delen





Weber heeft van barbecueën een geheel nieuw concept gemaakt. Waar vroeger een barbecue niets meer was dan een grill die je in de tuin kon gebruiken om vlees, groente en stokbrood op te bakken, is dit nu een hele beleving geworden. Weber barbecues pakken uit met wat er allemaal gedaan kan worden met een barbecue en daarom zijn de barbecues van Weber uitgebreid met meerdere functies. Daarnaast zijn er verschillende manieren om te kunnen barbecueën, elk afhankelijk van hoe jij zelf wil kunnen braden en grillen.
Een Weber barbecue werkt op verschillende manieren. Zo kun je op de traditionele manier grillen door het rooster te verwarmen door middel van brandend houtskool, maar is het ook steeds vaker mogelijk om dit te doen op basis van gas of door houten pellets te kunnen stoken. Ook heeft Weber elektrische barbecues, waardoor je niet meer hoeft te denken aan het verbranden van brandstoffen en de rook die erdoor ontstaat.
De Weber barbecue is bekend om de typische driedelige indeling van de barbecue. In het midden heb je het grote grillrooster, waar je al het eten op kunt leggen om het te verwarmen, braden of roken. Aan de zijkanten heb je bakplaten of aparte snijtafeltjes, waardoor je op een efficiënte manier alles wat met het bereiden van je zomerse maaltijd te maken heeft kunt doen op één apparaat. Bekende modellen van de Weber barbecue die op deze manier zijn ingedeeld zijn van de series Premium S, Genesis II, Spirit II en de Spirit Classic E. Bij deze laatste staat E voor elektrisch. Verder heb je ook de Weber Q serie, een model barbecue die een koepelvormige deksel heeft zodat je eten beter kan garen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je vis zoals zalm aan het bakken bent. Daarnaast is de Smokey Joe een typische barbecue die doet denken aan de huidige populaire rage in de vorm van een Little Green Egg, waarin een eivormige barbecue gebruikt wordt voor kleinere en gezondere gerechten.
Met een Weber barbecue kunnen alle soorten gerechten gemaakt worden. Vlees, vis, vegetarisch, aardappels en noem het maar op zijn hiermee te bereiden. In de meeste gevallen gebruik je een Weber barbecue in je eigen tuin of tijdens het kamperen, maar er zijn ook modellen beschikbaar die bijvoorbeeld geschikt zijn om mee te nemen naar het park of te gebruiken op het balkon, als je bijvoorbeeld geen tuin hebt. Dit zijn meestal de kleinere modellen en vergeet niet als je op openbaar terrein wilt barbecueën dat je dit wel alleen moet doen volgens de richtlijnen binnen jouw gemeente.
De prijs van een Weber barbecue hangt sterk af van hoe groot deze is en wat je er allemaal mee kunt. Zo zijn de Smokey Joe’s de goedkoopste Weber barbecues, omdat deze kleiner zijn en slechts één grillplaat hebben. De Smokey Joe bestel je voor een bedrag tussen de 83 en 95 euro. Een grotere standaard barbecue van het merk kost al gauw 500 tot 2000 euro. De meest uitgebreide Weber barbecue is de Summit S-670 GBS gasbarbecue, welke te koop is voor bijna 4200 euro.
Weber barbecues kom je steeds vaker tegen in winkels en online, bij grote namen op het gebied van koken, apparatuur, lifestyle, tuinartikelen en klussen. Onder andere Bol.com, Gamma, Hornbach, Coolblue, Karwei en FonQ verkopen verschillende modellen van deze barbecue. Daarnaast verkoopt Weber via de eigen webshop ook de verschillende soorten en maten barbecues.
Geen berichten voor deze criteria.Het belangrijkste verschil is de brandstof die wordt gebruikt. Een gasbarbecue werkt op propaan of aardgas en biedt een snellere en eenvoudigere manier van grillen. Een houtskool barbecue gebruikt houtskoolbriketten voor een authentieke rooksmaak en biedt meer controle over de temperatuur.
Ja, het is belangrijk om je Weber-barbecue voor te verwarmen voordat je begint met grillen. Dit zorgt ervoor dat de grill gelijkmatig wordt verwarmd en voorkomt dat het voedsel aan de grill blijft plakken.
Voor het schoonmaken van een Weber-barbecue is het raadzaam om een grillborstel te gebruiken om resten en vet van het grillrooster te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de as uit de houtskoolbarbecue regelmatig te verwijderen en de buitenkant schoon te maken met een mild reinigingsmiddel en water.
Voor gasbarbecues kunt u de temperatuur regelen door de gasregelaars aan te passen. Voor houtskoolbarbecues kunt u de luchttoevoer regelen door de ventilatieopeningen aan te passen. Een Weber-barbecue heeft meestal handige functies, zoals dekselthermometers, om u te helpen de temperatuur te controleren en aan te passen.
De levensduur van een Weber-barbecue hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik, de juiste reiniging en het onderhoud. Over het algemeen staan Weber-barbecues bekend om hun duurzaamheid en kunnen ze vele jaren meegaan als ze goed worden verzorgd.