Kippenhok

Op zoek naar het beste kippenhok? Ontdek onze top 5 en vergelijk de beste hokken voor jouw gevleugelde vrienden. Kies het ideale kippenhok voor een veilige leefomgeving!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Kippenhok Hooibergh - 248x96x202
Kippenhok Hooibergh - 248x96x202
Voordelen
Prachtige uitstraling. Een behoorlijk ruim kippenhok. Het kippenhok is geschikt voor 4 tot 6 kippen, afhankelijk van het ras. Het kippenhok is gemaakt van gebeitst sparren/ dennenhout. Het kippenhoek beschikt over een metalen uitneembare schuiflade.
Nadelen
Je moet het kippenhok zelf monteren.
Kippenhok Yandan
Kippenhok Yandan
Bekijk Prijs »

Huisdierplezier

Voordelen
Doormiddel van het trapje is het hok te sluiten. Het kippenhok heeft een mestlade. Mooi design. Gemakkelijk te onderhouden. Het gewicht van het kippenhok is maar 30 kilo.
Nadelen
Kippenhok Yandan is bedoeld als nachthok.
Tip: Beste keuze
Kippenhok Tes - met buitenren en overdekt nachthok
Kippenhok Tes - met buitenren en overdekt nachthok
Voordelen
De toegang naar de ren kan worden afgesloten. Het gaaswerk is gegalvaniseerd. Het dak is waterbestendig. Gemakkelijk schoon te houden. Mooie moderne uitstraling.
Nadelen
Je kunt er niet veel kippen in kwijt.
Kippenhok Anna - Bruin - 121 x 62,5 x 105 cm
Kippenhok Anna - Bruin - 121 x 62,5 x 105 cm
Voordelen
Eenvoudige montage. Goede ventilatie via het raam. Het kippenhok heeft een dubbel legnest. Het hok kan van buitenaf afgesloten worden. Het kippenhok is gemaakt van grenenhout.
Nadelen
Het kippenhok heeft geen ren.
Homestyle Hok Pagoda - Kippenhok - 208x78x100 cm Antraciet
Homestyle Hok Pagoda - Kippenhok - 208x78x100 cm Antraciet
Voordelen
Vervaardigd van hoogwaardig dennenhout. Het kippenhok beschikt over een legkast en zitstokken. Meerder deuren, zodat je gemakkelijker bij de kippen kunt. Goede hygiëne door de uitneembare schuiflade. Het kippenhok is heel geschikt voor krielkippen.
Nadelen
Het is niet aan te raden hier grote kippenrassen in te doen.

Beste KippenhokKoopgids: Welk Kippenhok is de beste koop van april 2024?

Wie kippen houdt als pluimvee of gewoon als boerderijhuisdier, heeft baat bij een kippenhok waarin de vogels vrij rond kunnen lopen. Een kippenhok is tegenwoordig meer dan alleen een paar planken in een kubusje in elkaar gebouwd met gaas ervoor. Kippenhokken kunnen erg uitgebreid zijn met verschillende uitstralingen en mogelijkheden om je kippen wat meer vrijheid te kunnen geven. Geschikt voor in de tuin, op het erf of op het platteland.

Met en zonder ren

Kippenhokken met ren zijn met name geschikt voor wanneer je je kippen niet altijd vrij kunt laten lopen. Bijvoorbeeld omdat je tuin te klein is en de kippen anders kunnen ontsnappen. Woon je aan een groot erf en kunnen de kippen rondscharellen zonder zorgen, dan kan het kippenhok dienen als nachthok, met name bedoeld voor slapen en broeden. Of je een kippenhok neemt met of zonder ren is afhankelijk van jouw situatie.

Verschillende kippenhokken

Kippenhokken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Van minder dan een meter groot tot meer dan twee meter breed, en dat exclusief een eventuele ren. Traditioneel wordt een kippenhok gemaakt van hout, maar ook steeds vaker wordt kunststof gebruikt om een kippenhok mee af te maken. Houten kippenhokken kunnen zowel geïmpregneerd als niet geïmpregneerd zijn. Doordat er steeds meer variatie is in materialen zijn er ook verschillende kleuren en stijlen beschikbaar. Mocht je geen kippenhok willen dat de standaard houtkleur heeft, dan kun je ook kiezen uit kleuren van bruin en grijs tot groen en oranje.

Kippenhokken kunnen er steeds meer uitzien als echte appartementen voor je kippen. Zo zijn er grote kippenhokken geschikt voor meerdere kippen, die volledig met puntig dak en kozijnen gebouwd kunnen worden. Zelfs aparte vormen zoals een hoog kippenhok in de vorm van een hooiberg is mogelijk. Sinds kippen niet meer alleen als pluimvee worden gehouden is er steeds meer mogelijk. Bekende merken van kippenhokken zijn onder andere Ferplast, Trixie en Woodland.

De prijs

Je kunt je kippenhok zo groot en uitgebreid als mogelijk maken als je wilt. Let er wel op dat je kippen voldoende ruimte hebben om een beetje rond te kunnen scharrelen. Heb je slechts één kip, dan kun je al voor rond de 50 euro een leuk kippenhok op de kop tikken. Voor meer uitgebreide kippenhokken voor meerdere kippen moet je rekeninghouden met een bedrag tussen de 300 en 500 euro. Mocht je echt een luxeverblijf willen maken voor je kipjes, dan kan een kippenhok rond de 1000 euro kosten.

Waar te koop

Een kippenhok koop je het beste bij een dierspeciaalzaak. Het liefst bij een specialist die ook gericht is op boerderijdieren zoals de kip, maar kleinere winkels in de stad kunnen vaak ook een (klein) assortiment in huis hebben. Online zullen de meeste dierenwinkels wel een aantal kippenhokken te koop hebben. Verder verkopen ook steeds meer andere (online) winkels kippenhokken. Zo is Amazon ook aan dit rijtje toe te voegen, samen met woonwinkels als Vida XL en overkoepelende webshops als Bol.com.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Kippenhok

Hoe groot moet een kippenhok zijn?

Een kippenhok moet minstens 1 vierkante meter per kip aan ruimte bieden. Voor grotere rassen of als je de kippen ook wilt laten scharrelen in een ren, is meer ruimte aan te raden.

Moet ik een ren aan het kippenhok toevoegen?

Het is aan te raden om een ren aan het kippenhok toe te voegen, zodat de kippen ook buiten kunnen scharrelen. Dit geeft ze meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om te pikken en te krabben.

Hoe vaak moet ik het kippenhok schoonmaken?

Het kippenhok moet regelmatig schoongemaakt worden om de hygiëne te waarborgen. Over het algemeen wordt aangeraden om het hok eens per week grondig schoon te maken en de mest regelmatig te verwijderen.

Welke materialen zijn het beste voor een kippenhok?

Een kippenhok kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, kunststof of metaal. Hout is populair vanwege de natuurlijke uitstraling en isolerende eigenschappen. Zorg er wel voor dat het hout goed behandeld is tegen weersinvloeden en roofdieren.

Hoe kan ik mijn kippenhok beschermen tegen roofdieren?

Om je kippenhok te beschermen tegen roofdieren, kun je gebruik maken van gaas of draadwerk met kleine mazen. Zorg ervoor dat het gaas ook onder het hok is aangebracht, zodat roofdieren niet kunnen graven om binnen te komen. Daarnaast is het belangrijk om het hok ’s nachts goed af te sluiten.

Top 5 Beste kopen
Logo