Zaagtafel

Zoek je de ideale zaagtafel voor jouw klus? We hebben de top 5 beste zaagtafels beoordeeld op prestaties, gebruiksvriendelijkheid en prijs. Vind de zaagtafel die bij je past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
BLACK+DECKER BES720-QS
BLACK+DECKER BES720-QS
Voordelen
Zaagdiepte van 85mm. Tafelverbreding mogelijk. Stabiele, goede en stevige tafel, eenvoudig te hanteren. Goede kwaliteit en werkt prettig. Weegt slechts 16kg, makkelijk verplaatsbaar. Grote uitknop. Inclusief stofzak opvangen.
Nadelen
De prijs van deze zaagtafel ligt iets hoger dan die van een gemiddelde zaagtafel.
FERM TSM1033
FERM TSM1033
Voordelen
Uitschuifbaar werkblad. Stofzuiger aansluiten mogelijk. Nauwkeurig snijden, zaagblad instelbaar van 0 tot 45 graden. Met veiligheidsschakelaar. Heeft. parallel- en verstekgeleider. Inclusief set oordoppen en veiligheidsbril.
Nadelen
De handleiding van deze zaagtafel is onduidelijk.
Tip: Beste keuze
Powerplus POWX07590 Zaagtafel
Powerplus POWX07590 Zaagtafel
Voordelen
Naast hout ook vezelplaat en multiplex zagen. Goede kwaliteit, nette prijs, goed in elkaar te zetten en kan voor veel klussen worden gebruikt. Duwstok en beschermkap voor veiligheid. Drie jaar garantie.
Nadelen
Deze zaagtafel maakt iets meer geluid dan de gemiddelde zaagtafel.
Bosch AdvancedTableCut 52
Bosch AdvancedTableCut 52
Voordelen
Geschikt voor zagen van lange en brede stukken. Verticaal zagen en in verstek. Compact op te bergen. Parallelgeleider zorgt voor kaarsrecht zagen. Weegt slechts 9kg. Redelijk stil tijdens gebruik.
Nadelen
Deze zaagtafel heeft geen onderstel om de hoogte zelf in te stellen.
Dewalt DWE7485 Tafelzaag
Dewalt DWE7485 Tafelzaag
Bekijk Prijs »

Gereedschapcentrum

Voordelen
Goed hanteerbaar, kwaliteit is prima. Voor veel klussen geschikt en fijn te gebruiken. Lichtgewicht zaagtafel. Stalen rolkooi beschermt de zaag. Krachtige 1850 Watt motor. Overbelastingsbeveiliging. Snelvergrendeling van de afschuinstand.
Nadelen
Er komt veel stof en zaagsel vrij tijdens het gebruiken van deze tafelzaag, geen aansluiting voor stofzuiger.

Beste ZaagtafelKoopgids: Welke Zaagtafel is de beste koop van juni 2024?

Dewalt is een merk dat al bijna 100 jaar bestaat. Dewalt is gespecialiseerd op het gebied van gereedschap, waaronder ook elektrisch gereedschap. Bij Dewalt vind je zowel handgereedschap als hele machines. Je kunt dus een zekere kwaliteit verwachten bij Dewalt. Zo ook bij een Dewalt zaagtafel. Er zijn vijf varianten van de Dewalt zaagtafel. Dit zijn de DW745, DWE7491, DCS7485N, DCS7485T2 en DWE7492. Je bestelt een Dewalt zaagtafel online via speciaalzaken of koopt deze bij je lokale bouwmarkt.

Lagere toeren per minuut

De Dewalt zaagtafel DW745 is een lichtgewicht en is daarom gemakkelijk te verplaatsen. Deze Dewalt zaagtafel weegt 22 kilo. Met een vermogen van 1850 Watt kun je met 3800 toeren per minuut zagen. De tafel is 63 bij 57 centimeter. Je kunt schuin zagen in een hoek tot 45 graden. Het geluidsvermogen van deze Dewalt zaagtafel is 109 decibel. Er is een mogelijkheid tot stofafzuiging. De DWE7491 is iets zwaarder en weegt 26,6 kilo. De tafel is met 67 bij 63 centimeter ook iets groter. Daarnaast is het vermogen met 2000 Watt ook hoger, hoewel het aantal toeren gelijk is aan de DW745.

Verschillen en overeenkomsten

De specificaties van de DWE7491 zijn vergelijkbaar met die van de DWE7492. Deze tweede weegt iets minder. Het gaat hier om slechts honderd gram. Dat is op zo’n gewicht bijna verwaarloosbaar. Het formaat van de apparaten zelf is een klein beetje verschillend. De tweede is aan alle kanten zo’n 10 centimeter kleiner. Je kunt met beide Dewalt zaagtafels dezelfde producten zagen en in dezelfde hoeken. Voor deze twee geldt ook een hoek tot 45 centimeter voor zaagprojecten, net als voor de eerste Dewalt zaagtafel.

Lichtgewicht met hogere toeren

Wie toch liever een lichte Dewalt zaagtafel wil, kan ook kijken naar de DCS7485N en de DCS7485T2. Deze wegen beide 21,5 kilo, nog minder dan de DW745. Het aantal toeren per minuut is bij deze twee zaagtafels daarentegen wel een stuk hoger, namelijk 5800. De afschuincapaciteit bij deze zaagtafels is ook 45 graden. Dit is dus bij iedere Dewalt zaagtafel hetzelfde. De afmetingen van de DCS7485N en de DCS7485T2 zijn hetzelfde, evenals het geluidsvermogen in decibel. Dit is 100 decibel. Wel is er een verschil in de grootte van de zaagtafel.

Formaten

De grootste zaagtafel is 63 bij 57 centimeter en vind je bij de DCS7485N. De DCS7485T2 heeft een kleinere zaagtafel van 48,5 bij 48,5 centimeter. Dit is meteen de kleinste zaagtafel die je kunt vinden bij een Dewalt zaagtafel. Je koopt een Dewalt zaagtafel bij een specialist of bij je bouwmarkt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Zaagtafel

Wat is het verschil tussen een draagbare en een stationaire zaagtafel?

Een draagbare zaagtafel is ontworpen voor mobiliteit en is meestal lichter in gewicht met kleinere afmetingen. Ze zijn ideaal voor klussen op locatie. Stationaire zaagtafels zijn groter, hebben meer vermogen en zijn vaak robuuster, maar ze zijn minder mobiel en worden meestal op één vaste locatie gebruikt.

Hoe kan ik veilig werken met een zaagtafel?

Draag altijd veiligheidsbrillen en gehoorbescherming. Gebruik duwhout of een duwblok om kleine stukjes hout door de zaag te voeren, houd je handen uit de buurt van het draaiende blad, en zorg ervoor dat de zaag is uitgeschakeld en het blad volledig is gestopt voordat je aanpassingen maakt of het gebied rond het blad aanraakt.

Hoe kies ik het juiste zaagblad voor mijn zaagtafel?

Het kiezen van het juiste zaagblad hangt af van het materiaal dat je gaat zagen en de gewenste afwerking. Voor ruw timmerwerk kun je een blad met minder tanden gebruiken, terwijl voor fijnere afwerkingen een blad met meer tanden geschikter is. Er zijn ook speciale bladen voor materialen zoals spaanplaat of metaal.

Waarom stopt mijn zaagtafel soms midden in een snede?

Dit kan gebeuren als de motor overbelast raakt, het zaagblad bot is of als er te snel of met te veel kracht wordt gezaagd. Zorg ervoor dat het blad scherp is, voer het hout op een gestage snelheid door en zorg ervoor dat je de capaciteit van je zaagtafel niet overschrijdt.

Hoe onderhoud ik mijn zaagtafel?

Maak na elk gebruik het zaagblad en de tafel schoon van zaagsel en stof. Controleer regelmatig de uitlijning van het blad en de geleiderail. Smeer bewegende delen indien nodig en vervang versleten of beschadigde onderdelen.

Top 5 Beste kopen
Logo