Delta Schuurmachine

Op zoek naar de perfecte delta schuurmachine voor gedetailleerd werk? Wij hebben de top 5 beoordeeld op kracht, precisie en prijs. Vind jouw ideale schuurmachine hier!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Makita BO4565K
Makita BO4565K
Voordelen
Verwisselbare zolen voor verschillende ondergronden. Trilt bijna niet tijdens gebruik. Inclusief stofbox. Ook geschikt voor detailwerk. Licht qua gewicht. Aan/uit schakelaar vastzetten. Inclusief opbergkoffer.
Nadelen
De kabel van deze delta schuurmachine is maar 2 meter lang.
Bosch PSM 18 LI + Bosch 18V 2,5 Ah Starterset
Bosch PSM 18 LI + Bosch 18V 2,5 Ah Starterset
Voordelen
Werkt op accu, geen snoer nodig. Ook hoekjes schuren dankzij unieke vorm schuurmachine. Geschikt voor beginners en professionele klussers. Opbergen in bijgeleverde tas. Krachtig en gemaakt van duurzame materialen.
Nadelen
Deze delta schuurmachine is wat minder geschikt voor mensen met kleine handen.
Tip: Beste keuze
BLACK+DECKER KA280LKA-QS
BLACK+DECKER KA280LKA-QS
Voordelen
Verwisselbare zolen voor verschillende ondergronden. Variabele snelheidsregeling. Makkelijk in gebruik. Handige en stevige opbergkoffer. Met 1 of 2 handen te bedienen. Inclusief grote voorraad schuurpapier.
Nadelen
Deze delta schuurmachine trilt iets meer tijdens gebruik dan een gemiddelde delta schuurmachine.
Metabo FMS 200 Intec
Metabo FMS 200 Intec
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Krachtige motor van 200 watt. Maakt weinig geluid. Geen last van arm bij langdurig schuren. Ligt lekker in de hand. Inclusief cassette voor stofopvang.
Nadelen
Deze Delta schuurmachine werkt niet via een accu maar via netstroom snoer van twee meter.
Einhell TH-OS 1016
Einhell TH-OS 1016
Voordelen
Laag geprijsde Delta schuurmachine. Ook goed voor hoekjes. Inclusief stofzak. Schuurpapier makkelijk verwisselen. Licht qua gewicht. Ligt lekker in de hand. Twee jaar garantie.
Nadelen
Niet alle stof wordt opgevangen in het zakje tijdens het schuren.

Beste Delta SchuurmachineKoopgids: Welke Delta Schuurmachine is de beste koop van april 2024?

Een delta schuurmachine is een bepaald soort schuurmachine dat het schuren van verschillende oppervlakken gemakkelijker voor je kan maken. Soms wordt de deltaschuurmachine ook wel driehoekschuurmachine of schuurmuis genoemd. Vaak kun je een deltaschuurmachine gebruiken voor plekken die moeilijk te schuren zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het schuren van een houten trap. Dat wordt behapbaar met een deltaschuurmachine. Maar ook gemakkelijkere en vlakke oppervlakken kun je sneller en gemakkelijker schuren met een deltaschuurmachine.

Accu of netstroom

Waar je allereerst over na kunt denken bij de aanschaf van een deltaschuurmachine is de energie toevoer. Er zijn namelijk schuurmachines die werken op accu’s, evenwel als er schuurmachines zijn die werken op netstroom. Het voordeel van een deltaschuurmachine op netstroom is dat je altijd verzekerd bent dat je apparaat door blijft werken. Een nadeel is je bewegingsruimte. Zeker wanneer je een trap wil schuren, kan een kabel je werk bemoeilijken. Dan is een accu weer handig voor je schuurmachine.

Voordelen en nadelen

Met een accu kun je namelijk vrij bewegen met je schuurmachine, je bent niet afhankelijk van het stopcontact en loopt geen risico om te struikelen over en kabel. Het nadeel van een accu is dat de accu leeg kan gaan en je niet meer verder kan werken. Dan is het handig om een tweede accu aan te schaffen. Er zijn meer elektrische gereedschappen die werken met accu’s. Vaak kun je accu’s met hetzelfde voltage van hetzelfde merk voor meerdere apparaten gebruiken. Dit maakt een accu weer heel praktisch wanneer je meerdere elektrische gereedschappen hebt die met een accu werken.

Trillingswaarden

Daarnaast kun je nadenken over de trillingswaarden van de deltaschuurmachine. Dit wordt uitgedrukt in m/s en een cijfer. Onder de 5 m/s is laag, dat wil zeggen dat je weinig voelt van de trillingen die het apparaat geven en dus weinig last van je arm zult krijgen. Gemiddeld is boven de 5 en tot 7 m/s, hier voel je weinig van. Boven de 7 m/s is dan weer hoog en zul je voelen. De meeste deltaschuurmachines kun je bedienen met één hand, zodat je je project met je andere hand onder controle kunt houden.

Gewicht en prijzen

Veelal weegt een deltaschuurmachine tussen de 1 en anderhalve kilo. Een aantal deltaschuurmachines weegt minder dan dat, met name van Bosch, Black+Decker of Powerplus. Deze variëren in prijs van 30 tot en met 130 euro. Een zwaardere deltaschuurmachine heeft eenzelfde minimumprijs, maar kan oplopen tot zo’n 600 euro in prijs. Je koopt een deltaschuurmachine bij de bouwmarkt, online of bij Coolblue.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Delta Schuurmachine

Waarom zou ik kiezen voor een delta schuurmachine in plaats van andere schuurmachines?

Een delta schuurmachine heeft een driehoekige schuurvoet, wat ideaal is voor het schuren van hoeken, randen en moeilijk bereikbare plaatsen die niet gemakkelijk kunnen worden geschuurd met een gewone vlakschuurmachine of excentrische schuurmachine.

Kan ik verschillende soorten schuurpapier gebruiken met mijn delta schuurmachine?

Ja, je kunt verschillende korrelgroottes van schuurpapier gebruiken, afhankelijk van de gewenste afwerking. Zorg ervoor dat je schuurpapier kiest dat compatibel is met het bevestigingssysteem van je machine, zoals klittenband of zelfklevend.

Hoe voorkom ik dat mijn werkstuk beschadigd raakt tijdens het schuren?

Begin met een grovere korrel om snel materiaal te verwijderen en werk geleidelijk naar een fijnere korrel voor een gladde afwerking. Beweeg de schuurmachine altijd in de richting van de houtnerf en oefen niet te veel druk uit om krassen of inkepingen te voorkomen.

Maakt een delta schuurmachine veel lawaai?

Net als andere elektrische gereedschappen kan een delta schuurmachine enig geluid maken tijdens het gebruik. Het is altijd een goed idee om gehoorbescherming te dragen tijdens het werken om je gehoor te beschermen.

Hoe onderhoud ik mijn delta schuurmachine?

Na gebruik moet je de machine schoonmaken van stof en zaagsel, vooral de ventilatieopeningen en het schuurpad. Bewaar de schuurmachine op een droge plek en controleer regelmatig de kabel en stekker op beschadigingen. Vervang versleten onderdelen indien nodig.

Top 5 Beste kopen
Logo