Dolby Atmos Soundbar

Op zoek naar meeslepend geluid voor je thuisbioscoop? We vergelijken de top 5 Dolby Atmos soundbars om je de ultieme keuze te helpen maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LG SPK8
LG SPK8
Voordelen
Prachtige surround sound. Via wifi speakers verbinden aan soundbar. Compact qua formaat. Zeer makkelijk te installeren. Inclusief muurbevestiging.
Nadelen
De speakers werken alleen met een LG soundbar.
Sony HT-ZF9
Sony HT-ZF9
Voordelen
Hoge geluidskwaliteit. Streamt via bluetooth en wifi. Dolby Atmos technologie, weerkaatsing via plafond. Aansluiten op tv via hdmi kabel. Zelf geluid fine tunen. Subwoofer geeft strakke /diepe bass.
Nadelen
De prijs van deze Dolby Atmos soundbar ligt iets hoger dan die van een gemiddelde Dolby Atmos soundbar.
Tip: Beste keuze
Samsung HW-Q70T/XN
Samsung HW-Q70T/XN
Voordelen
Krachtige thuisbioscoop ervaring. Soundbar plus subwoofer. Dolby Atmos zorgt voor ruimtelijk geluid. Gebruiksvriendelijke app. Met afstandsbediening. Stijvol en strak design.
Nadelen
Het installeren van deze soundbar is iets ingewikkelder dan bij andere soundbars.
Philips TAPB603 Soundbar + subwoofer
Philips TAPB603 Soundbar + subwoofer
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Draadloze installatie. Eenvoudig verbinden met smartphone. Draadloze subwoofer met diepe bas. Stijlvol zwart design.
Nadelen
Een HDMI kabel om de speakers aan te sluiten op de tv wordt niet standaard meegeleverd.
Sonos Arc Zwart
Sonos Arc Zwart
Voordelen
Zeer hoge kwaliteit soundbar. 8 woofers en 3 tweeters. Ingebouwde Google assistant. Geluid zelf afstemmen op akoestiek. Vol en warm geluid. Gemakkelijk configureren.
Nadelen
Deze soundbar kan je niet via bluetooth verbinden met jouw telefoon.

Beste Dolby Atmos SoundbarKoopgids: Welke Dolby Atmos Soundbar is de beste koop van mei 2024?

Met een Dolby Atmos soundbar in je huis, hoef je niet meer naar de bioscoop. Je haalt de bioscoopervaring namelijk gewoon in huis. Dit komt omdat een Dolby Atmos soundbar gericht staat naar het plafond met het idee dat het geluid op die manier weerkaatst wordt. Zo kun je de 3D-audio ervaring zoals in de bioscoop, ook in je huis beleven. Je zorgt voor de optimale beleving door naast de Dolby Atmos soundbar ook een versterker, subwoofer en twee achter speakers aan te schaffen. De soundbar is een relatief platte lat speaker met Dolby Atmos-technologie. Bekijk direct de top 5 best verkochte Dolby Atmos soundbars als je geen tijd hebt om alle modellen te vergelijken.

Dolby Atmos soundbar van Samsung of LG

De Dolby Atmos soundbar kun je van verschillende merken vinden. De meeste opties vind je van LG. De laagste prijzen voor een LG Dolby Atmos soundbar liggen rond de 300 euro. Prijzen lopen op tot 1500 euro. Voor een Samsung Dolby Atmos soundbar betaal je hogere prijzen. Deze liggen tussen de 500 en 1600 euro. Wel zijn deze prijzen vaak voor gehele pakketten, niet enkel de Dolby Atmos soundbar. Je hebt voor de meeste prijzen een volledige Dolby Atmos set en dus de volledige bioscoopervaring in je huis.

Een korte soundbar en wat deze soundbar kost

Nog hogere prijzen betaal je voor een Dolby Atmos soundbar van Sonos. Het minst betaal je voor een Dolby Atmos soundbar van Sony of Philips. De meeste soundbars zijn een meter tot 1,20 meter. Een aantal is kleiner dan dat of groter dan dat. Over het algemeen is een Dolby Atmos soundbar wel minimaal 89 centimeter. Bijvoorbeeld de Sony HT-X8500 of de LG DSN7CY. Nog iets kleiner is de JBL Bar 9.1 TWS met 88,4 centimeter. Deze kost dan wel zo’n 1000 euro. Voor de Sony en LG in klein formaat betaal je een stuk minder, namelijk € 300 tot € 400.

Grotere soundbars, prijzen en gemiddelde afmetingen

Wie liever een extra brede Dolby Atmos soundbar heeft, van 120 centimeter of meer, betaalt significant meer. Deze hogere prijzen zijn wel voor zowel de soundbar als een speaker of meerdere speakers. Dit zijn prijzen vanaf een euro of 700. Een uitzondering is de Sharp HT-SBW800. Hier betaal je iets meer dan € 400 voor en deze soundbar is 120 centimeter. De meeste afmetingen zijn 123 of 144 centimeter. Over het algemeen is een Dolby Atmos soundbar tussen de 89 en 123 centimeter. De precieze afmetingen verschillen per merk en model.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Dolby Atmos Soundbar

Wat is Dolby Atmos?

Dolby Atmos zorgt voor driedimensionaal geluid, waardoor het lijkt alsof het geluid van alle kanten komt.

Heb ik een speciale tv nodig om Dolby Atmos te ervaren?

Nee, maar een tv die Dolby Atmos ondersteunt, verbetert de ervaring.

Is een subwoofer noodzakelijk?

Een subwoofer verbetert de bas, maar is niet strikt noodzakelijk.

Kan ik extra speakers aansluiten?

Afhankelijk van het model, kunnen extra speakers worden aangesloten voor een nog rijker geluid.

Is installatie ingewikkeld?

Meestal is het plug-and-play, maar voor de beste ervaring is kalibratie aanbevolen.

Top 5 Beste kopen
Logo