Suspension Trainer

Wil je de beste suspension trainer kopen? Ontdek hier de top 5 beste suspension trainers op de markt en maak een weloverwogen keuze voor jouw trainingssessies.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
TRX Force Kit Tactical T3 Military Suspension Trainer
TRX Force Kit Tactical T3 Military Suspension Trainer
Bekijk Prijs »

Fitnessapparaat.nl

Voordelen
Geschikt voor gebruik bij zware omstandigheden. Weegt maar liefst 600 gram. De delen kunnen niet kapot gaan bij extreem gebruik. Alle bewegingen kun je gemakkelijk zwaarder of lichter maken. Je krijgt een programma die je kunt gebruiken vanuit de app.
Nadelen
De aanschafprijs is misschien een beetje hoog.
TRX Home Suspension Training Kit
TRX Home Suspension Training Kit
Voordelen
Honderden oefeningen kun je zelf uitvoeren. Je krijgt een handige opbergtas meegeleverd. De trainingskit past op iedere deur. Met de trainingskit vergroot je balans, flexibiliteit en stabiliteit. Je krijgt als extra nog zes digitale trainingsvideo’s.
Nadelen
Alleen in het zwart met geel te verkrijgen.
Tip: Beste keuze
Positive Things TRX Suspension Trainer Pro
Positive Things TRX Suspension Trainer Pro
Voordelen
Verstelbaar in lengtes. Je kunt effectief trainen. De kit is licht, compact en gemakkelijk mee te nemen. Is ergonomisch ontworpen en beschikt over antislip. De set is zeer geschikt voor thuis en professioneel gebruik.
Nadelen
Je kunt de trainingskit belasten tot maximaal kilo.
KIMO DIRECT TRX Suspension Trainer Pro
KIMO DIRECT TRX Suspension Trainer Pro
Voordelen
Je kunt snel trainingen opzetten en gemakkelijk weer opruimen. Geschikt voor alle spiergroepen. Je krijgt er een deuranker en draagtas bij. Gemaakt van hoogwaardige materiaal, zodat de kwaliteit gewaarborgd is. Goede grip, dankzij de antislip hendels.
Nadelen
Beschikt niet over een katrol.
AeroSling Elite Set APE
AeroSling Elite Set APE
Bekijk Prijs »

Fitnessapparaat.nl

Voordelen
Je kunt eenvoudig trainen met de zwaartekracht van je eigen lichaam. Je kunt meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen. Je kunt de set langdurig gebruiken. De griphoogte is gemakkelijk in te stellen. Wordt geleverd met hoogwaardige aluminium handgrepen.
Nadelen
Niet verkrijgbaar in andere kleuren.

Beste Suspension TrainerKoopgids: Welke Suspension Trainer is de beste koop van mei 2024?

Een suspension trainer is een goed hulpmiddel om je kracht en balans te trainen. Ook kun je er je flexibiliteit mee trainen en groter maken. Een suspensie trainer neemt niet veel ruimte in en kun je dus ook makkelijk thuis neerleggen of neerzetten. Het neemt niet veel ruimte in en is makkelijk op te bergen. Hierdoor is het een ideaal hulpmiddel bij het thuis sporten en trainen van je lichaam. Het enige dat je nodig hebt is jezelf, de trainers en iets waar je die aan vast kunt maken. Een suspension trainer kan door iedereen gebruikt worden, het is namelijk heel eenvoudig te gebruiken.

Verschillende maximale belasting en lengtes

Voordat je een suspension trainer koopt, moet je weten dat er veel verschillende soorten en merken op de markt zijn te vinden. Je hebt ook een bepaalde maximale belasting die de trainers aankunnen. Dat betekent dat dat gewicht de maximale kilogrammen zijn die de trainers kunnen hebben. Het is goed om hier naar te kijken voor je de suspensie trainers gaat kopen. Kijk bijvoorbeeld naar je eigen gewicht of de extra gewichten die je erbij wilt gaan gebruiken. Ga hiermee niet boven de maximale belasting zitten want dan gaat het fout. De maximale belasting kan zitten tussen 25 en 150 kilogram.

Daarnaast zitten er ook verschillen in de lengtes van de suspension trainers. De meeste van deze trainers zijn tot de 3 meter lang, maar je hebt er ook die tussen de 3 en 6 meter lang zijn of zelfs langer dan 6 meter zijn. Met een langere lengte kun je meer doen en heb je meer vrijheid. Hier moet je natuurlijk ook plek voor hebben.

Fijne extra’s om uit te kiezen

Er zijn veel suspensie trainers op de markt en veel van die trainers hebben ook fijne extra’s. Kijk dus goed naar welke extra’s je fijn zou vinden om te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een trainer die verstelbaar is, of waar een suspensie-anker of katrol meteen bijzit. Ook is het prettig om handvatten te hebben bij je trainers. Die ga je namelijk veel vastpakken en dan zijn fijne handvatten prettig. Ook een beschermhoes om de suspensie trainers in op te bergen krijg je bij veel trainers. Dit krijg je niet bij alle trainers, maar zitten bij de goede merken er vaak wel bij.

Waar te koop

Suspension trainers valt onder sportmateriaal, dus deze trainers kun je vinden in vrijwel elke sportwinkel. Het is namelijk een hulpmiddel dat simpel, maar effectief is. Ook online kun je veel verschillende suspensietrainers vinden, zowel in online sportwebshops als Bol.com. Je kunt ook meteen zien dat de trainers in veel verschillende leuke kleuren verkrijgbaar zijn. Suspensie trainers zijn absoluut niet duur, maar zeker wel een goed hulpmiddel bij het sporten en trainen van je kracht. Daar kun je dus niet mis mee gaan.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Suspension Trainer

Wat is een suspension trainer?

Een suspension trainer is een trainingsapparaat dat bestaat uit banden en handvaten die aan een stevige constructie kunnen worden bevestigd. Het wordt gebruikt om het lichaamsgewicht te gebruiken voor weerstandstraining.

Is een suspension trainer geschikt voor beginners?

Ja, een suspension trainer is geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters. De weerstand kan worden aangepast door de positie van het lichaam te veranderen, waardoor het geschikt is voor mensen van verschillende fitnessniveaus.

Wat zijn de voordelen van trainen met een suspension trainer?

Trainen met een suspension trainer biedt verschillende voordelen, waaronder het versterken van de spieren, het verbeteren van de stabiliteit en balans, het vergroten van de flexibiliteit en het verbranden van calorieën.

Welke spieren train je met een suspension trainer?

Een suspension trainer kan gebruikt worden om verschillende spiergroepen te trainen, waaronder de buikspieren, rugspieren, borstspieren, armen en benen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de stabiliteit van de core.

Kan een suspension trainer thuis worden gebruikt?

Ja, een suspension trainer kan gemakkelijk thuis worden gebruikt. Het kan aan een deurpost, plafondbalk of boomtak worden bevestigd, waardoor je de mogelijkheid hebt om overal te trainen, zelfs in beperkte ruimtes. Zorg er wel voor dat de bevestiging stevig en veilig is.

Top 5 Beste kopen
Logo