Speedcomfort Radiatorventilator

Wil je je huis efficiënter verwarmen? We hebben de top 5 beste SpeedComfort radiatorventilatoren vergeleken op prestatie en energieverbruik. Ontdek jouw beste optie!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Speedcomfort basic
Speedcomfort basic
Voordelen
Duurzaam in verbruik. Warmte wordt gelijkmatig verdeeld. De speedcomfort basic beschikt over een automatische aan en uit schakelaar. Het rendement wordt aanzienlijk verhoogd. Goede kwaliteit.
Nadelen
Geschikt voor radiatoren van 75 tot 120 centimeter.
Speedcomfort narrow
Speedcomfort narrow
Voordelen
Eenvoudig te installeren. Verliesvrije 12 volt adapter. De opwarmtijd van de kamer wordt gehalveerd. Terug verdiend in twee stookseizoenen. Fluisterstil.
Nadelen
Geschikt voor 38 tot 70 millimeter tussen de platen.
Tip: Beste keuze
Speedcomfort single plate
Speedcomfort single plate
Voordelen
Efficiënte verwarming en meer comfort. Lagere systeemtemperaturen. Dankzij de sensoren schakelt deze automatisch aan en uit. Te plaatsen in een handomdraai. De speedcomfort single plate kun je gemakkelijk uitbreiden.
Nadelen
Alleen geschikt voor radiatoren met een enkele plaat. Minimale ruimte tussen de muur en de plaat moet 5.5 centimeter zijn.
Speedcomfort convector
Speedcomfort convector
Voordelen
Door iedereen te plaatsen. Geluidsarm. Bewezen energiebesparing van 10 tot meer dan 20 procent. 2 jaar productgarantie. De kamer wordt de helft sneller opgewarmd.
Nadelen
Enkel geschikt voor convectoren en covectorputten. De minimale ruimte onder of beven het blok moet 5 centimeter zijn.
Speedcomfort Adapter A met temperatuursensor
Speedcomfort Adapter A met temperatuursensor
Voordelen
Gemakkelijke montage. Meer warmtecomfort. Gaat automatisch uit wanneer deze de warmte van de radiator voelt. Duurzaam in gebruik. Duidelijke handleiding.
Nadelen
Adapter A met temperatuursensor is nodig om de radiatorventilator aan te sluiten.

Beste Speedcomfort RadiatorventilatorKoopgids: Welke Speedcomfort Radiatorventilator is de beste koop van februari 2024?

Een Speedcomfort radiatorventilator is een Nederlands merk en product dat warmte in je huis versneld laat verspreiden op een gelijkmatige manier. Met de Speedcomfort radiatorventilator verwarm je dus je huis sneller en gelijkmatig, maar bespaar je ook nog eens energie. Daarnaast wordt de Speedcomfort radiatorventilator geïnstalleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je verbruikt minder gas en energie, dus je bent goed bezig voor het milieu, je draagt bij aan werkgelegenheid en je profiteert zelf van snellere warmte. Genoeg redenen dus voor een Speedcomfort radiatorventilator.

Basic of Narrow

Er zijn verschillende varianten van de Speedcomfort radiatorventilator. Je kunt kiezen uit de Basic, Narrow, Single Plate of Convector. Welke je nodig hebt, hangt af van je radiator. De Speedcomfort Basic radiatorventilator is bijvoorbeeld geschikt voor radiatoren met een ruimte van minimaal 7 centimeter tussen de platen. Met magneten wordt de Speedcomfort radiatorventilator tussen de platen gezet. Dit kan boven of onder zijn. De Narrow is bedoeld voor radiatoren met minder afstand tussen de platen. Deze wordt geplaatst met beugeltjes en de platen moeten minimaal 3,8 centimeter uit elkaar liggen.

Single Plate of Convector

De Single Plate Speedcomfort radiatorventilator wordt gebruikt voor enkelplaats radiatoren. Je plaatst deze met beugeltjes en magneten die over de Speedcomfort heen worden geschoven. De Convector is, logischerwijs, geschikt voor convectoren en convectorputten. Je klikt hierbij pootjes onder de Speedcomfort radiatorventilator en plaatst deze op of onder de convector. Deze staat dus losser dan de Basic, Narrow of Single Plate die werken met magneten en beugels. De prijzen voor alle Speedcomfort radiatorventilatoren zijn voor de Narrow, Convector en Single Plate hetzelfde. De Basic kost een tientje minder per stuk.

Wat alle varianten hebben

Voor alle varianten van de Speedcomfort radiatorventilator geldt dat de thermostaatschakelaar met magneten aan de achterkant van de radiator geplaatst worden. Deze schakelaar gaat werken wanneer de radiator minimaal 33 graden Celsius wordt en stopt als de temperatuur verminderd is tot 25 graden. Als je radiator langer is dan de lengte van de Speedcomfort radiatorventilator, kun je meerdere exemplaren plaatsen. Ze worden allemaal op één adapter aangesloten. Dit geldt ook voor alle vier de varianten. Je vindt bij Speedcomfort nog meer accessoires voor je radiatorventilator.

Waar te koop

Het meest gemakkelijke is om de Speedcomfort radiatorventilator bij de website van Speedcomfort te bestellen. Zij hebben een webshop waar je voor alle producten terecht kunt. Je kunt ook terecht bij de meeste bouwmarkten voor de Speedcomfort radiatorventilator.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Speedcomfort Radiatorventilator

Wat doet de SpeedComfort Radiatorventilator precies?

De SpeedComfort Radiatorventilator helpt bij het versnellen van de luchtcirculatie rond een radiator. Door dit te doen, wordt de warmte van de radiator sneller en gelijkmatiger verspreid door de ruimte, waardoor een kamer sneller opwarmt.

Is de SpeedComfort Radiatorventilator eenvoudig te installeren?

Ja, de installatie is eenvoudig en vereist meestal geen gereedschap. Het apparaat wordt onder de radiator geplaatst en kan gemakkelijk worden bevestigd met de meegeleverde magneten of steunen.

Zal het gebruik van een SpeedComfort Radiatorventilator mijn energierekening verlagen?

Door de efficiëntere warmteverspreiding kan de thermostaat vaak lager worden ingesteld zonder comfortverlies. Dit kan leiden tot een vermindering van het energieverbruik en dus een potentiële besparing op de verwarmingskosten.

Maakt de SpeedComfort veel geluid tijdens gebruik?

De SpeedComfort is ontworpen om stil te zijn tijdens gebruik. De meeste gebruikers merken nauwelijks geluid, vooral als het achtergrondgeluid van een normaal huishouden of andere activiteiten aanwezig is.

Hoe onderhoud ik mijn SpeedComfort Radiatorventilator?

Regelmatige reiniging van het apparaat en de ventilatorbladen wordt aanbevolen om stofophoping te voorkomen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een zachte borstel of doek. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor specifieke onderhoudsinstructies.

Top 5 Beste kopen
Logo