Bandschuurmachine

Op zoek naar de perfecte bandschuurmachine voor je klus? Wij vergelijken de top 5 op vermogen, functies en prijs, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw project.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Makita 9404
Makita 9404
Voordelen
Variabele snelheidsregeling. Het 5 meter lang netsnoer voor een groot schuurbereik. De Makita 9404 heeft een lage trillingswaarde. Een krachtige motor.
Nadelen
Je krijgt bij deze bandschuurmachine enkel één schuurband meegeleverd.
Bosch PBS 75 AE SET
Bosch PBS 75 AE SET
Voordelen
Variabele snelheidsregeling. Gelijkmatig schuren bij zware belasting. Aan en uit schakelaar is vast te zetten. Krachtige motor. Goed voor hoge afname op grote oppervlakken.
Nadelen
Deze bandschuurmachine heeft een klein schuurbereik door het netsnoer van 2 meter.
Tip: Beste keuze
BLACK+DECKER KA 900-QS 350W
BLACK+DECKER KA 900-QS 350W
Voordelen
Eenvoudige bediening. Variabele snelheid. Smalle arm om nauwe ruimtes te kunnen schuren. Krachtige motor. Cyclonic action stofopvangzak, voor het efficiënt opvangen van stof.
Nadelen
Het netsnoer van deze bandschuurmachine is maar 3 meter.
Metabo BAE 75
Metabo BAE 75
Voordelen
Lang netsnoer van 4 meter voor een wat groter schuurbereik. Variabele snelheidsregeling. Aan en uit schakelaar is vast te zetten. Afzuigmogelijkheid door aansluiting van een alleszuiger. Gemakkelijk wisselen van de schuurband.
Nadelen
De Metabo BAE 75 bandschuurmachine heeft een hoge trillingswaarde.
Powerplus POWX139
Powerplus POWX139
Voordelen
Krachtige motor. Kantelbare kop, waardoor je gemakkelijk onder een hoek kan schuren. Aan en uit schakelaar is vast te zetten. Een ingebouwd stofzuig element voor het afvoeren van de stof in een stofzak. Snel spansysteem, voor het gemakkelijk vervangen van de schuurbanden.
Nadelen
Grote vlakken schuren met deze bandschuurmachine is tijdrovender dan bij andere bandschuurmachines.

Beste BandschuurmachineKoopgids: Welke Bandschuurmachine is de beste koop van juni 2024?

Wie het zich gemakkelijker wil maken om oppervlakken te schuren, kiest voor een bandschuurmachine. Een schuurmachine maakt het schuren veel gemakkelijker en vereist minder inspanning van jouzelf. Een bandschuurmachine is hierin weer een bepaalde optie, waarbij de machine werkt met een band. Daardoor is een bandschuurmachine geschikt voor het schuren van grotere oppervlakken en lange stukken. Wie latten of deuren moet schuren bijvoorbeeld, heeft veel baat bij een bandschuurmachine als hulpmiddel bij de klus. Wil je echt stevig en diep schuren, dan kun je beter naar een schaafmachine kijken.

Waar te koop

Je koopt een bandschuurmachine natuurlijk onder andere bij de bouwmarkt. De meeste bouwmarkten zullen een bandschuurmachine verkopen, grotere bouwmarkten hebben waarschijnlijk meer opties. Je kunt online ook webshops vinden die zich specialiseren in gereedschappen. Vaak hebben bouwmarkten ook een webshop. Daarnaast vind je bij Bol.com of Coolblue bijvoorbeeld ook een bandschuurmachine. Tweedehands worden op Marktplaats ook een aardig aantal bandschuurmachines aangeboden voor lagere prijzen. Genoeg mogelijkheden dus om een bandschuurmachine te vinden, maar dan zijn er nog keuzes waar je over na kunt denken voor jouw bandschuurmachine. Bijvoorbeeld het merk en de prijs, maar ook meer technische specificaties zijn handig om te bekijken.

Prijzen en merken

Een bandschuurmachine kun je vinden voor minder dan honderd euro. Dit geldt dan voor een nieuwe bandschuurmachine, niet een tweedehands op Marktplaats. Ferm, Trotec, Powerplus en Wesco hebben bijvoorbeeld een bandschuurmachine voor prijzen tussen de 50 en 70 euro. Een echt dure bandschuurmachine kost van ongeveer € 1000 tot over de € 4000. De gemiddelde prijzen verschillen per aanbieder, maar de meeste bandmachines kosten tussen de € 150 en € 500. Bekende merken die je ook zult kennen van ander gereedschap zijn bijvoorbeeld Bosch, Makita of Black+Decker.

Waar op letten: kracht en gewicht

Het vermogen en toerental werken samen en bepalen de kracht van de motor van de bandschuurmachine. Wie zware klussen wil doen, heeft een krachtigere motor nodig. Het vermogen wordt meestal aangegeven in wattage. Hoe hoger de wattage, hoe krachtiger de motor – mits het toerental ook hoog genoeg is. Je kunt ook kijken naar het gewicht van het apparaat. Ze kunnen namelijk best wel eens zwaar zijn.

Waar op letten: accu en stofafzuiging

Daarnaast werken veel apparaten tegenwoordig met een accu in plaats van netstroom. Met een accu heb je het nadeel dat je niet meer verder kunt werken als de accu leeg is, tenzij je een reserve hebt. Het voordeel van een accu is dat je meer bewegingsvrijheid hebt en niet afhankelijk bent van een stopcontact in de buurt. Ook is stofafzuiging een mooie extra, zodat je niet na je klus zelf alle schuurresten hoeft op te ruimen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Bandschuurmachine

Wat is een bandschuurmachine?

Een bandschuurmachine is een elektrisch gereedschap voor het schuren van grote oppervlakken.

Is een bandschuurmachine geschikt voor fijne afwerking?

Nee, het is vooral bedoeld voor het grove werk en het verwijderen van materiaal.

Wat zijn de belangrijkste functies om naar te kijken?

Vermogen, schuursnelheid en het gebruiksgemak zijn belangrijk.

Hoe vaak moet ik de schuurband vervangen?

Dit hangt af van het gebruik, maar bij intensief gebruik kan dit vrij vaak zijn.

Is een stofzak noodzakelijk?

Een stofzak of stofafzuiging is aanbevolen voor een schonere werkomgeving.

Top 5 Beste kopen
Logo