Android Tablet
Bijgewerkt: Juli 2024

Android Tablet

Android Tablet

Een Android tablet kan om verschillende redenen een goede aankoop zijn. Steeds meer apparaten en dingen in en om het huis zijn tegenwoordig slim. Een Android tablet kan handig zijn om al deze smart apparaten en dingen in huis te bedienen bijvoorbeeld. Veel mensen lezen geen fysieke boeken meer, maar kiezen voor e-books. Ook daarvoor kun je een Android tablet gebruiken: als e-reader. Of natuurlijk als digitale krant. Uiteraard kun je ook spelletjes spelen met een Android tablet. Genoeg redenen om eens na te denken over de aanschaf van een tablet dus. 

 

Bekende merken

Een Android tablet is een tablet die draait op Android software, net als veel smartphones. Een bekend merk dat veel opties heeft voor tablets is bijvoorbeeld Samsung. Daarnaast zijn er tablets van onder andere Lenovo en Kurio. Je kunt ook een Android tablet kopen van Huawei. Kurio is een merk dat zich richt op tablets voor kinderen. Samsung en Huawei zijn merken die je ook kent van smartphones, hoewel Samsung daarnaast nog veel meer elektronische apparaten op de markt heeft gebracht. Lenovo is vooral bekend als computer- en laptop merk. 

 

Andere merken

Samsung, Huawei, Lenovo en Kurio hebben de meeste keuzeopties in hun Android tablets. Er zijn nog meer merken die een Android tablet hebben uitgebracht. Voorbeelden hiervan zijn Alcatel, Archos, Acer, CrossCall, Asus en Denver. Een belangrijk detail, ongeacht het merk, om op te letten is of de tablet Wi-Fi heeft of ook verbinding kan maken via 4G. Vaak is de tweede optie duurder, maar het geeft je wel de mogelijkheid om overal te internetten. Een tablet die alleen met Wi-Fi kan verbinden, kun je alleen gebruiken waar je onbeveiligde Wi-Fi kunt ontvangen of wanneer je in kunt loggen. 

 

Formaat van de tablet

Het formaat van een Android tablet is daarnaast ook van belang. Afhankelijk van wat je met je tablet wil doen en wat fijn in de hand ligt kun je hier een keuze over maken. De kleinste tablets zijn zo’n 7 inch. Dat is de schermdiagonaal en is vergelijkbaar met het formaat van een doorsnee smartphone tegenwoordig. Grote tablets zijn vaak 12 inch. Dit wordt vaak gekozen voor mensen die hun tablet willen gebruiken om te tekenen. Groter of kleiner dan deze formaten is een Android tablet zelden. 

 

Geheugen van de tablet

De opslagcapaciteit bepaalt ook wat je wel of niet met je tablet kunt. Hoe groter de opslag, hoe meer apps en documenten je kunt downloaden en bewaren. Een geheugen van 8 of 16 GB is voldoende als je weinig apps en bestanden op wil slaan. De meeste tablets hebben een geheugen van 32 of 64 GB. Met meer GB geheugen weet je zeker dat je alles kunt doen. Dit is bijvoorbeeld handig als je wil tekenen op je tablet of foto’s of video’s wil bewerken.

Beste Android Tablet aanbiedingen van Juli 2024