Zitbad voor Volwassenen
Bijgewerkt: Juni 2023

Zitbad voor Volwassenen

Zitbad voor Volwassenen

Een zitbad voor volwassenen is een klein soort bad waar je even lekker in kan zitten en ontspannen. Een zitbad kun je makkelijk verplaatsen en zijn geheel vrijstaand, Hierdoor kun je ze overal waar je maar wilt neerzetten. Je kunt ze bijvoorbeeld in je tuin plaatsen met lekker weer of in je badkamer zonder bad. Zo heb je toch een lekker bad voor volwassenen waarin je kunt gaan zitten. Ook voor baby’s of huisdieren is het ideaal. Die kan je dan bijvoorbeeld ook lekker buiten wassen. Een zitbad is ideaal voor mensen die een bad willen aanschaffen, maar hier niet te veel geld aan willen uitgeven. 

 

Hoeveel personen passen erin?

Een zitbad voor volwassenen kun je meestal kopen voor 1 persoon, maar er zijn ook zitbaden voor twee persoon. De meeste zitbaden zijn voor 1 persoon. Hier kun je dan lekker in je eentje in zitten. Het is dus wel echt een zitbad. Je kan niet liggen in deze baden, dus een zitbad voor twee personen kun je ook met z’n tweeën in zitten. 

 

Inhoud van het bad

Er zijn veel verschillende maten zitbaden voor volwassenen en hier passen dan ook verschillende inhouden in. Zo heb je zitbaden waar minder dan 50 liter in kan, maar ook baden waar 450 liter in kan. Daartussen heb je nog veel inhouden. Zo zijn er baden van 100 liter, maar ook 200 liter, 350 liter, 400 liter of alles daartussenin. Daar past dus flink wat water in. 

 

Met of zonder afvoer

Een zitbad is in principe een bad dat je vult door er een slang met water in te leggen. Je maakt het bad dan weer leeg door het leeg te gooien. Er zijn dus voornamelijk zitbaden zonder afvoer. Toch zijn er ook veel zitbaden op de markt waar wel een afvoer in zit. Dit is extra prettig, want dan kun je gewoon het water laten weglopen door de afvoer open te zetten. Zo voelt het toch meer als een bad. Als je een zitbad koopt en je hebt een voorkeur voor wel of geen afvoer, check dan goed even wat erbij zit. 

 

Met kraan of poten

Wil je meer het idee hebben van een bad dan een soort kuip? Dan zijn er ook zitbaden te koop die poten of een kraan hebben. Een kraan is natuurlijk ook heel handig om bij het zitbad te hebben. Dan hoef je niet telkens de slang erin te hangen. Het geeft je ook dat echte badgevoel. Poten onder het zitbad geven het niet alleen een mooier ontwerp, maar zorgen er ook voor dat je niet direct op de grond zit. 

 

Waar te koop

Zitbaden voor volwassenen kun je op veel plekken kopen, zowel in de winkel als online. Online bestellen van een zitbad is handiger, aangezien het dan aan je deur wordt geleverd. Dan kun je meteen gebruik maken van het zitbad en ligt het meteen bij je thuis. Een zitbad bestellen of kopen kan online in veel webwinkels, maar natuurlijk ook in een fysieke winkel, denk bijvoorbeeld aan interieurwinkels. 

Beste Zitbad voor Volwassenen aanbiedingen van Juni 2023