Dolby Atmos Soundbar
Bijgewerkt: Juni 2023

Dolby Atmos Soundbar

Dolby Atmos Soundbar

Met een Dolby Atmos soundbar in je huis, hoef je niet meer naar de bioscoop. Je haalt de bioscoopervaring namelijk gewoon in huis. Dit komt omdat een Dolby Atmos soundbar gericht staat naar het plafond met het idee dat het geluid op die manier weerkaatst wordt. Zo kun je de 3D-audio ervaring zoals in de bioscoop, ook in je huis beleven. Je zorgt voor de optimale beleving door naast de Dolby Atmos soundbar ook een versterker, subwoofer en twee achter speakers aan te schaffen. De soundbar is een relatief platte lat speaker met Dolby Atmos-technologie. Bekijk direct de top 5 best verkochte Dolby Atmos soundbars als je geen tijd hebt om alle modellen te vergelijken.

 

Dolby Atmos soundbar van Samsung of LG

De Dolby Atmos soundbar kun je van verschillende merken vinden. De meeste opties vind je van LG. De laagste prijzen voor een LG Dolby Atmos soundbar liggen rond de 300 euro. Prijzen lopen op tot 1500 euro. Voor een Samsung Dolby Atmos soundbar betaal je hogere prijzen. Deze liggen tussen de 500 en 1600 euro. Wel zijn deze prijzen vaak voor gehele pakketten, niet enkel de Dolby Atmos soundbar. Je hebt voor de meeste prijzen een volledige Dolby Atmos set en dus de volledige bioscoopervaring in je huis. 

 

Een korte soundbar en wat deze soundbar kost

Nog hogere prijzen betaal je voor een Dolby Atmos soundbar van Sonos. Het minst betaal je voor een Dolby Atmos soundbar van Sony of Philips. De meeste soundbars zijn een meter tot 1,20 meter. Een aantal is kleiner dan dat of groter dan dat. Over het algemeen is een Dolby Atmos soundbar wel minimaal 89 centimeter. Bijvoorbeeld de Sony HT-X8500 of de LG DSN7CY. Nog iets kleiner is de JBL Bar 9.1 TWS met 88,4 centimeter. Deze kost dan wel zo’n 1000 euro. Voor de Sony en LG in klein formaat betaal je een stuk minder, namelijk € 300 tot € 400. 

Grotere soundbars, prijzen en gemiddelde afmetingen

Wie liever een extra brede Dolby Atmos soundbar heeft, van 120 centimeter of meer, betaalt significant meer. Deze hogere prijzen zijn wel voor zowel de soundbar als een speaker of meerdere speakers. Dit zijn prijzen vanaf een euro of 700. Een uitzondering is de Sharp HT-SBW800. Hier betaal je iets meer dan € 400 voor en deze soundbar is 120 centimeter. De meeste afmetingen zijn 123 of 144 centimeter. Over het algemeen is een Dolby Atmos soundbar tussen de 89 en 123 centimeter. De precieze afmetingen verschillen per merk en model. 

Beste Dolby Atmos Soundbar aanbiedingen van Juni 2023