Gewichtsvest
Bijgewerkt: Juli 2024

Gewichtsvest

Gewichtsvest

Als je veel sport, kunnen de oefeningen soms saai worden of juist te makkelijk worden. Dan kun je er natuurlijk een schepje bovenop doen door meer oefeningen per keer te doen en het iets zwaarder te maken door een extra gewicht erbij te pakken. Een andere manier om de oefeningen en het sporten net iets zwaarder te maken is het dragen van een gewichtsvest. Een gewichtsvest is een vest waar gewichten in zitten en die je kunt dragen tijdens het sporten. Dit maakt de oefeningen net iets zwaarder en is ook nog eens goed voor het trainen van je uithoudingsvermogen. 

 

Gewicht van het vest

Als je een gewichtsvest bij je work-out wilt toevoegen, dan heb je een ruime keuze tussen veel verschillende gewichtsvesten. Er zijn vesten in verschillende kleuren, maten en soorten, maar het belangrijkste is natuurlijk hoeveel het vest weegt. Je hebt bijvoorbeeld wat lichtere vesten van 0 tot 5 kilogram die je sportoefeningen net iets zwaarder maken, maar er zijn ook vesten die meer dan 30 kilogram wegen voor de echte durfal. Daartussenin heb je natuurlijk nog een heleboel gewichten, bijvoorbeeld een vest van 10 kilogram, 15 kilogram of 25 kilogram. Je kunt het natuurlijk ook opbouwen en steeds zwaardere vesten kopen. 

 

Verschillende maten gewichtsvest

Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en dus zijn ook gewichtsvesten er in verschillende maten. Een gewichtsvest kun je klein kopen in de maat Small, maar ook groter tot de maat Extra Large. De meeste gewichtsvesten zijn daarnaast One Size Fits All en zijn hierdoor wat breder. Ook zitten er grote gaten voor de armen en hierdoor passen veel mensen de vesten sowieso wel. Ook heb je verstelbare gewichtsvesten. Deze kun je bijvoorbeeld strakker aantrekken. Dat is toch iets fijner sporten. 

 

Uitneembare gewichten

Net hadden we het over het gewicht van een gewichtsvest. De vesten zijn al te bestellen vanaf een paar kilogram en kunnen oplopen tot tientallen kilogrammen. Er zijn ook gewichtsvesten waarbij de gewichten eruit kunnen worden gehaald. Je kunt dan zelf bepalen hoe zwaar het vest is. Hier kun je dus ook mee opbouwen. Dan begin je bijvoorbeeld met een paar kilogram erbij en vul je het aan naarmate je bezig bent met trainen en sporten. Niet alle vesten hebben uitneembare gewichten, maar als je dit prettig vindt kun je deze sowieso vinden. 

 

Waar te koop en prijzen

Gewichtsvesten kun je kopen in alle sportwinkels, maar ook in veel online webshops. Je kunt bijvoorbeeld de vesten vinden in een online sportwinkel, maar ook bij bekende webshops zoals bol.com. Ook kun je de vesten soms vinden in een legerwinkel. De vesten worden namelijk veel gebruikt bij een training voor legers. De vesten zijn niet prijzig. Je betaalt een paar tientjes en dan kun je er lang gebruik van maken. De gewichten zijn namelijk sterk en het vest zelf is ook van sterke stof gemaakt. Dat moet ook wel om de gewichten te houden.

Beste Gewichtsvest aanbiedingen van Juli 2024