What do you Meme
Bijgewerkt: Juli 2024

What do you Meme

What do you Meme

Het in 2019 gelanceerde What Do You Meme is een nieuw gezelschapsspel, dat de wereld aan het veroveren is. Ook Nederland moet eraan geloven. What Do You Meme wordt gespeeld met groepen van 3 personen of meer van 18 jaar en ouder. Een spel kan wat speeltijd betreft een half uur tot anderhalf uur duren, mede afhankelijk van het aantal spelers. What Do You Meme is in verschillende levels te spelen, van heel eenvoudig tot super moeilijk. Het spel bevat 363 tekstkaarten, 72 kaarten met een foto en een fotostandaard, ofwel een ezel.

Geënt op social media

Hoewel What Do You Meme een kaartspel is, ligt er wel een connectie met social media. Het spel is gebaseerd op het begrip meme in Instagram, Facebook, Twitter en andere social media platforms. Een meme is een post met een afbeelding, die om de een of andere reden viraal gaat. Het bericht verspreidt zich razendsnel op internet. Waardoor precies is onduidelijk. Bij bij What Do You Meme worden de spelers uitgenodigd om zelf zo creatief te zijn om een meme te verzinnen. Het is niet nodig om tijdens het spel op social media actief te zijn, maar het kan wel.

What Do You Meme spelregels

Uit de uitleg van wat een meme is heb je waarschijnlijk al begrepen dat het doel van het spel What Do You Meme is, dat er leuke teksten worden gevonden bij een afbeelding. Tussen de spelers zit één jurylid, een rol die telkens aan een andere speler wordt toegewezen. De jury deelt aan elke speler 7 tekstkaarten uit. Hij kiest voor zijn speelronde ook een fotokaart uit en laat die rondgaan. Daarna wordt de foto in de ezel gezet. Alle spelers geven vervolgens een toepasselijke tekstkaart blind aan de jury.

De winnaar bepalen

De jury bepaalt welke tekstkaart het grappigst is. De speler die die kaart heeft uitgekozen heeft de speelronde gewonnen en krijgt de fotokaart. Daarna wordt de volgende speler jury en vindt de volgende speelronde van What Do You Meme plaats. Er wordt net zo lang gespeeld totdat er een speler is met 20 fotokaarten. Dat is de winnaar van het spel. Er bestaan ook freestyle kaarten. Als iemand zo’n kaart krijgt moeten alle spelers kun kaart op tafel leggen en zelf een tekst bij de foto verzinnen. What Do You Meme kent ook ‘Hot’ kaarten met erotische onderwerpen, maar die kunnen desgewenst uit het spel worden gehaald.

Beste What do you Meme aanbiedingen van Juli 2024