Platenspeler
Bijgewerkt: Maart 2023

Platenspeler

Platenspeler

Platenspelers worden steeds populairder. Dit gaat natuurlijk hand in hand met de heropleving van vinyl platen. Niet alleen oude klassiekers worden weer volop verkocht en gekocht, ook nieuwe albums worden steeds vaker weer op vinyl uitgebracht. De oude platenspelers werden hierdoor van zolder gehaald, maar inmiddels zijn er ook talloze moderne platenspelers uitgebracht. Op deze nieuwe platenspelers kun je weer ouderwets genieten van platen van nu en van toen. Voor veel mensen klinkt muziek van de plaat veel beter dan via andere audioapparaten en daarom kiezen ze voor een platenspeler. Bekijk direct de top 5 best verkochte platenspelers van 2022 als je geen tijd hebt om uitgebreid te vergelijken.

Een oud apparaat met nieuwe technologie

De platenspeler van nu is eigenlijk niets meer dan het retro apparaat in een nieuw jasje, vooral geproduceerd met de kennis en technologie van nu. Je koopt je platenspeler dan ook bijvoorbeeld bij een elektronicazaak. Denk bijvoorbeeld aan Coolblue of MediaMarkt. Maar ook online kun je op speciale webshops of Bol.com terecht voor je nieuwe platenspeler. Natuurlijk vind je ook een ruim voldoende aanbod aan platenspelers in audio- of muziekwinkels. Een platenspeler is bijna net zo standaard voor in je huis als muziekboxen of een televisie. Je vindt ze daarom ook op meer dan genoeg plekken. 

 

Bekende merken en prijzen

Lenco en Crosley zijn veelgenoemde merken in de nieuwe generatie platenspelers. Daarnaast zul je vooral van Denver, Marley en Soundmaster veel tegenkomen als je zoekt naar een platenspeler. Er zijn nog talloze andere merken, waaronder Sony geen onbekende is als het gaat om geluidsapparatuur. Denver is vaak een platenspeler voor een scherpe prijs. Voor een paar tientjes heb je een Denver platenspeler. In de hoogste prijscategorie vind je verschillende merken voor prijzen rondom de 500 euro. Er zit dus zeker wel verschil als het gaat om de prijs. 

 

Specificaties Platenspeler

Ook de specificaties van de ene platenspeler zijn heel anders dan van de andere platenspeler. Er zijn platenspelers met en zonder luidsprekers en een nieuwe platenspeler is in sommige gevallen ook voorzien van bluetooth of een usb aansluiting. Of van allebei. Hiermee kun je bijvoorbeeld muziek vanaf je telefoon, tablet of laptop afspelen via je platenspeler. Daarnaast zijn er talloze variaties in design. Je platenspeler kan een prachtig pronkstuk zijn in je kamer of juist wegvallen in een kast. 

 

Uiteenlopende designs

Sommige platenspelers zijn bijvoorbeeld een zogenaamd koffermodel. Deze kun je gemakkelijk afsluiten, zodat de plaat en de naald ook onbeschadigd blijven. Je bergt ze gemakkelijk op en kunt ze soms zelfs meenemen. Andere platenspelers staan op hun eigen poten en worden daarmee direct een eigen meubel op zich. Vaak hebben de nieuwe platenspelers ook nog een retro look, maar er zijn ook echt moderne uitvoeringen met minimalistisch design verkrijgbaar. 

Beste Platenspeler aanbiedingen van Maart 2023