Amerikaanse Koelkast

Op zoek naar een Amerikaanse koelkast die ruimte en efficiëntie combineert? Wij vergelijken de top 5 modellen op functionaliteit, energieverbruik en extra's zoals ijsmakers.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Samsung RS68N8221B1/EF
Samsung RS68N8221B1/EF
Voordelen
Grote koelkast en vriezer. Energieklasse A++. Water- en ijsdispenser. Twin Cooling Plus systeem. Vriesgedeelte met no frost (geen ijsvorming). Praktische indeling.
Nadelen
Deze Amerikaanse koelkast heeft geen apart wijnrek.
LG GSJ361DIDV
LG GSJ361DIDV
Voordelen
Uniek deur-in-deursysteem. Grote inhoud van 591 liter. Instelbare luchtvochtigheid in 2 lades. Vriesgedeelte heeft supervriesfunctie. Lades werken soepel. Stijlvol design.
Nadelen
Tijdens het maken van ijsblokjes maakt deze Amerikaanse koelkast best veel geluid.
Tip: Beste keuze
Inventum SK010
Inventum SK010
Voordelen
Aantrekkelijke geprijsd. Roestvrijstalen koelkastdeur. Geschikt voor grote huishoudens. Hoeft nooit ontdooid te worden. Piepje wanneer deur te lang openstaat. Maakt weinig geluid.
Nadelen
Deze Amerikaanse koelkast heeft geen water- en ijsblokjes dispenser.
ETNA AKV1178ZWA
ETNA AKV1178ZWA
Voordelen
Stijlvol zwart uiterlijk. Grote inhoud. Met ijsblokjes en water dispenser. 3 jaar garantie. Handige indeling. 4 grote lades en wijnrek.
Nadelen
Deze Amerikaanse koelkast maakt iets meer geluid dan de gemiddelde Amerikaanse koelkast.
EXQUISIT SBS235-200F
EXQUISIT SBS235-200F
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. 271 liter koelgedeelte en 165 liter vriesgedeelte. SuperCooling functie. LED binnenverlichting. Digitaal keuzemenu. Maakt amper geluid.
Nadelen
De deurdraairichting van deze Amerikaanse koelkast is niet te veranderen.

Beste Amerikaanse KoelkastKoopgids: Welke Amerikaanse Koelkast is de beste koop van april 2024?

Een Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast van groot formaat. In een ruime keuken met een open plan komt zo’n Amerikaanse koelkast goed tot zijn recht. In tegenstelling tot een standaard koelkast heeft een Amerikaanse koelkast twee deuren. De deuren gaan naar beide kanten open in plaats van naar links of rechts. In veel gevallen zit er een koelgedeelte achter de ene deur en een vriesgedeelte achter de andere deur. De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een display. Op het display zie je de huidige temperatuur en kun je deze instellen. Een Amerikaanse koelkast is vaak zwart, grijs of zilverachtig.

Energiebesparende opties in Amerikaanse koelkasten

In een Amerikaanse koelkast kun je allerlei energiebesparende opties vinden. In het vriesgedeelte kunnen bijvoorbeeld lades zitten. In plaats van het gehele vriesvak te openen, open je alleen een lade, waardoor je energie kunt besparen. Een vergelijkbare optie is de door-in-door in het koelgedeelte, zodat je niet het gehele koelgedeelte hoeft te openen. Een optie in de Amerikaanse koelkast die lijkt op deze oplossing is de instaview. Je kunt altijd zien wat er in een deel van je koelkast ligt, zodat de koelkast helemaal niet open hoeft. Ook een minibar is een optie waarbij je niet de gehele deur hoeft te openen en energie kunt besparen.

Afmetingen, dispenser en prijzen

Een Amerikaanse koelkast is vaak minimaal 170 centimeter hoog en kan nog hoger zijn. De breedte kan verder verschillen. Meestal is een Amerikaanse koelkast meer dan 90 centimeter breed. In een Amerikaanse koelkast kun je kiezen voor een dispenser. Er zijn koelkasten met een waterdispenser of met een ijs- en waterdispenser. Sommige kunnen aangesloten worden op het waterleidingsysteem om te beschikken over water. Andere koelkasten hebben een waterreservoir. Er zijn ook koelkasten die geen watertoevoer nodig hebben. Prijzen kunnen beginnen vanaf tussen de 500 en 600 euro en oplopen tot net onder de 3000 euro.

Waar te koop en merken

Een Amerikaanse koelkast kun je vinden bij elektronicazaken of witgoedwinkels. Ook een aantal keukenwinkels zullen een Amerikaanse koelkast aanbieden, hoewel het aanbod hier waarschijnlijk minder ruim is. Merken waarvan je een Amerikaanse koelkast kunt vinden zijn onder andere Samsung, Inventum, LG en Haier. Hier is het meeste aanbod in, maar er zijn meerdere merken waarvan minimaal een Amerikaanse koelkast te vinden is. Het geluidsniveau van de meeste Amerikaanse koelkasten is 39 decibel. Je kunt daarnaast nog nadenken over het energieverbruik. Een Amerikaanse koelkast verbruikt namelijk relatief veel gezien de grootte van de koelkast.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Amerikaanse Koelkast

Zijn Amerikaanse koelkasten energiezuinig?

Ze kunnen meer energie verbruiken dan standaardmodellen, let daarom op het energielabel.

Heb ik een wateraansluiting nodig?

Alleen als de koelkast een waterdispenser of ijsmaker heeft.

Hoe breed zijn deze koelkasten meestal?

Ze zijn breder dan Europese modellen, meestal tussen 100-150 cm.

Kan ik de deuren omdraaien?

Over het algemeen niet, vanwege de complexe elektronica in de deuren.

Hebben ze een No Frost functie?

De meeste modellen hebben een No Frost functie om ijsvorming te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo