Magneet Speelgoed
Bijgewerkt: Maart 2023

Magneet Speelgoed

Magneet Speelgoed

Speelgoed met magnetische onderdelen is bij veel mensen thuis zeer geliefd. Magneet speelgoed is op steeds meer plekken verkrijgbaar en kan zowel online als in de winkel aangeschaft worden. Magneet speelgoed is, zoals de naam al doet vermoeden, magnetisch speelgoed. Dit speelgoed is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten, zoals bijvoorbeeld magnetische bouwmaterialen, magnetische boeken en de bekende magneetborden. 

 

Bouwmaterialen die magnetisch zijn

Magnetische bouwmaterialen worden beschouwd als onderdeel van de grotere categorie magneet speelgoed. Je bent hoogstwaarschijnlijk bekend met magnetische tegels. Dit zijn plastic plaatjes met magneten erin verwerkt. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en je kunt ze gebruiken om de meest uiteenlopende constructies mee te maken. Je hebt naast magnetische tegels ook magnetische staafjes die je aan kunt verbinden. Dit gaat vaak in combinatie met balletjes. Deze materialen kunnen ook gebruikt worden voor het maken van de mooiste bouwwerken. 

 

Boeken met magneten

Magnetische boeken zijn een uitstekende vorm van speelgoed die goed is voor de opvoeding. Je kunt ze in allerlei vormen vinden. Denk aan een verhalenboek dat lijkt op een magnetisch bordspel, waarin de personages overal op de pagina kunnen worden geplaatst. Of denk aan een boek met poppen en magnetische kleren waarmee je de poppen kunt aankleden. Magnetische boeken zijn ook erg leuk omdat kinderen daarmee veel verschillende combinaties kunnen maken, zoals het samenvoegen van verschillende soorten dieren, wat heel vermakelijk kan zijn.

 

Magnetische puzzels

Magnetische puzzels zijn ook erg populair onder de kinderen. Deze zijn ook geweldig om mee te nemen! Je loopt namelijk aanzienlijk minder risico om een van de stukjes kwijt te raken en er is een grote verscheidenheid aan puzzels om uit te kiezen. Denk aan puzzels waarbij de stukjes in de juiste volgorde gerangschikt moeten worden of een gecombineerd spel waarbij je mag tekenen en puzzelen of schrijven om de puzzel op te lossen.

 

Magnetische borden

De meeste mensen zijn wel bekend met magnetische borden. Dit zijn borden waar je op kunt schrijven of tekenen en waar je ook magneetjes aan op kunt hangen. Deze borden zijn erg leuk om in de kinderkamer op te hangen en zorgen vaak voor urenlang speelplezier. De borden kunnen ook in ruimtes zoals de keuken of woonkamer opgehangen worden, bijvoorbeeld als weekplanner of als maandplanner. Op deze manier leren kinderen ook beter hoe ze hun tijd moeten managen en kunnen ze op een speelse manier aangeven wat ze deze week te doen hebben. 

Beste Magneet Speelgoed aanbiedingen van Maart 2023