Suspension Trainer
Bijgewerkt: Maart 2023

Suspension Trainer

Suspension Trainer

Een suspension trainer is een goed hulpmiddel om je kracht en balans te trainen. Ook kun je er je flexibiliteit mee trainen en groter maken. Een suspensie trainer neemt niet veel ruimte in en kun je dus ook makkelijk thuis neerleggen of neerzetten. Het neemt niet veel ruimte in en is makkelijk op te bergen. Hierdoor is het een ideaal hulpmiddel bij het thuis sporten en trainen van je lichaam. Het enige dat je nodig hebt is jezelf, de trainers en iets waar je die aan vast kunt maken. Een suspension trainer kan door iedereen gebruikt worden, het is namelijk heel eenvoudig te gebruiken. 

 

Verschillende maximale belasting en lengtes

Voordat je een suspension trainer koopt, moet je weten dat er veel verschillende soorten en merken op de markt zijn te vinden. Je hebt ook een bepaalde maximale belasting die de trainers aankunnen. Dat betekent dat dat gewicht de maximale kilogrammen zijn die de trainers kunnen hebben. Het is goed om hier naar te kijken voor je de suspensie trainers gaat kopen. Kijk bijvoorbeeld naar je eigen gewicht of de extra gewichten die je erbij wilt gaan gebruiken. Ga hiermee niet boven de maximale belasting zitten want dan gaat het fout. De maximale belasting kan zitten tussen 25 en 150 kilogram. 

 

Daarnaast zitten er ook verschillen in de lengtes van de suspension trainers. De meeste van deze trainers zijn tot de 3 meter lang, maar je hebt er ook die tussen de 3 en 6 meter lang zijn of zelfs langer dan 6 meter zijn. Met een langere lengte kun je meer doen en heb je meer vrijheid. Hier moet je natuurlijk ook plek voor hebben. 

 

Fijne extra’s om uit te kiezen

Er zijn veel suspensie trainers op de markt en veel van die trainers hebben ook fijne extra’s. Kijk dus goed naar welke extra’s je fijn zou vinden om te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een trainer die verstelbaar is, of waar een suspensie-anker of katrol meteen bijzit. Ook is het prettig om handvatten te hebben bij je trainers. Die ga je namelijk veel vastpakken en dan zijn fijne handvatten prettig. Ook een beschermhoes om de suspensie trainers in op te bergen krijg je bij veel trainers. Dit krijg je niet bij alle trainers, maar zitten bij de goede merken er vaak wel bij. 

 

Waar te koop

Suspension trainers valt onder sportmateriaal, dus deze trainers kun je vinden in vrijwel elke sportwinkel. Het is namelijk een hulpmiddel dat simpel, maar effectief is. Ook online kun je veel verschillende suspensietrainers vinden, zowel in online sportwebshops als Bol.com. Je kunt ook meteen zien dat de trainers in veel verschillende leuke kleuren verkrijgbaar zijn. Suspensie trainers zijn absoluut niet duur, maar zeker wel een goed hulpmiddel bij het sporten en trainen van je kracht. Daar kun je dus niet mis mee gaan. 

Beste Suspension Trainer aanbiedingen van Maart 2023