Bluetooth Transmitter
Bijgewerkt: Maart 2023

Bluetooth Transmitter

Bluetooth Transmitter

Het is handig om naar de muziek van je keuze te kunnen luisteren en toch een gesprek te kunnen voeren zonder je handen te hoeven gebruiken als je een lange rit voor de boeg hebt. In dit geval kun je een zender die gebruik maakt van bluetooth technologie gebruiken, oftewel een bluetooth transmitter. Je kunt de muziek die op je smartphone, MP3-speler of tablet speelt naar de FM-band van je radio sturen als je een bluetooth transmitter hebt. Daardoor kun je tijdens het rijden naar de muziek van je keuze luisteren. Er zitten vaak verschillende aansluitingen op de zender. Daarnaast wordt de zender vaak geleverd met een extra USB-aansluiting die gebruikt kan worden. Hierdoor is dankzij het gebruik van de bluetooth transmitter haalbaar om smartphones of tablets tegelijk op te laden.

 

De voordelen van een bluetooth transmitter

Aan het gebruik van een bluetooth transmitter zitten verschillende voordelen verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld overal ter wereld luisteren naar de muziek die je op je smartphone of tablet hebt staan, zonder daarvoor verbinding te hoeven maken via een kabel. Als je regelmatig op vakantie bent met de auto, is de kans groot dat je naar muziek moet gaan luisteren die je eigenlijk niet kent. Ook in dit geval is de aanschaf van een bluetooth transmitter ideaal. Nog een voordeel van een bluetooth transmitter is dat het vaak een oplaadpoort is. Hierdoor kun je verschillende apparaten tegelijkertijd opladen. Een ander voordeel is dat je slechts één keer verbinding met de zender hoeft te maken. Na de eerste keer verbonden te hebben kan de zender zowel je apparaat als de frequentie ervan identificeren.

Sommige bluetooth transmitter zijn uitgerust met gemakkelijk te bedienen knoppen en een microfoon, waardoor het gebruiksgemak erg hoog is. Met de bluetooth transmitter kun je hierdoor gemakkelijk inkomende telefoongesprekken beantwoorden en muziek overslaan. Als direct gevolg hiervan zul je nooit meer naar je telefoon grijpen tijdens het besturen van een auto. Andere geluiden en audio, zoals bijvoorbeeld een telefoongesprek, wordt ook vaak automatisch naar de bluetooth zender gestuurd. Hierdoor kun je handsfree bellen in de auto, wat een stuk veiliger is. 

 

Verschillende soorten transmitters

Als je op zoek gaat naar een bluetooth transmitter, kom je al snel de term FM transmitter tegen. In principe is een bluetooth transmitter een FM transmitter, maar je hebt nog meer verschillende soorten transmitters. De bluetooth transmitter wordt door steeds meer mensen gebruikt, wat een reden is waarom voornamelijk de bluetooth transmitter aan populariteit wint. Zodra je de auto aanzet, zorgt een bluetooth transmitter ervoor dat je telefoon een directe verbinding met de zender tot stand brengt en begint met het verzenden van gegevens.

Naast de bluetooth transmitter heb je ook nog een bedrade transmitter. Om die te gebruiken moet je een snoer aan je telefoon of je MP3-speler bevestigen. Deze transmitters worden meestal gebruikt voor oudere apparaten die nog geen bluetooth hebben. Met een bluetooth transmitter kun je het gedoe met snoeren vermijden, wat een van de vele voordelen is.

Beste Bluetooth Transmitter aanbiedingen van Maart 2023