Platenspeler

Vinyl is terug en hoe! Wij hebben de top 5 platenspelers vergeleken op geluidskwaliteit, design en prijs. Ontdek welke platenspeler het beste bij jou past.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Soundmaster PL186H
Soundmaster PL186H
Voordelen
Laag geprijsde platenspeler. Retro uiterlijk. Heeft ingebouwde speakers. Koptelefoon aansluiten mogelijk. Ook radio luisteren. Inclusief reservenaald. Eenvoudige bediening.
Nadelen
Deze platenspeler heeft geen ingang voor usb stick of geheugenkaart.
Denver vpl-120
Denver vpl-120
Voordelen
Draagbare platenspeler, makkelijk mee te nemen. Lp’s digitaliseren op jouw computer. Aux aansluiting. Beschikbaar in diverse kleuren. Extra hulpstuk voor kleine platen.
Nadelen
De autostop van deze platenspeler werkt enkel bij LP’s.
Tip: Beste keuze
House of Marley platenspeler
House of Marley platenspeler
Voordelen
Ingebouwde voorversterker. Gemaakt van duurzame recyclebare materialen. Met usb kabel verbinden met computer. Eenvoudig in gebruik. Stijlvol afgewerkt.
Nadelen
De arm van deze platenspeler gaat niet vanzelf terug naar zijn plek als de LP is afgespeeld.
Crosley Cruiser Deluxe
Crosley Cruiser Deluxe
Voordelen
Via Bluetooth muziek streamen naar platenspeler. Pitch knop, snelheid van het geluid aanpassen. Ontwerp van hout afgewerkt met leer. Dicht te klappen als koffer.
Nadelen
Met deze platenspeler kan je geen platen digitaliseren.
Audio Technica at-lp120 usb
Audio Technica at-lp120 usb
Voordelen
Zeer hoge geluidskwaliteit. Platen digitaliseren via usb ingang. Langzaam dalende arm. Ook geschikt voor 78 toeren. Voorversterker uitschakelbaar. Eenvoudig af te stellen.Plaatverlichting voor in het donker.
Nadelen
Deze platenspeler is duurder dan de gemiddelde platenspeler.

Beste PlatenspelerKoopgids: Welke Platenspeler is de beste koop van juni 2024?

Platenspelers worden steeds populairder. Dit gaat natuurlijk hand in hand met de heropleving van vinyl platen. Niet alleen oude klassiekers worden weer volop verkocht en gekocht, ook nieuwe albums worden steeds vaker weer op vinyl uitgebracht. De oude platenspelers werden hierdoor van zolder gehaald, maar inmiddels zijn er ook talloze moderne platenspelers uitgebracht. Op deze nieuwe platenspelers kun je weer ouderwets genieten van platen van nu en van toen. Voor veel mensen klinkt muziek van de plaat veel beter dan via andere audioapparaten en daarom kiezen ze voor een platenspeler. Bekijk direct de top 5 best verkochte platenspelers van 2024 als je geen tijd hebt om uitgebreid te vergelijken.

Een oud apparaat met nieuwe technologie

De platenspeler van nu is eigenlijk niets meer dan het retro apparaat in een nieuw jasje, vooral geproduceerd met de kennis en technologie van nu. Je koopt je platenspeler dan ook bijvoorbeeld bij een elektronicazaak. Denk bijvoorbeeld aan Coolblue of MediaMarkt. Maar ook online kun je op speciale webshops of Bol.com terecht voor je nieuwe platenspeler. Natuurlijk vind je ook een ruim voldoende aanbod aan platenspelers in audio- of muziekwinkels. Een platenspeler is bijna net zo standaard voor in je huis als muziekboxen of een televisie. Je vindt ze daarom ook op meer dan genoeg plekken.

Bekende merken en prijzen

Lenco en Crosley zijn veelgenoemde merken in de nieuwe generatie platenspelers. Daarnaast zul je vooral van Denver, Marley en Soundmaster veel tegenkomen als je zoekt naar een platenspeler. Er zijn nog talloze andere merken, waaronder Sony geen onbekende is als het gaat om geluidsapparatuur. Denver is vaak een platenspeler voor een scherpe prijs. Voor een paar tientjes heb je een Denver platenspeler. In de hoogste prijscategorie vind je verschillende merken voor prijzen rondom de 500 euro. Er zit dus zeker wel verschil als het gaat om de prijs.

Specificaties Platenspeler

Ook de specificaties van de ene platenspeler zijn heel anders dan van de andere platenspeler. Er zijn platenspelers met en zonder luidsprekers en een nieuwe platenspeler is in sommige gevallen ook voorzien van bluetooth of een usb aansluiting. Of van allebei. Hiermee kun je bijvoorbeeld muziek vanaf je telefoon, tablet of laptop afspelen via je platenspeler. Daarnaast zijn er talloze variaties in design. Je platenspeler kan een prachtig pronkstuk zijn in je kamer of juist wegvallen in een kast.

Uiteenlopende designs

Sommige platenspelers zijn bijvoorbeeld een zogenaamd koffermodel. Deze kun je gemakkelijk afsluiten, zodat de plaat en de naald ook onbeschadigd blijven. Je bergt ze gemakkelijk op en kunt ze soms zelfs meenemen. Andere platenspelers staan op hun eigen poten en worden daarmee direct een eigen meubel op zich. Vaak hebben de nieuwe platenspelers ook nog een retro look, maar er zijn ook echt moderne uitvoeringen met minimalistisch design verkrijgbaar.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Platenspeler

Heb ik een versterker nodig voor mijn platenspeler?

Dat hangt af van het model. Sommige platenspelers hebben een ingebouwde versterker, terwijl andere dat niet hebben.

Wat betekent ‘RPM’ bij platenspelers?

RPM staat voor ‘rotaties per minuut’ en geeft aan hoe snel een plaat draait.

Kan ik oude platen afspelen op een moderne platenspeler?

Ja, moderne platenspelers kunnen meestal 33, 45 en 78 RPM platen afspelen.

Zijn er platenspelers met Bluetooth?

Ja, sommige nieuwere modellen bieden Bluetooth-connectiviteit voor extra gemak.

Hoe onderhoud ik mijn platenspeler?

Regelmatig stof verwijderen en de naald schoonhouden zijn belangrijke onderhoudstips.

Top 5 Beste kopen
Logo