Bandschuurmachine
Bijgewerkt: Juni 2023

Bandschuurmachine

Bandschuurmachine

Wie het zich gemakkelijker wil maken om oppervlakken te schuren, kiest voor een bandschuurmachine. Een schuurmachine maakt het schuren veel gemakkelijker en vereist minder inspanning van jouzelf. Een bandschuurmachine is hierin weer een bepaalde optie, waarbij de machine werkt met een band. Daardoor is een bandschuurmachine geschikt voor het schuren van grotere oppervlakken en lange stukken. Wie latten of deuren moet schuren bijvoorbeeld, heeft veel baat bij een bandschuurmachine als hulpmiddel bij de klus. Wil je echt stevig en diep schuren, dan kun je beter naar een schaafmachine kijken. 

 

Waar te koop
Je koopt een bandschuurmachine natuurlijk onder andere bij de bouwmarkt. De meeste bouwmarkten zullen een bandschuurmachine verkopen, grotere bouwmarkten hebben waarschijnlijk meer opties. Je kunt online ook webshops vinden die zich specialiseren in gereedschappen. Vaak hebben bouwmarkten ook een webshop. Daarnaast vind je bij Bol.com of Coolblue bijvoorbeeld ook een bandschuurmachine. Tweedehands worden op Marktplaats ook een aardig aantal bandschuurmachines aangeboden voor lagere prijzen. Genoeg mogelijkheden dus om een bandschuurmachine te vinden, maar dan zijn er nog keuzes waar je over na kunt denken voor jouw bandschuurmachine. Bijvoorbeeld het merk en de prijs, maar ook meer technische specificaties zijn handig om te bekijken. 

 

Prijzen en merken
Een bandschuurmachine kun je vinden voor minder dan honderd euro. Dit geldt dan voor een nieuwe bandschuurmachine, niet een tweedehands op Marktplaats. Ferm, Trotec, Powerplus en Wesco hebben bijvoorbeeld een bandschuurmachine voor prijzen tussen de 50 en 70 euro. Een echt dure bandschuurmachine kost van ongeveer € 1000 tot over de € 4000. De gemiddelde prijzen verschillen per aanbieder, maar de meeste bandmachines kosten tussen de € 150 en € 500. Bekende merken die je ook zult kennen van ander gereedschap zijn bijvoorbeeld Bosch, Makita of Black+Decker

 

Waar op letten: kracht en gewicht
Het vermogen en toerental werken samen en bepalen de kracht van de motor van de bandschuurmachine. Wie zware klussen wil doen, heeft een krachtigere motor nodig. Het vermogen wordt meestal aangegeven in wattage. Hoe hoger de wattage, hoe krachtiger de motor – mits het toerental ook hoog genoeg is. Je kunt ook kijken naar het gewicht van het apparaat. Ze kunnen namelijk best wel eens zwaar zijn. 

 

Waar op letten: accu en stofafzuiging
Daarnaast werken veel apparaten tegenwoordig met een accu in plaats van netstroom. Met een accu heb je het nadeel dat je niet meer verder kunt werken als de accu leeg is, tenzij je een reserve hebt. Het voordeel van een accu is dat je meer bewegingsvrijheid hebt en niet afhankelijk bent van een stopcontact in de buurt. Ook is stofafzuiging een mooie extra, zodat je niet na je klus zelf alle schuurresten hoeft op te ruimen.

Beste Bandschuurmachine aanbiedingen van Juni 2023