Weka Sauna
Bijgewerkt: Maart 2023

Weka Sauna

Weka Sauna

Het merk Weka is van oorsprong Duits, maar je kunt producten van Weka inmiddels ook in Nederland en elders vinden. Weka specialiseert zich in producten van hout. Dit zijn met name houten constructies voor bij of in je huis of tuin. Bijvoorbeeld een Weka sauna. De producten van Weka worden gemaakt door specialisten met gerichte vakkennis. Ook het hout voldoet aan hoge standaarden en is van stevige kwaliteit. Met een Weka sauna haal je dus een stevige constructie naar je huis. En natuurlijk een sauna. 

 

Binnen of buiten

Een Weka sauna kies je niet gemakkelijk of snel uit. Je kunt in ieder geval beginnen met je bedenken waar de sauna terecht moet komen. Wil je een sauna in je tuin plaatsen, of wil je een sauna in je huis hebben? Het kan namelijk allebei. Doorgaans zijn sauna’s voor buiten groter dan sauna’s voor binnen. Maar ook in beide categorieën zijn er weer verschillende formaten beschikbaar van de Weka sauna. De meeste varianten zijn van hout, maar enkele opties zijn van ander materiaal. 

 

Hout of glas

De binnenkant van een Weka sauna is altijd van hout. Dat wil zeggen het interieur. De banken waar je op kunt zitten of liggen zijn dus van hout. De meeste sauna’s hebben ook een buitenkant van hout. Er zijn een aantal opties met glas in plaats van hout aan de buitenkant. Dit vind je alleen bij de sauna’s die binnen geplaatst worden. De kleur van het glas is deels zwart of rood, afhankelijk van welke je kiest. Een andere optie is de bianco, waarbij de buitenkant wit is. Je kunt door het andere glazen deel van buiten naar binnen kijken en andersom. 

 

Hoeken en banken

Het interieur bepaalt grotendeels het formaat van de sauna. Zo zijn er sauna’s met een hoek of zelfs twee hoeken in de banken. Maar ook is het een optie om een Weka sauna aan te schaffen met een enkele bank. Meestal heb je meerdere verdiepingen, zodat je ook kunt kiezen of je hoger of lager wil zitten of liggen. Er zijn allerlei opties in de precieze afmetingen voor hetzelfde model van een Weka sauna. De kans is zo groter dat ze passen in jouw huis of tuin. 

 

Prijzen

Een Weka sauna is niet goedkoop. Prijzen starten vanaf zo’n € 2000. Dit zijn kleine sauna’s van 139 bij 139 of 139 bij 189 centimeter. Voor net onder de € 6000 heb je een houten sauna van net geen 2 bij 2 meter met een hoekdeur of een rechthoekige sauna met twee banken tegenover elkaar. Dit zijn bijvoorbeeld de Kemi, Turku en Nissauna Kaarina. De duurste sauna is een buitensauna voor ruim € 23,000. Net iets goedkoper zijn de premium design glazen sauna’s met een prijs van zo’n € 15,000. 

Beste Weka Sauna aanbiedingen van Maart 2023