Slee
Bijgewerkt: Juli 2024

Slee

Slee

Sleetjes voor winterpret

Sleetjes zijn een leuke vorm van winterpret voor kinderen. Wanneer er sneeuw ligt kunnen kinderen zich met sleetjes ontzettend vermaken. Of je nu van de dijk kunt slee├źn of op vakantie bent waar je echte bergen hebt. Zelfs als je de kinderen alleen maar kunt rondtrekken op de slee kunnen zij zich heerlijk vermaken met sleetjes. Het leuke van sleetjes is dat je er zelf wat van kunt maken, of je nu samen speelt of alleen, van bergen of dijken gaat met de slee of gewoon rondjes in de sneeuw maakt. Bekijk direct de beste slee voor baby 1 jaar of de beste slee voor peuters en tweelingen.

 

Houten sleetjes

De klassieke sleetjes zijn van hout en bestaan eigenlijk enkel uit balkjes. Aan de voorkant zit een boog, zodat de slee soepel naar beneden kan glijden. Omdat het zitvlak ook uit balkjes bestaat, kan dit op termijn minder comfortabel worden. Hoewel je hier geen last van zult hebben als je goed dik aangekleed bent. Het hout is natuurlijk goed afgewerkt zodat er geen splinters van komen. Hout is een materiaal dat stevig is, maar ook kwetsbaar wordt voor de invloeden van de natuur. Als je het houten sleetje buiten bewaart, zal deze niet erg lang mee gaan. Als je het houten sleetje binnen zet na gebruik en goed afdroogt, zul je er nog jaren van kunnen genieten. 

 

Uitbreidingen van de houten slee

Het klassieke houten sleetjes van een paar balken om op te zitten en twee poten met een ronding aan de voorkant heeft inmiddels ook wat innovatie ondergaan. Er wordt meer tijd en moeite gestoken in de duurzaamheid van het materiaal, maar ook aan comfort en jonge kinderen wordt gedacht. Er zijn rugleuningen toegevoegd voor achter op de slee bijvoorbeeld en zelfs een soort jassen voor de slee waardoor het zitten comfortabel en zelfs warm blijft. Een andere optie is een houten sleetje met een stuk textiel als zitvlak in plaats van houten balkjes. 

 

Kunststof en plastic sleetjes

Er zijn daarnaast ook talloze sleetjes die niet van hout zijn, maar van plastic. Van simpele modellen die niet veel meer zijn dan een plastic plat stuk met een hendel tot uitgebreide sneeuw quads. De variatie in plastic of kunststof sleetjes is enorm. Er zijn allerlei modellen, inclusief zonder punten om beet te houden. Sommige kunststof sleetjes houd je vast in het midden, andere weer aan de zijkant. En voor wie geen ruimte heeft in een berging, zolder of schuur om de slee op te bergen wanneer er geen sneeuw is, is een opblaasbaar sleetje een optie. Ook hier is grote variatie in.

 

Accessoires en winkels

Je vindt de meeste sleetjes via sleetjes.nl. Ook Bol.com biedt voornamelijk sleetjes van deze verkoper aan. Een andere optie is de webwinkel VidaXL. Er zijn ook accessoires te vinden voor alle sleetjes. Bijvoorbeeld touwen waarmee de sleetjes getrokken kunnen worden of zelfs jassen voor meer comfort en warmte. 

Beste Slee aanbiedingen van Juli 2024