Delta Schuurmachine
Bijgewerkt: Juli 2024

Delta Schuurmachine

Delta Schuurmachine

Een deltas chuurmachine is een bepaald soort schuurmachine dat het schuren van verschillende oppervlakken gemakkelijker voor je kan maken. Soms wordt de deltaschuurmachine ook wel driehoekschuurmachine of schuurmuis genoemd. Vaak kun je een deltaschuurmachine gebruiken voor plekken die moeilijk te schuren zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het schuren van een houten trap. Dat wordt behapbaar met een deltaschuurmachine. Maar ook gemakkelijkere en vlakke oppervlakken kun je sneller en gemakkelijker schuren met een deltaschuurmachine. 

 

Accu of netstroom

Waar je allereerst over na kunt denken bij de aanschaf van een deltaschuurmachine is de energie toevoer. Er zijn namelijk schuurmachines die werken op accu’s, evenwel als er schuurmachines zijn die werken op netstroom. Het voordeel van een deltaschuurmachine op netstroom is dat je altijd verzekerd bent dat je apparaat door blijft werken. Een nadeel is je bewegingsruimte. Zeker wanneer je een trap wil schuren, kan een kabel je werk bemoeilijken. Dan is een accu weer handig voor je schuurmachine. 

 

Voordelen en nadelen

Met een accu kun je namelijk vrij bewegen met je schuurmachine, je bent niet afhankelijk van het stopcontact en loopt geen risico om te struikelen over en kabel. Het nadeel van een accu is dat de accu leeg kan gaan en je niet meer verder kan werken. Dan is het handig om een tweede accu aan te schaffen. Er zijn meer elektrische gereedschappen die werken met accu’s. Vaak kun je accu’s met hetzelfde voltage van hetzelfde merk voor meerdere apparaten gebruiken. Dit maakt een accu weer heel praktisch wanneer je meerdere elektrische gereedschappen hebt die met een accu werken. 

 

Trillingswaarden

Daarnaast kun je nadenken over de trillingswaarden van de deltaschuurmachine. Dit wordt uitgedrukt in m/s en een cijfer. Onder de 5 m/s is laag, dat wil zeggen dat je weinig voelt van de trillingen die het apparaat geven en dus weinig last van je arm zult krijgen. Gemiddeld is boven de 5 en tot 7 m/s, hier voel je weinig van. Boven de 7 m/s is dan weer hoog en zul je voelen. De meeste deltaschuurmachines kun je bedienen met één hand, zodat je je project met je andere hand onder controle kunt houden. 

 

Gewicht en prijzen

Veelal weegt een deltaschuurmachine tussen de 1 en anderhalve kilo. Een aantal deltaschuurmachines weegt minder dan dat, met name van Bosch, Black+Decker of Powerplus. Deze variëren in prijs van 30 tot en met 130 euro. Een zwaardere deltaschuurmachine heeft eenzelfde minimumprijs, maar kan oplopen tot zo’n 600 euro in prijs. Je koopt een deltaschuurmachine bij de bouwmarkt, online of bij Coolblue. 

Beste Delta Schuurmachine aanbiedingen van Juli 2024