Houten Slee

De winter roept! Ontdek de top 5 beste houten sleeën, beoordeeld op duurzaamheid, comfort en glijvermogen. Perfect voor winterpret voor jong en oud!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Nijdam Davos Houten Slee 100 cm
Nijdam Davos Houten Slee 100 cm
Voordelen
Kunnen 2 kinderen tegelijk op. Weegt slechts 4kg. Gemaakt van duurzaam hout, gaat jaren mee. Kunststof afwerking aan voorkant. Zeer stabiel tijdens glijden. Metalen glij-ijzers voorzien van poedercoating tegen corrosie.
Nadelen
Een rugleuning en trekkoord dienen apart bijbesteld te worden.
Slee Twister
Slee Twister
Voordelen
Zeer aantrekkelijk geprijsde slee. Kan tegen een stootje. Slee geschikt voor kinderen van 2-5 jaar. Inclusief trekkoord. Ook geschikt bij klein/dun laagje sneeuw.
Nadelen
Deze twister slee is niet geschikt voor een baby van 1 jaar.
Tip: Beste keuze
Slede hout opklapbaar 110 cm + rugleuning + trekkoord
Slede hout opklapbaar 110 cm + rugleuning + trekkoord
Voordelen
Kwalitatief hoogstaande houten slee. Eenvoudig in te klappen en mee te nemen. Frame gemaakt van beukenhout. Glijders van roestvrij staal. Maximaal trekgewicht van 90kg. Trekkoord met houten grip.
Nadelen
De prijs van deze slee ligt iets hoger dan die van een gemiddelde slee.
Stiga Plastic Baby + Peuter Slee
Stiga Plastic Baby + Peuter Slee
Voordelen
Speciaal ontwikkeld voor baby, peuter en kleuter. Met rugleuning en gordel. Beschikbaar in verschillende kleuren. Zit zeer comfortabel dankzij foam pads. Inclusief trekkoord.
Nadelen
Deze slee is niet geschikt voor kinderen ouder dan 5-6 jaar.
Sneeuwstep Stiga
Sneeuwstep Stiga
Voordelen
Zeer geschikt voor oudere kinderen, Steppen en stunten tegelijk. Stuurstang in 3 hoogtes verstelbaar. Supersterk frame. Gemakkelijk te monteren. Makkelijk mee te nemen in auto of lopend. Handvaten voorzien van anti slip.
Nadelen
Deze sneeuwstep is niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar.

Beste Houten SleeKoopgids: Welke Houten Slee is de beste koop van april 2024?

Sleetjes voor winterpret

Sleetjes zijn een leuke vorm van winterpret voor kinderen. Wanneer er sneeuw ligt kunnen kinderen zich met sleetjes ontzettend vermaken. Of je nu van de dijk kunt sleeën of op vakantie bent waar je echte bergen hebt. Zelfs als je de kinderen alleen maar kunt rondtrekken op de slee kunnen zij zich heerlijk vermaken met sleetjes. Het leuke van sleetjes is dat je er zelf wat van kunt maken, of je nu samen speelt of alleen, van bergen of dijken gaat met de slee of gewoon rondjes in de sneeuw maakt. Bekijk direct de beste slee voor baby 1 jaar of de beste slee voor peuters en tweelingen.

Houten sleetjes

De klassieke sleetjes zijn van hout en bestaan eigenlijk enkel uit balkjes. Aan de voorkant zit een boog, zodat de slee soepel naar beneden kan glijden. Omdat het zitvlak ook uit balkjes bestaat, kan dit op termijn minder comfortabel worden. Hoewel je hier geen last van zult hebben als je goed dik aangekleed bent. Het hout is natuurlijk goed afgewerkt zodat er geen splinters van komen. Hout is een materiaal dat stevig is, maar ook kwetsbaar wordt voor de invloeden van de natuur. Als je het houten sleetje buiten bewaart, zal deze niet erg lang mee gaan. Als je het houten sleetje binnen zet na gebruik en goed afdroogt, zul je er nog jaren van kunnen genieten.

Uitbreidingen van de houten slee

Het klassieke houten sleetjes van een paar balken om op te zitten en twee poten met een ronding aan de voorkant heeft inmiddels ook wat innovatie ondergaan. Er wordt meer tijd en moeite gestoken in de duurzaamheid van het materiaal, maar ook aan comfort en jonge kinderen wordt gedacht. Er zijn rugleuningen toegevoegd voor achter op de slee bijvoorbeeld en zelfs een soort jassen voor de slee waardoor het zitten comfortabel en zelfs warm blijft. Een andere optie is een houten sleetje met een stuk textiel als zitvlak in plaats van houten balkjes.

Kunststof en plastic sleetjes

Er zijn daarnaast ook talloze sleetjes die niet van hout zijn, maar van plastic. Van simpele modellen die niet veel meer zijn dan een plastic plat stuk met een hendel tot uitgebreide sneeuw quads. De variatie in plastic of kunststof sleetjes is enorm. Er zijn allerlei modellen, inclusief zonder punten om beet te houden. Sommige kunststof sleetjes houd je vast in het midden, andere weer aan de zijkant. En voor wie geen ruimte heeft in een berging, zolder of schuur om de slee op te bergen wanneer er geen sneeuw is, is een opblaasbaar sleetje een optie. Ook hier is grote variatie in.

Accessoires en winkels

Je vindt de meeste sleetjes via sleetjes.nl. Ook Bol.com biedt voornamelijk sleetjes van deze verkoper aan. Een andere optie is de webwinkel VidaXL. Er zijn ook accessoires te vinden voor alle sleetjes. Bijvoorbeeld touwen waarmee de sleetjes getrokken kunnen worden of zelfs jassen voor meer comfort en warmte.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Houten Slee

Is een houten slee beter dan een plastic slee?

Hout is vaak duurzamer en biedt een klassieke uitstraling, maar plastic kan lichter zijn.

Hoe onderhoud ik een houten slee?

Regelmatig lakken en controleren op splinters helpt de levensduur te verlengen.

Wat is de maximale draagkracht?

Dit verschilt per houten slee; controleer altijd de specificaties van de fabrikant.

Is een houten slee geschikt voor alle leeftijden?

Over het algemeen ja, maar lees de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant.

Kan ik zelf een houten slee repareren?

Kleine reparaties zijn vaak mogelijk, maar professioneel advies is aanbevolen voor grote schade.

Top 5 Beste kopen
Logo