Amerikaanse Koelkast
Bijgewerkt: Juli 2024

Amerikaanse Koelkast

Amerikaanse Koelkast

Een Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast van groot formaat. In een ruime keuken met een open plan komt zo’n Amerikaanse koelkast goed tot zijn recht. In tegenstelling tot een standaard koelkast heeft een Amerikaanse koelkast twee deuren. De deuren gaan naar beide kanten open in plaats van naar links of rechts. In veel gevallen zit er een koelgedeelte achter de ene deur en een vriesgedeelte achter de andere deur. De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een display. Op het display zie je de huidige temperatuur en kun je deze instellen. Een Amerikaanse koelkast is vaak zwart, grijs of zilverachtig. 

 

Energiebesparende opties in Amerikaanse koelkasten

In een Amerikaanse koelkast kun je allerlei energiebesparende opties vinden. In het vriesgedeelte kunnen bijvoorbeeld lades zitten. In plaats van het gehele vriesvak te openen, open je alleen een lade, waardoor je energie kunt besparen. Een vergelijkbare optie is de door-in-door in het koelgedeelte, zodat je niet het gehele koelgedeelte hoeft te openen. Een optie in de Amerikaanse koelkast die lijkt op deze oplossing is de instaview. Je kunt altijd zien wat er in een deel van je koelkast ligt, zodat de koelkast helemaal niet open hoeft. Ook een minibar is een optie waarbij je niet de gehele deur hoeft te openen en energie kunt besparen. 

 

Afmetingen, dispenser en prijzen

Een Amerikaanse koelkast is vaak minimaal 170 centimeter hoog en kan nog hoger zijn. De breedte kan verder verschillen. Meestal is een Amerikaanse koelkast meer dan 90 centimeter breed. In een Amerikaanse koelkast kun je kiezen voor een dispenser. Er zijn koelkasten met een waterdispenser of met een ijs- en waterdispenser. Sommige kunnen aangesloten worden op het waterleidingsysteem om te beschikken over water. Andere koelkasten hebben een waterreservoir. Er zijn ook koelkasten die geen watertoevoer nodig hebben. Prijzen kunnen beginnen vanaf tussen de 500 en 600 euro en oplopen tot net onder de 3000 euro. 

 

Waar te koop en merken

Een Amerikaanse koelkast kun je vinden bij elektronicazaken of witgoedwinkels. Ook een aantal keukenwinkels zullen een Amerikaanse koelkast aanbieden, hoewel het aanbod hier waarschijnlijk minder ruim is. Merken waarvan je een Amerikaanse koelkast kunt vinden zijn onder andere Samsung, Inventum, LG en Haier. Hier is het meeste aanbod in, maar er zijn meerdere merken waarvan minimaal een Amerikaanse koelkast te vinden is. Het geluidsniveau van de meeste Amerikaanse koelkasten is 39 decibel. Je kunt daarnaast nog nadenken over het energieverbruik. Een Amerikaanse koelkast verbruikt namelijk relatief veel gezien de grootte van de koelkast. 

Beste Amerikaanse Koelkast aanbiedingen van Juli 2024