Dakkoffer

Meer ruimte nodig voor je volgende roadtrip of vakantie? Wij hebben de top 5 beste dakkoffers vergeleken. Ontdek de ideale dakkoffer die aan jouw reisbehoeften voldoet!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Thule Force XT alpine
Thule Force XT alpine
Voordelen
Hoge kwaliteit dakkoffer. Inhoud van 420 liter. Stijlvol design. Binnen enkele minuten geplaatst en verwijderd van auto. Zowel voor zomer als wintervakantie. Goede aerodynamica. Aan 2 kanten openen. Weegt slechts 19 kilo.
Nadelen
De prijs van deze dakkoffer ligt iets hoger dan de prijs van een gemiddelde dakkoffer.
Thule Motion XT
Thule Motion XT
Voordelen
Zeer grote dakkoffer. Eenvoudig montagesysteem. Gemakkelijk te openen en sluiten. Past op bijna iedere auto. 5 jaar garantie. Verlaagde bodem, weinig geluid tijdens rijden. Inclusief reservesleutel.
Nadelen
Deze dakkoffer is alleen in de kleur zwart beschikbaar.
Tip: Beste keuze
Hapro Traxer 6.6
Hapro Traxer 6.6
Voordelen
Grote dakkoffer. Makkelijk te monteren. Aan 2 kanten openen. Centrale 3 puntsvergrendeling. Duurzaam, UV-bestendig ABS/ASA materiaal. Weinig windgeruis tijdens rijden. Gemaakt van duurzame en UV-bestendige materialen.
Nadelen
Dakdragers worden standaard niet meegeleverd bij deze dakkoffer.
Twinny Load RST dakkoffer
Twinny Load RST dakkoffer
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Centrale 2-puntsvergrendeling. Inhoud van 430 liter. Maximale belasting van 75kg. Hoogwaardige afwerking. Kras en UV bestendige materialen. Snel montagesysteem. Amper extra benzineverbruik.
Nadelen
Deze dakkoffer kan maar aan een kant worden geopend.
Twinny Load dakkoffer TBX
Twinny Load dakkoffer TBX
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsde dakkoffer. Compact qua formaat toch grote inhoud. Eenvoudig te monteren, goede prijs en kwaliteit verhouding. Zorgt voor veel extra ruimte. Maximale belasting van 75kg. Inclusief 2 spanbanden. Twee jaar garantie.
Nadelen
Deze dakkoffer kan maar geopend worden aan een zijde (rechterkant dakkoffer).

Beste DakkofferKoopgids: Welke Dakkoffer is de beste koop van juni 2024?

Een dakkoffer is bedoeld als extra opbergruimte voor boven op je auto. De dakkoffer plaats je op het dak van je auto. Zo kun je extra spullen meenemen wanneer je op vakantie met de auto gaat, of kun je de auto leeg houden terwijl je je reisspullen wel ingepakt hebt. Dakkoffers zijn er in verschillende formaten en je zal daar dus ook rekening mee moeten houden. Je autodak moet natuurlijk wel een volle dakkoffer kunnen dragen en je moet er daarnaast rekening mee houden dat je auto ook een stuk hoger is dan normaal gesproken.

Zorg dat je auto en dakkoffer bij elkaar passen

Als je een dakkoffer wil kopen, moet je allereerst naar je auto kijken. Wat voor gewicht kan het dak van jouw auto aan, hoe groot is het oppervlak van je autodak en heeft je auto dakdragers? Dit zijn belangrijke vragen die ook invloed hebben op welke dakkoffer je kunt aanschaffen. Een dakkoffer kan best groter zijn dan je dak zelf, maar echt prettig is dat niet. Hij mag ook niet te veel groter dan je dak zijn. Universele dakdragers blijken niet zo universeel als de naam doet vermoeden, dus ga goed na wat voor dakdragers je hebt.

Dakkoffer voor de wintersport

Een dakkoffer wordt vaak gebruikt voor wintersporters die op vakantie gaan met de auto. Daar zijn een aantal dakkoffers ook goed geschikt voor. Je ski’s of snowboards meenemen in de dakkoffer is ideaal, omdat ze daar mooi in verpakt kunnen worden en niet in de auto in de weg hoeven liggen. Wel moet je dan een dakkoffer hebben die minimaal 180 centimeter lang is, zodat je ski’s ook daadwerkelijk in de dakkoffer passen. Een te grote dakkoffer kopen heeft het nadeel dat je meer brandstof verbruikt dan met een kleinere dakkoffer. Houd daar dus ook rekening mee.

Kosten, merken en inhoud

Het kan handig zijn om de dakkoffer aan twee kanten te kunnen openen. Dit maakt inpakken en uitpakken allebei gemakkelijker. Bovendien kun je snel spullen uit de dakkoffer pakken aan alle kanten met een dual opening dakkoffer. Thule, Harpro en Yakima zijn populaire merken dakkoffers. Een dakkoffer kost minimaal € 200 en kan in prijs oplopen tot boven de € 1500. Je koopt dakkoffers online of bij speciaalzaken. Vaak zijn dakkoffers donker van kleur: zwart of grijs. Er zijn ook witte dakkoffers. De inhoud van dakkoffers begint bij zo’n 200 liter en kan tot meer dan 600 liter zijn.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Dakkoffer

Hoeveel extra gewicht kan mijn auto dragen met een dakkoffer?

Dit hangt af van het draagvermogen van je dakdragers en de specificaties van je auto. Het is belangrijk om zowel het gewicht van de dakkoffer zelf als de inhoud ervan in overweging te nemen. Raadpleeg de handleiding van je auto en de specificaties van de dakkoffer om het maximale draagvermogen te bepalen.

Heeft een dakkoffer invloed op het brandstofverbruik van mijn auto?

Ja, het toevoegen van een dakkoffer kan leiden tot meer luchtweerstand, wat kan resulteren in een verhoogd brandstofverbruik. Hoeveel het verbruik toeneemt, hangt af van de grootte en vorm van de dakkoffer en de snelheid waarmee je rijdt.

Is het veilig om een dakkoffer te gebruiken tijdens alle weersomstandigheden?

De meeste dakkoffers zijn ontworpen om waterdicht en duurzaam te zijn en kunnen dus in verschillende weersomstandigheden worden gebruikt. Echter, bij zeer sterke wind of storm kan het veiliger zijn om extra voorzichtig te rijden of de dakkoffer tijdelijk te verwijderen.

Hoe beveilig ik mijn spullen in een dakkoffer?

Veel dakkoffers zijn uitgerust met sloten om diefstal te voorkomen. Zorg ervoor dat je de dakkoffer op slot doet wanneer je de auto verlaat en controleer regelmatig of de sloten en scharnieren in goede staat verkeren.

Kan ik elke dakkoffer op elke auto monteren?

Niet alle dakkoffers passen op elke auto. Het is belangrijk om de grootte en het bevestigingssysteem van de dakkoffer te controleren en te vergelijken met de dakdragers en afmetingen van je auto. Sommige fabrikanten bieden compatibiliteitsgidsen aan om de juiste dakkoffer voor je voertuig te kiezen.

Top 5 Beste kopen
Logo