Lego investeren 2023

LEGO kan zowel een leuke hobby zijn als een interessante investeringsmogelijkheid voor sommige verzamelaars. Hier zijn enkele tips en overwegingen als je overweegt te investeren in LEGO:

  1. Zeldzaamheid: Net als bij veel verzamelobjecten, kan de waarde van LEGO-sets stijgen naarmate ze zeldzamer worden, vooral als ze niet meer worden geproduceerd.
  2. Conditie: Een ongeopende set in zijn originele verpakking is meestal meer waard dan een geopende. Zorg ervoor dat je de verpakking in goede staat houdt.
  3. Populaire thema’s: Sets die gebaseerd zijn op populaire thema’s of licenties (bijv. Star Wars, Harry Potter) kunnen in de toekomst meer gewild zijn.
  4. Gepensioneerde sets: Wanneer LEGO aankondigt dat een set “gepensioneerd” wordt, kan dit betekenen dat het aanbod beperkt wordt, waardoor de vraag en de waarde van die set kunnen stijgen.
  5. Bouw & Bewaar: Als je de set bouwt, bewaar dan alle stukjes, instructies en verpakkingen. Een complete set is meer waard dan een incomplete.
  6. Doe onderzoek: Voordat je investeert, is het goed om de huidige markt en prijzen te onderzoeken op platforms zoals BrickLink, eBay en andere secundaire markten.
  7. Bedenk dat het geen gegarandeerde investering is: Net als bij alle investeringen, is er geen garantie dat je winst maakt. De waarde van LEGO-sets kan fluctueren.
  8. Geniet van de hobby: Terwijl sommige mensen geld verdienen met het verkopen van LEGO, is het belangrijk om te onthouden dat het eerst en vooral een hobby is. Het is belangrijk om sets te kopen waar je van houdt en die je waardeert.
  9. Wees geduldig: Sommige sets kunnen jaren nodig hebben voordat ze aanzienlijk in waarde stijgen. Het is een langetermijninvestering.
  10. Blijf op de hoogte: Volg LEGO-nieuws, forums en communities om op de hoogte te blijven van aankomende sets, pensioneringen en andere belangrijke informatie.

Hoewel het investeren in LEGO voor sommigen lucratief kan zijn, is het essentieel om geduldig te zijn en goed onderzoek te doen. En, zoals altijd, investeer alleen geld dat je bereid bent te verliezen.

Zoals gewoonlijk zullen veel Lego® sets in 2023 niet meer verkrijgbaar zijn. Investeren in Lego sets is voornamelijk interessant wanneer ze binnenkort EOL worden. Hoe dichter de EOL (End of Life) datum nadert, hoe kleiner de kans is om een goede aankoopprijs te krijgen.

In deze investeringsgids presenteren we onze top 5 Lego investeringssets voor 2023. Daarnaast gaan we specifiek in op waarom we geloven dat er potentieel is voor waardevermeerdering. Het moet worden opgemerkt dat er altijd kortetermijnwijzigingen kunnen zijn in de pensioneringsdatum.

Onze selectie bevat alleen sets waarvan met een hoge waarschijnlijkheid kan worden aangenomen dat ze in 2023 uit de schappen zullen verdwijnen. Bovendien zijn ze nog steeds verkrijgbaar tegen goede prijzen. Sommige sets worden echter exclusief door Lego zelf gedistribueerd en kunnen om deze reden zelden goedkoop worden gekocht. Als je exclusieve Lego sets goedkoop wilt kopen, heb je de mogelijkheid om de aankoop te combineren met Lego VIP-punten en GWPs.

De top 5 Lego sets die het investeren waard zijn in 2023

1. Lego® Creator Expert 10255 Assembly Square

2. Lego® Creator Expert 10270 Bookshop

3. Lego® Ideas 21326 Winnie the Pooh

4. Lego® Architecture 21054 The White House

5. Lego® Creator Expert 10266 NASA Apollo 11 Lunar Lander

Nu weet je wat de beste investeringscollecties zijn. Ze zijn allemaal verbazingwekkend gemaakt, perfect gedetailleerd en ze zijn het waard om ze thuis te hebben, zelfs als decoratie. Je zult gefascineerd zijn door al deze sets en het leuk vinden om ze te bouwen en ermee te spelen! Wil jij er echt geld aan gaan verdienen dan laat je de lego sets natuurlijk in hun doos zitten en bewaar jij ze goed, hoe langer je wacht hoe groter de kans dat jouw lego investering meer geld waard wordt.

Top 5 Beste kopen
Logo