Werkbank
Bijgewerkt: Juni 2023

Werkbank

Werkbank

Iedere klus begint op de werkbank, maar dan moet je deze wel eerst hebben. Een werkbank kan dienen als het middelpunt van je klusruimte, of deze ruimte nu altijd dezelfde plek is of dat je vaak van de ene werkplek naar de andere wil kunnen gaan. Werkbanken bestaan er in verschillende vormen, maten en stijlen, waardoor het goed uitzoeken is wat jij nodig hebt om te weten welke werkbank het beste geschikt is.

 

Eenvoudig of uitgebreid

De werkbank is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo heb je werkbanken die er gewoon uitzien als een grote tafel en werkbanken die beschikken over extra opbergruimte door middel van lades en kastjes. Dit is vooral handig wanneer je je gereedschap makkelijk bij de hand wil hebben of wanneer je niet genoeg ruimte hebt om ook een aparte gereedschapskast te hebben. Daarnaast is dit ook erg handig. Je kunt ook kiezen voor een werkbank met een apart spatscherm achter het tafelblad en zelfs werkbanken die meer als een kast functioneren. De werkruimte van een werkbank kan liggen tussen de 0,6 en 2,4 meter breedte en een hoogte van tussen de 0,8 en 2 meter, waardoor er voor iedere klus en klusser genoeg ruimte moet zijn.

 

Vaste of verplaatsbare werkbank

De werkbank staat in de meeste gevallen in je werkruimte, zoals de schuur of garage, tegen de muur op een vaste plek. Maar het is ook steeds vaker mogelijk om te kiezen voor een verplaatsbare werkbank. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je de schuur ook voor andere zaken gebruikt, je krappe ruimte hebt waardoor je de ruimte zo optimaal mogelijk wil gebruiken of omdat je op locatie aan de slag wil kunnen gaan. De verplaatsbare werkbank heeft wielen onder de poten zitten, waardoor je deze makkelijk van de ene plek naar de andere plek kunt rollen. Vaak kunnen deze verplaatsbare werkbanken ook ingeklapt worden, zodat het verplaatsen een stuk sneller gaat.

 

De merken

Veel merken op het gebied van klussen en gereedschap hebben hun eigen werkbanken. Dit doen zij om ervoor te zorgen dat alles van top tot teen van het eigen merk gebruikt kan worden voor je klussen. Grote merken als Küpper, Avasco, Industrial en Worx hebben meerdere soorten en maten werkbanken beschikbaar. Sommige hiervan kunnen zelfs besteld worden inclusief gereedschap, voor het geval je meteen in één keer klaar wil kunnen zijn met alles voor je nieuwe werkplek.

 

De prijs

Afhankelijk van het soort werkbank dat je wilt hebben kan de prijs oplopen. De meest eenvoudige werkbanken, die vooral uit een werkblad bestaan om op te kunnen klussen, zijn al verkrijgbaar vanaf 55 euro. Voor een gemiddelde werkbank met twee rijen lades kan je tussen de 250 en 300 euro kwijt zijn. De meest uitgebreide werkbanken kunnen tot wel 1000 euro kosten.

 

Waar te koop

Wie een goede nieuwe werkbank wil hebben kan deze vinden bij een bouwmarkt. Praxis, Gamma, Hornbach en meubelwinkels als IKEA hebben veel werkbanken beschikbaar, zowel in de winkels als via de webshop. Online geeft een goede optie om de verschillende werkbanken met elkaar te vergelijken en meteen na bestellen thuis te laten bezorgen. Ook kun je via Marktplaats of andere private veilingwebsites werkbanken van anderen overkopen voor een lagere prijs dan in de winkel.

Beste Werkbank aanbiedingen van Juni 2023