Halterbank
Bijgewerkt: Juni 2024

Halterbank

Halterbank

Halterbanken, ook wel trainingsbanken genoemd, zijn een perfecte bank om thuis neer te zetten en lekker thuis te sporten en oefeningen te doen. Met een halterbank kun je je eigen thuis-gym maken. De bank zet je neer op een plek waar dat handig is, je koopt een paar gewichten erbij en dan kun je er tientallen oefeningen meedoen. Je kunt bijvoorbeeld sit-ups doen, maar ook push-ups, beenoefeningen, armoefeningen, oefeningen voor je core en kracht en nog veel meer. Een halterbank is een veelzijdig apparaat waar je veel mee kunt. Met een halterbank kun je gewoon lekker thuis sporten en je kracht en uithoudingsvermogen trainen.

 

Verstelbaarheid van de halterbank

Veel halterbanken zijn verstelbaar in meerdere hoogtes. Dit is prettig want dan kun je ook meerdere oefeningen doen. Zo kun je bijvoorbeeld de bank plat leggen voor buikoefeningen of de bank recht opzetten om oefeningen met je armen te doen. Een halterbank met verstelbaarheid is een stuk prettiger als een halterbank die niet verstelbaar is. Beide soorten halterbanken zijn er op de markt, dus bedenk je goed welke je wilt hebben. Verstelbare banken kun je meestal op drie of meer verschillende manieren verstellen. 

 

Inclusief gewichten of computer

Je kunt natuurlijk gaan voor een simpele halterbank, maar er ook luxe halterbanken te koop. Denk bijvoorbeeld aan halterbanken die meteen met gewichten eraan en erin worden geleverd. Dan hoef je deze er niet meer bij te kopen en hier kun je veel verschillende oefeningen mee doen. Ook zijn er halterbanken waarin een computer zit met een scherm waarop je je oefeningen bij kan houden of bij kan houden hoeveel calorie├źn je al verbrand hebt. 

 

Makkelijk op te bergen halterbanken

Niet veel halterbanken hebben deze optie, maar er zijn zeker halterbanken die je kunt opvouwen of inklappen. Dit is handig voor als je graag je halterbank veel gebruikt, maar daarna het liefste weer opruimt. Er zijn halterbanken die je op kunt vouwen en makkelijk tegen de muur kunt zetten of halterbanken die je in kunt klappen en makkelijk in de kast kunt zetten. Zo hoef je niet altijd tegen de halterbank aan te kijken. 

Waar te koop

Halterbanken kun je in veel sportwinkels kopen, maar natuurlijk is het net zo fijn om die online te bestellen. Dan kun je de bank meteen bij je thuis laten afleveren. Vindt goede halterbanken in online webshops voor sportspullen of koop een goede halterbank bij bijvoorbeeld bol.com. Simpele halterbanken kun je voor een paar tientjes kopen, maar een goede die lang meegaat kost meestal wel iets meer. 

Beste Halterbank aanbiedingen van Juni 2024