaten, en zelfs virtual reality. Ze streven voor gelijkheid en inclusie binnen het bedrijf. Bij Lenovo vind je dus onder andere laptops. Eén merk hiervan is de IdeaPad. Hiervan zijn vier verschillende series. Het gaat om de Lenovo IdeaPad S serie, Flex-serie, 300 serie en de Lenovo IdeaPad Creator. 

Lenovo IdeaPad S serie

De vanaf-prijs voor de S serie is het laagst. De S serie Lenovo Ideapads zijn heel erg dun. Er zijn vier varianten met een prijsverschil van iets meer dan 200 euro tussen de goedkoopste en duurste. De goedkoopste variant heeft een 14 inch scherm, een Intel i7 processor en 16 GB aan geheugen. De duurste variant heeft een 17 inch scherm, ook een Intel i7 processor en 12 GB DDR4 geheugen. Daarnaast zijn er nog twee varianten met een 15 inch scherm die in prijs twintig euro schelen. Voor die extra twintig euro krijg je een AMD Ryzen 7 processor in plaats van de i7 Intel. 

 

Lenovo IdeaPad Flex-serie

Met een Lenovo IdeaPad van de Flex-serie kun je je scherm volledig omklappen, zodat je een scherm aan één kant hebt en het toetsenbord aan de andere kant. Hier zijn twee varianten van met verschillende schermgroottes. De 15 inch is qua prijs vergelijkbaar met de IdeaPad 15 inch van de S serie. Bij de Flex krijg je voor deze prijs ook een i7 Intel processor en 16 GB geheugen. Je betaalt bij de Flex-serie wel meer voor een kleiner scherm. De 14 inch Flex kost namelijk meer dan de 17 inch S serie. Het geheugen en de processor zijn hetzelfde als bij de 15 inch.

 

Lenovo IdeaPad 300 en Lenovo IdeaPad Creator 

De Lenovo IdeaPad 300 serie is een gaming laptop die geschikt is voor dagelijks gebruik en onderweg. Je betaalt hier dan ook meer voor dan voor een Lenovo IdeaPad uit de S serie of Flex-serie. De processor is een Intel i7 H en er zit 16 GB geheugen op de IdeaPad. Het beeldscherm is geschikt voor Dolby VisionTM. De absolute hoofdprijs betaal je voor de Lenovo IdeaPad Creator. Deze kost zo ongeveer het dubbele van de 15 inch S serie. Deze IdeaPad is bedoeld voor creatief werken in Adobe programma’s en vergelijkbare programma’s. Met de SSD opslag gaat het overzetten van bestanden razendsnel.

Het verschil tussen de ene en de andere Lenovo IdeaPad is niet heel groot. De meeste opties hebben een processor van Intel i7 en een geheugen van 16 GB. Op twee varianten na zijn alle laptops 15 inch. Wie echt wil kunnen gamen op zijn of haar laptop, kiest voor de 300 serie. Wie zich veel bezighoudt met creatief werken op de laptop, kiest voor de Creator. Liever een 14 of 17 inch scherm? Voor beide is er maar één optie. Voor wie vooral goedkoop uit wil zijn, is de S serie 5i 15 inch de beste keuze. 

Beste Lenovo Ideapad aanbiedingen van Maart 2023