Zonnepaneel Camper

Wil je duurzaam op pad met je camper? We hebben de top 5 beste zonnepanelen voor campers vergeleken. Vind jouw ideale energiebron!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Set Flexibel Zonnepaneel 200WP Caravan, Camper
Set Flexibel Zonnepaneel 200WP Caravan, Camper
Voordelen
Een paneel geschikt voor 36 cellen. Te bevestigen met kit of via de bevestigingspunten. Zonder lekkage de kabels binnen boord. Bevat alle connectoren. Eenvoudig aan te sluiten.
Nadelen
Zonnepanelen kunnen het worden, ondergrond moet hier wel tegen kunnen.
Compleet 180W Zonnepaneel set - Mono kristallijne - 12V
Compleet 180W Zonnepaneel set - Mono kristallijne - 12V
Voordelen
Bij daglicht gelijk stroom opwekken. Lange levensduur. Hoog rendement en hoge kwaliteitseisen. Gemakkelijk te instaleren.
Nadelen
Twee jaar garantie.
Tip: Beste keuze
Trend24 -  Zonnepaneel camper
Trend24 - Zonnepaneel camper
Voordelen
Zeer efficiënt. Perfect geschikt voor buiten. Kan meerdere apparaten van stroom voorzien. Inclusief speciale kabel.
Nadelen
Voordelig in de winter, minder voordelig in de zomer.
Camping Powerstation Wallaby - zonne-energie
Camping Powerstation Wallaby - zonne-energie
Voordelen
Heeft meerdere oplaadmogelijkheden. Multifunctionele voeding met onder andere twee USB aansluitingen. Hanleiding in het Nederlands. Optimale prestaties door het ingebouwde hoogwaardige voedingsstation.
Nadelen
Geen fabrieksgarantie.
Solar farm Compleet 100W Zonnepaneel set
Solar farm Compleet 100W Zonnepaneel set
Voordelen
25 jaar lange garantie. Montage spoiler inbegrepen. Zonnestelsel geschikt voor campers. Inclusief dak doorvoer. Een lange zonnekabel van 10 meter.
Nadelen
Wanneer je service nodig bent zou dit in het Duits kunnen zijn.

Beste Zonnepaneel CamperKoopgids: Welk Zonnepaneel Camper is de beste koop van mei 2024?

De vrijheid van het reizen in een camper is al fantastisch, maar kan natuurlijk nog beter. Met een zonnepaneel voor je camper kun je nog langer genieten van je vrijheid, omdat je niet afhankelijk meer bent van elektriciteit van je accu of van elders. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon je apparaten opladen, ook als je midden in de natuur bent. En daarom kun je langer genieten van je reizen, zonder dat je terug naar de bewoonde wereld moet. Het zonnepaneel camper vangt zonlicht om elektriciteit op te wekken en spaart dat op in een accu.

Hoe veel en wat zegt watt

De wattage van een zonnepaneel camper geeft aan hoe veel stroom er in een uur opgespaard wordt. Dat uur moet dan wel vol zonlicht hebben, iets dat in Nederland bijvoorbeeld zelden gebeurt. Als je naar warmere landen trekt, kom je hier sneller aan. Het hangt af van wat je precies nodig hebt aan elektriciteit welk zonnepaneel je nodig hebt. Als je enkel een telefoon en camera wil opladen, heb je bijvoorbeeld een stuk minder nodig dan wanneer je ook televisie wil kunnen kijken.

Grootte van het paneel

Een deel van je apparatuur kan werken op je huishoudaccu, maar als je voor langere tijd met je camper parkeert, is het wel zo handig dat je apparaten kunnen werken zonder deze accu leeg te trekken. Anders kun je vervolgens natuurlijk niet meer met je camper verder rijden. Dan komt een zonnepaneel camper dus uit. Hoe groter het paneel, hoe meer energie het kan opwekken. Het is wel onpraktisch om een te groot paneel te nemen voor een kleine camper.

Op het dak, los of flexibel

Je kunt een zonnepaneel camper bevestigen op het dak van je camper. Of als je dit zelf niet wil doen of denkt niet te kunnen, het laten doen door iemand die hier ervaring mee heeft. Je kunt er ook voor kiezen om een zonnepaneel los mee te nemen bij je camper en deze neer te zetten in de zon wanneer je ergens de camper plaatst. Er zijn ook opties voor zonnepanelen die je zowel op het dak als los kunt gebruiken.

Waar te koop

Bij bouwmarkten kun je terecht voor zonnepanelen, maar je hebt meer opties als je naar maar gespecialiseerde zaken kijkt. Er zijn verschillende winkels die alle nodige apparatuur verkopen. Je hebt behalve het zonnepaneel camper namelijk ook een accu en aansluitmaterialen nodig.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Zonnepaneel Camper

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn camper?

Dit hangt af van je dagelijkse stroomverbruik en de hoeveelheid zonlicht die je verwacht te ontvangen. Het is belangrijk om eerst je totale dagelijkse energieverbruik te berekenen en vervolgens een systeem te kiezen dat aan die behoefte kan voldoen.

Kan ik mijn camperairco laten draaien op zonnepanelen?

Theoretisch ja, maar airconditioners verbruiken veel stroom. Om een airco volledig op zonne-energie te laten draaien, heb je een groot aantal zonnepanelen en een aanzienlijke accucapaciteit nodig, wat mogelijk niet praktisch is voor de meeste campers.

Hoe lang gaan zonnepanelen op een camper mee?

De meeste zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee, maar hun efficiëntie kan in de loop van de tijd afnemen. Na 25 jaar produceren ze over het algemeen nog steeds ongeveer 80% van hun oorspronkelijke capaciteit.

Kan ik zonnepanelen op mijn camper installeren zonder professionele hulp?

Ja, veel doe-het-zelfkits zijn beschikbaar en deze komen met gedetailleerde instructies. Echter, als je niet vertrouwd bent met elektrische systemen, is het misschien verstandig om professionele hulp in te roepen om veiligheidsredenen.

Werken zonnepanelen op bewolkte dagen?

Ja, maar de efficiëntie is verminderd. Afhankelijk van de dichtheid van de bewolking en het type zonnepaneel, kun je tussen de 10% en 25% van de maximale capaciteit verwachten.

Top 5 Beste kopen
Logo