Weka Tuinkast
Bijgewerkt: Maart 2023

Weka Tuinkast

Weka Tuinkast

Van oorsprong is het merk Weka Duits. Het merk richt zich op houten constructies voor in en om je huis en tuin. Met name als het gaat om opslag, zit je bij Weka goed. Bijvoorbeeld voor een Weka tuinkast. Nu denk je wellicht dat hout in de buitenlucht een slecht idee is, maar bij Weka wordt er zeker nagedacht over de producten. Kwaliteit staat voorop en vakspecialisten realiseren de constructies die gemaakt zijn voor een lange levensduur. Met een Weka tuinkast combineer je dus de natuurlijke houtlook met een stevige opslag. 

 

Houten basis

Een Weka tuinkast kiezen hoeft niet moeilijk te zijn. De eerste keuze is al voor je gemaakt, namelijk het materiaal. Uiteraard kan het zo zijn dat er bij de ene tuinkast een andere houtsoort wordt gebruikt dan bij een andere. Of zo lijkt dat wellicht. Een Weka tuinkast wordt gemaakt van vurenhout. Sommige zijn witgeverfd en sommige zijn wat donkerder van kleur of hebben meer nerven. Afgezien daarvan wordt er dus wel met hetzelfde hout gewerkt. Vuren is een stevige houtsoort die beter tegen weersomstandigheden kan dan andere houtsoorten. 

 

Goedkoopste tuinkasten

De goedkoopste optie voor een Weka tuinkast is een houtopslag: twee zijwanden van hout met een afdak er bovenop. Deze zijn er in verschillende afmetingen in hoogte en in twee varianten breedtes: 30 en 60 centimeter. Een uitbreiding voor de Family Module is ook nog verkrijgbaar voor minder van € 400. De goedkoopste echte kasten, dat wil zeggen met planken of een voordeur, of allebei, beginnen in de € 500. Dit zijn smalle, hoge tuinkasten, ook weer in verschillende afmetingen verkrijgbaar. 

 

Duurste tuinkasten

Hoe groter je Weka tuinkast wordt, hoe hoger de prijs. Zo is de duurste optie bijna € 3700. Deze tuinkast is wit geverfd met antraciet geverfde randen. Het formaat van de kast is 2 bij 2 meter. En aan iedere kant van deze tuinkast kan er een deur open. Net wat kleiner en zo’n € 300 goedkoper is de Kompakt. Deze kan aan drie kanten geopend worden. Het design is relatief vergelijkbaar, maar de Kompakt kan ook met rode randen gekocht worden. 

 

Waar te koop

Er tussenin qua prijs zitten de bergingen. Deze zijn € 2500 tot € 2800, afhankelijk van de grootte. De bergingen zijn groter dan de duurste tuinkasten. Ze zijn goedkoper dan die tuinkasten, omdat het design minimaler is. Er is één voordeur en het is verder een lege ruimte. De buitenkant is ook niet geverfd, maar heeft nog een houtlook. Er zijn vier varianten van deze berging. Je koopt een Weka tuinkast bijvoorbeeld bij NuBuiten in één van de winkels of via de site. 
 

Beste Weka Tuinkast aanbiedingen van Maart 2023