Zonnepaneel Camper
Bijgewerkt: Juni 2023

Zonnepaneel Camper

Zonnepaneel Camper

De vrijheid van het reizen in een camper is al fantastisch, maar kan natuurlijk nog beter. Met een zonnepaneel voor je camper kun je nog langer genieten van je vrijheid, omdat je niet afhankelijk meer bent van elektriciteit van je accu of van elders. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon je apparaten opladen, ook als je midden in de natuur bent. En daarom kun je langer genieten van je reizen, zonder dat je terug naar de bewoonde wereld moet. Het zonnepaneel camper vangt zonlicht om elektriciteit op te wekken en spaart dat op in een accu. 

 

Hoe veel en wat zegt watt

De wattage van een zonnepaneel camper geeft aan hoe veel stroom er in een uur opgespaard wordt. Dat uur moet dan wel vol zonlicht hebben, iets dat in Nederland bijvoorbeeld zelden gebeurt. Als je naar warmere landen trekt, kom je hier sneller aan. Het hangt af van wat je precies nodig hebt aan elektriciteit welk zonnepaneel je nodig hebt. Als je enkel een telefoon en camera wil opladen, heb je bijvoorbeeld een stuk minder nodig dan wanneer je ook televisie wil kunnen kijken. 

 

Grootte van het paneel

Een deel van je apparatuur kan werken op je huishoudaccu, maar als je voor langere tijd met je camper parkeert, is het wel zo handig dat je apparaten kunnen werken zonder deze accu leeg te trekken. Anders kun je vervolgens natuurlijk niet meer met je camper verder rijden. Dan komt een zonnepaneel camper dus uit. Hoe groter het paneel, hoe meer energie het kan opwekken. Het is wel onpraktisch om een te groot paneel te nemen voor een kleine camper. 

 

Op het dak, los of flexibel

Je kunt een zonnepaneel camper bevestigen op het dak van je camper. Of als je dit zelf niet wil doen of denkt niet te kunnen, het laten doen door iemand die hier ervaring mee heeft. Je kunt er ook voor kiezen om een zonnepaneel los mee te nemen bij je camper en deze neer te zetten in de zon wanneer je ergens de camper plaatst. Er zijn ook opties voor zonnepanelen die je zowel op het dak als los kunt gebruiken. 

 

Waar te koop

Bij bouwmarkten kun je terecht voor zonnepanelen, maar je hebt meer opties als je naar maar gespecialiseerde zaken kijkt. Er zijn verschillende winkels die alle nodige apparatuur verkopen. Je hebt behalve het zonnepaneel camper namelijk ook een accu en aansluitmaterialen nodig. 

Beste Zonnepaneel Camper aanbiedingen van Juni 2023