Bluetooth Transmitter

Op zoek naar de beste Bluetooth Transmitter? Ontdek hier de top 5 modellen en vergelijk functies, prijzen en meer voor een optimale draadloze audio-ervaring!
Bluetooth Transmitter
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
DINTO Bluetooth FM Transmitter BC71
DINTO Bluetooth FM Transmitter BC71
Voordelen
Door middel van de ingebouwde microfoon en één druk op de knop bel je op een veilige manier in de auto. Voorzien van de nieuwste USB poorten, inclusief twee oplaadpunten. Via de transmitter kan ook automatisch de navigatie afgespeeld worden wanneer deze is verbonden met je telefoon.
Nadelen
De transmitter geeft geen trackinfo of mappen op USB weer.
Wegman Bluetooth FM Transmitter - Autolader - Bluetooth Carkit
Wegman Bluetooth FM Transmitter - Autolader - Bluetooth Carkit
Voordelen
Zorgt ervoor dat je via bluetooth toch kunt genieten van je favoriete playlist. De transmitter is ook ideaal om handsfree mee te bellen, snel op te laden en de navigatie te gebruiken. Eenvoudig te gebruiken via de sigarettenaansteker van de auto.
Nadelen
De bediening van de draaiknop werkt niet altijd even soepel.
Tip: Beste keuze
Trendfield FM Transmitter Bluetooth 5.0
Trendfield FM Transmitter Bluetooth 5.0
Voordelen
Voorzien van bluetooth 5.0 voor een stabiele verbinding. Ideaal voor het snel opladen van je mobiel dankzij de quick charge technologie. Maakt ook handsfree bellen mogelijk. Wanneer het telefoongesprek wordt beëindigd zal de muziek direct doorgaan waar deze gebleven was.
Nadelen
De transmitter is van mindere kwaliteit en kan ruis veroorzaken.
DW-G Bluetooth FM Transmitter - Auto Lader - Carkit - Handsfree - MP3 - USB - SD Kaart - Snel Lader - Bluetooth Audio Receiver
DW-G Bluetooth FM Transmitter - Auto Lader - Carkit - Handsfree - MP3 - USB - SD Kaart - Snel Lader - Bluetooth Audio Receiver
Voordelen
Je smartphone is gemakkelijk met de transmitter te verbinden. Voorzien van handige en vernieuwde opties. In de sigarettenaansteker van de auto te gebruiken. Ondersteund bestanden in WMA/MP3/WAV/APE/FLAC formaat.
Nadelen
Zet het volume van de smartphone op de hoogste stand om ruis te voorkomen, regel het geluid in de auto via de bediening van de radio.
Elqing FM Transmitter Bluetooth
Elqing FM Transmitter Bluetooth
Voordelen
Deze bluetooth transmitter is van ingebouwde LED verlichting voorzien die je eenvoudig zelf in een kleur naar keuze in kunt stellen. Hierdoor is de transmitter ook een mooie accessoire in de auto.
Nadelen
De kwaliteit van de muziek is matig.

Beste Bluetooth TransmitterKoopgids: Welke Bluetooth Transmitter is de beste koop van april 2024?

Het is handig om naar de muziek van je keuze te kunnen luisteren en toch een gesprek te kunnen voeren zonder je handen te hoeven gebruiken als je een lange rit voor de boeg hebt. In dit geval kun je een zender die gebruik maakt van bluetooth technologie gebruiken, oftewel een bluetooth transmitter. Je kunt de muziek die op je smartphone, MP3-speler of tablet speelt naar de FM-band van je radio sturen als je een bluetooth transmitter hebt. Daardoor kun je tijdens het rijden naar de muziek van je keuze luisteren. Er zitten vaak verschillende aansluitingen op de zender. Daarnaast wordt de zender vaak geleverd met een extra USB-aansluiting die gebruikt kan worden. Hierdoor is dankzij het gebruik van de bluetooth transmitter haalbaar om smartphones of tablets tegelijk op te laden.

De voordelen van een bluetooth transmitter

Aan het gebruik van een bluetooth transmitter zitten verschillende voordelen verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld overal ter wereld luisteren naar de muziek die je op je smartphone of tablet hebt staan, zonder daarvoor verbinding te hoeven maken via een kabel. Als je regelmatig op vakantie bent met de auto, is de kans groot dat je naar muziek moet gaan luisteren die je eigenlijk niet kent. Ook in dit geval is de aanschaf van een bluetooth transmitter ideaal. Nog een voordeel van een bluetooth transmitter is dat het vaak een oplaadpoort is. Hierdoor kun je verschillende apparaten tegelijkertijd opladen. Een ander voordeel is dat je slechts één keer verbinding met de zender hoeft te maken. Na de eerste keer verbonden te hebben kan de zender zowel je apparaat als de frequentie ervan identificeren.

Sommige bluetooth transmitter zijn uitgerust met gemakkelijk te bedienen knoppen en een microfoon, waardoor het gebruiksgemak erg hoog is. Met de bluetooth transmitter kun je hierdoor gemakkelijk inkomende telefoongesprekken beantwoorden en muziek overslaan. Als direct gevolg hiervan zul je nooit meer naar je telefoon grijpen tijdens het besturen van een auto. Andere geluiden en audio, zoals bijvoorbeeld een telefoongesprek, wordt ook vaak automatisch naar de bluetooth zender gestuurd. Hierdoor kun je handsfree bellen in de auto, wat een stuk veiliger is.

Verschillende soorten transmitters

Als je op zoek gaat naar een bluetooth transmitter, kom je al snel de term FM transmitter tegen. In principe is een bluetooth transmitter een FM transmitter, maar je hebt nog meer verschillende soorten transmitters. De bluetooth transmitter wordt door steeds meer mensen gebruikt, wat een reden is waarom voornamelijk de bluetooth transmitter aan populariteit wint. Zodra je de auto aanzet, zorgt een bluetooth transmitter ervoor dat je telefoon een directe verbinding met de zender tot stand brengt en begint met het verzenden van gegevens.

Naast de bluetooth transmitter heb je ook nog een bedrade transmitter. Om die te gebruiken moet je een snoer aan je telefoon of je MP3-speler bevestigen. Deze transmitters worden meestal gebruikt voor oudere apparaten die nog geen bluetooth hebben. Met een bluetooth transmitter kun je het gedoe met snoeren vermijden, wat een van de vele voordelen is.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Bluetooth Transmitter

Wat is een Bluetooth transmitter?

Een Bluetooth transmitter is een apparaat dat audiosignalen draadloos kan verzenden naar Bluetooth-apparaten, zoals draadloze hoofdtelefoons of speakers.

Hoe ver reikt een Bluetooth transmitter?

De reikwijdte van een Bluetooth transmitter varieert, maar over het algemeen kunnen de meeste transmitters signalen verzenden tot ongeveer 10 meter afstand.

Kan ik een Bluetooth transmitter gebruiken met mijn niet-Bluetooth-apparaten?

Ja, je kunt een Bluetooth transmitter gebruiken met niet-Bluetooth-apparaten door deze aan te sluiten op een audiobron, zoals een tv, dvd-speler of computer, die geen ingebouwde Bluetooth-functie heeft.

Moet ik een Bluetooth transmitter opladen?

Ja, de meeste Bluetooth transmitters werken op een interne batterij en moeten regelmatig worden opgeladen. De duur van de batterij kan variëren afhankelijk van het merk en het model van de transmitter.

Kan ik meerdere Bluetooth-apparaten tegelijkertijd verbinden met een Bluetooth transmitter?

Dit hangt af van het specifieke model van de Bluetooth transmitter. Sommige transmitters kunnen verbinding maken met meerdere Bluetooth-apparaten tegelijk, terwijl andere beperkt zijn tot één verbinding tegelijk. Het is belangrijk om de specificaties van de transmitter te controleren voordat je deze aanschaft.

Top 5 Beste kopen
Logo