Akoestische Gitaar

Op zoek naar de perfecte akoestische gitaar? Wij vergelijken de top 5 modellen op klankkwaliteit en bespeelbaarheid om jou te helpen de beste keuze te maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Yamaha c40 ii
Yamaha c40 ii
Voordelen
Best verkochte akoestische gitaar 2020. Grote klankkast. Afgewerkt met hoogglans lak. Uitmuntend klank. Ideale beginnersgitaar. Makkelijk mee te nemen.
Nadelen
Standaard wordt er geen hoes of koffer meegeleverd, apart bijbestellen.
Dimavery AC-303
Dimavery AC-303
Voordelen
Ideale gitaar voor beginners. Standaard klassieke gitaar. Nylon snaren, warm geluid. Breed fretboard. Inclusief hoes. Weegt slechts 2,6kg. Ligt goed in de hand. Beschikbaar in diverse kleuren.
Nadelen
Deze akoestische gitaar is minder geschikt voor de ervaren gitaarspelers onder ons.
Tip: Beste keuze
Gomez klassieke gitaar
Gomez klassieke gitaar
Voordelen
Aantrekkelijke geprijsde akoestische 4/4 gitaar. Prachtig uiterlijk. 19 frets en nylon snaren. Gelamineerde bodyconstructie. Gemaakt van hardhout. Perfect voor muziekles.
Nadelen
Een stemapparaat wordt standaard niet meegeleverd bij deze akoestische gitaar.
Lapaz 002 SB klassieke gitaar Sunburst
Lapaz 002 SB klassieke gitaar Sunburst
Voordelen
Lage prijs. Spaanse akoestische gitaar. Warm, romig gitaargeluid. Ook beschikbaar als starters set. Beschikbaar in diverse kleuren.
Nadelen
Deze akoestische gitaar raakt snel beschadig bij vallen of stoten.
Ibanez vc50njp-nt
Ibanez vc50njp-nt
Voordelen
Prachtige klanken. Staalsnarige beginnersgitaar. Gelamineerde top en een hoogglans naturel finish. Inclusief stemapparaat en beschermtas. Grand concert model.
Nadelen
Deze akoestische gitaar is iets duurder dan andere beginners akoestische gitaar.

Beste Akoestische GitaarKoopgids: Welke Akoestische Gitaar is de beste koop van april 2024?

Een akoestische gitaar is een muziekinstrument dat bij veel mensen populair is. Het verschil tussen een akoestische gitaar en een elektrische, is dat je bij een akoestische gitaar geen versterker nodig hebt. Je neemt een akoestische gitaar daarom ook relatief gemakkelijk mee. Wanneer je op vakantie of op reis bent bijvoorbeeld. Er is geen elektriciteit nodig om muziek te kunnen maken met een akoestische gitaar. Ook weegt zo’n gitaar relatief weinig, waardoor die gemakkelijk mee te nemen is. Er zijn verschillende opties voor een akoestische gitaar.

Western gitaar

Bijvoorbeeld de western gitaar. Dit is één van de meest bekende akoestische gitaren. Het bovenblad van deze akoestische gitaar is vlak en daarom wordt deze gitaar soms ook flattop genoemd. Eer zitten zes snaren op de gitaar, zoals dat bij de meeste akoestische gitaren het geval is. De snaren bij een western gitaar zijn van staal. Een bekende western gitaar is de dreadnought. Deze is misschien wel in de meeste variaties te vinden. Deze werd in 1916 voor het eerst geproduceerd en is sindsdien als model opgenomen. De dreadnought koop je voor minder dan 100 euro, maar kan in prijs oplopen tot over de € 10.000.

Resonatorgitaar

Een andere akoestische gitaar waar er veel van te vinden zijn is de resonatorgitaar. De naam komt van het feit dat het geluid wordt versterkt door resonatoren. Dit zijn metalen conussen. Deze metalen onderdelen van de akoestische gitaar zorgen dat het geluid luider is dan van een ander soort akoestische gitaar. Resonatorgitaren hebben een uniek design, niet alleen door het andere materiaal maar ook in hoe ze eruit zien. Prijzen beginnen vanaf 200 euro en lopen op tot meer dan 1000 euro. Een merk dat je vaak terugziet in resonatorgitaren is Recording King.

Andere akoestische gitaren

Andere soorten akoestische gitaar waar iets minder variatie in het assortiment zit, zijn onder andere jumbo gitaren, parlour en folk gitaren en orchestra gitaren. In de tweede categorie vind je vooral gitaren van het merk Tanglewood. Jumbo gitaren zijn er vooral van Guild, Gibson en Gretsch. De meest populaire orchestra gitaren zijn ook van Tanglewood. Er zijn nog talloze andere merken waarvan je akoestische gitaren kunt vinden. De klassieke akoestische gitaar heeft, in tegenstelling tot de western gitaar, nylon snaren.

Waar te koop

Een akoestische gitaar uitkiezen is dus geen snel geklaarde klus. Als je nog beginnend bent, kun je waarschijnlijk je het beste laten adviseren door een medewerker van een muziek- of gitaarwinkel. Je koopt een akoestische gitaar ook hier. Wie weet wat hij of zij nodig heeft, kan gerust een gitaar online bestellen bij dezelfde winkels. Vaak hebben ze ook een webshop. Daarnaast kun je ook een akoestische gitaar vinden op Bol.com of tweedehands.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Akoestische Gitaar

Moet ik kiezen voor een massief of gelamineerd bovenblad?

Massief hout biedt betere klankkwaliteit maar is duurder.

Hoe vaak moet ik de snaren vervangen?

Afhankelijk van gebruik, maar gemiddeld om de 3 maanden.

Kan ik zelf de actie van de gitaar aanpassen?

Het is mogelijk, maar bij voorkeur door een professional laten doen.

Zijn er links- en rechtshandige modellen?

Ja, beide zijn beschikbaar, maar rechtshandige modellen zijn gebruikelijker.

Wat is een goede beginnersgitaar?

Kies voor een model met een lage actie en een smalle hals voor gemakkelijker spelen.

Top 5 Beste kopen
Logo