Dakkoffer
Bijgewerkt: Juni 2023

Dakkoffer

Dakkoffer

Een dakkoffer is bedoeld als extra opbergruimte voor boven op je auto. De dakkoffer plaats je op het dak van je auto. Zo kun je extra spullen meenemen wanneer je op vakantie met de auto gaat, of kun je de auto leeg houden terwijl je je reisspullen wel ingepakt hebt. Dakkoffers zijn er in verschillende formaten en je zal daar dus ook rekening mee moeten houden. Je autodak moet natuurlijk wel een volle dakkoffer kunnen dragen en je moet er daarnaast rekening mee houden dat je auto ook een stuk hoger is dan normaal gesproken. 

 

Zorg dat je auto en dakkoffer bij elkaar passen

Als je een dakkoffer wil kopen, moet je allereerst naar je auto kijken. Wat voor gewicht kan het dak van jouw auto aan, hoe groot is het oppervlak van je autodak en heeft je auto dakdragers? Dit zijn belangrijke vragen die ook invloed hebben op welke dakkoffer je kunt aanschaffen. Een dakkoffer kan best groter zijn dan je dak zelf, maar echt prettig is dat niet. Hij mag ook niet te veel groter dan je dak zijn. Universele dakdragers blijken niet zo universeel als de naam doet vermoeden, dus ga goed na wat voor dakdragers je hebt. 

 

Dakkoffer voor de wintersport

Een dakkoffer wordt vaak gebruikt voor wintersporters die op vakantie gaan met de auto. Daar zijn een aantal dakkoffers ook goed geschikt voor. Je ski’s of snowboards meenemen in de dakkoffer is ideaal, omdat ze daar mooi in verpakt kunnen worden en niet in de auto in de weg hoeven liggen. Wel moet je dan een dakkoffer hebben die minimaal 180 centimeter lang is, zodat je ski’s ook daadwerkelijk in de dakkoffer passen. Een te grote dakkoffer kopen heeft het nadeel dat je meer brandstof verbruikt dan met een kleinere dakkoffer. Houd daar dus ook rekening mee.

 

Kosten, merken en inhoud

Het kan handig zijn om de dakkoffer aan twee kanten te kunnen openen. Dit maakt inpakken en uitpakken allebei gemakkelijker. Bovendien kun je snel spullen uit de dakkoffer pakken aan alle kanten met een dual opening dakkoffer. Thule, Harpro en Yakima zijn populaire merken dakkoffers. Een dakkoffer kost minimaal € 200 en kan in prijs oplopen tot boven de € 1500. Je koopt dakkoffers online of bij speciaalzaken. Vaak zijn dakkoffers donker van kleur: zwart of grijs. Er zijn ook witte dakkoffers. De inhoud van dakkoffers begint bij zo’n 200 liter en kan tot meer dan 600 liter zijn. 

Beste Dakkoffer aanbiedingen van Juni 2023