Nomad Slaapzak

Op zoek naar de beste Nomad slaapzak? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke slaapzak het beste past bij jouw avontuurlijke levensstijl.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Nomad Blazer Classic Deken Synthetisch Slaapzak
Nomad Blazer Classic Deken Synthetisch Slaapzak
Voordelen
De buitenkant is waterafstotend. Prima voor als je gaat kamperen of voor in de auto. Geschikt voor meerdere weersomstandigheden. Extra ventilatie tijdens warme dagen. De slaapzak is helemaal los te ritsen.
Nadelen
Geschikt voor mensen tot 1.95 meter
Nomad Inca 900 Mummy Synthetisch 2 seizoenen Slaapzak
Nomad Inca 900 Mummy Synthetisch 2 seizoenen Slaapzak
Voordelen
De slaapzak heeft een capuchon met trekkoordtunnel. Geschikt voor reizen in de zomer. Gemakkelijk mee te nemen in je backpack. Een geldzakje aan de binnenkant van de slaapzak. De slaapzak heeft een lus waar je hem aan op kunt hangen of kunt luchten.
Nadelen
Niet echt geschikt voor andere seizoenen.
Tip: Beste keuze
Nomad Condor - Slaapzak - 205 x 80 – Blauw
Nomad Condor - Slaapzak - 205 x 80 – Blauw
Voordelen
Gemakkelijk uit te wassen. De binnenkant van de slaapzak is volledig van katoen. De slaapzak is geschikt voor beginners en jongeren. Je kan twee slaapzakken aan elkaar ritsen zodat je een grote slaapzak hebt. Geschikt voor temperaturen tot 7 graden.
Nadelen
De slaapzak is niet watervast.
Nomad Brisbane XL - Slaapzak - 220 x 90
Nomad Brisbane XL - Slaapzak - 220 x 90
Voordelen
Perfect voor mensen die extra beenruimte nodig zijn. Geschikt voor milde weersomstandigheden. De slaapzak is gemaakt van katoen. De slaapzak heeft een kinderbescherming. De slaapzak heeft een koordtunnel.
Nadelen
Geen watervaste slaapzak.
NOMAD Inca Junior – Slaapzak
NOMAD Inca Junior – Slaapzak
Voordelen
Licht van gewicht. Gemakkelijk en compact opbergen. De ritsen zitten aan de onderzijde. De slaapzak is goed geïsoleerd. Comfortabel voor de kinderen.
Nadelen
De slaapzak is gemaakt van polyester.

Beste Nomad SlaapzakKoopgids: Welke Nomad Slaapzak is de beste koop van april 2024?

Nomad denkt al sinds 1965 aan alle benodigdheden om er avontuurlijk op uit te kunnen trekken en een slaapzak mag hierin niet ontbreken. De Nomad slaapzak is geschikt om te gebruiken voor tijdens het kamperen of wanneer je ergens anders gaat slapen, bijvoorbeeld bij iemand anders thuis of op een camping. De Nomad slaapzak is zelfs in Nederland ontwikkeld, ondanks dat Nomad zelf een Zweeds merk is.

Verschillende designs

Nomad slaapzakken bestaan uit verschillende designs en modellen. Deze zijn op te delen in drie verschillende groepen. Allereerst het dekenmodel, een standaard model slaapzak in de rechthoekige vorm die je gewend kunt zijn van een slaapzak. Verder heb je het mummiemodel. Dit is een slaapzak die de vorm van het lichaam aanhoudt, waardoor je als je erin ligt een beetje op een mummie lijkt. Dit model heeft minder beweegruimte dan het dekenmodel, maar omdat de stof direct rond het lichaam zit kan deze wel beter warmte afgeven. Tot slot heeft Nomad ook kindermodellen slaapzakken, die kleiner van stuk zijn zodat ze beter passen bij de lengte van je kinderen. Bekende modellen Nomad slaapzakken zijn de Brisbane, Bronco, Tennant, Inca en Blazer.

Meerdere stijlen

Nomad slaapzakken staan erom bekend dat ze naast comfort en een goede temperatuur ook opvallende stijlen hebben. Zo zijn met name de kinderslaapmatten te vinden in vrolijke kleuren of volledige afbeeldingen. Zo is de Nomad Sleepy Hero Kids slaapzak vormgegeven met een speels design van gekleurde letters. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de slaapzak kan een opvallende uitstraling hebben, waardoor de slaapzakken van Nomad overal te herkennen zijn.

Comforttemperatuur

De comforttemperatuur is de temperatuur van de kamer waarin de Nomad slaapzak het beste te gebruiken is. In de meeste gevallen hebben de Nomad slaapzakken een comforttemperatuur van tussen de 0 en 10 graden Celsius, maar er zijn ook modellen die geschikt zijn vanaf -5 graden. Een goed voorbeeld hiervan is de Tennant Creek 2.0.

Het materiaal

De meeste Nomad slaapzakken zijn gemaakt met een synthetische stof, waardoor ze zowel zacht als verwarmend zijn. Met name de vulling die voor de comforttemperatuur kan zorgen is van deze stof gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om een Nomad slaapzak te krijgen met een vulling van dons. Dit is onder andere beschikbaar bij de Pegasus mummieslaapzak. De buitenkant van de slaapzak is van een zachte stof die voelt als een dekbed.

De prijs

Voor een Nomad slaapzak voor volwassenen ben je tussen de 60 en 200 euro kwijt. Dit is afhankelijk van het model. Zo zijn de meeste XL slaapzakken, die ook geschikt zijn om met zijn tweeën in te liggen, duurder dan de gewone afmetingen. Zowel voor de dekenmodellen als de mummiemodellen zijn er goedkopere en duurdere varianten. Kindermodellen zijn uiteraard goedkoper dan modellen voor volwassenen. Voor kindermodellen betaal je tussen de 35 en 45 euro.

Waar te koop

Nomad slaapzakken zijn te koop via veel verkoopkanalen. Met name online winkels zoals Bol.com en Wehkamp verkopen Nomad slaapzaken, net als webshops die echt gericht zijn op slaapartikelen, outdoor activiteiten en sportwinkels. Daarnaast kunnen winkels als Bever en de betere tuincentra Nomad slaapzakken verkopen in hun kampeerafdelingen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Nomad Slaapzak

Wat is een Nomad slaapzak?

Een Nomad slaapzak is een speciaal ontworpen slaapzak die ideaal is voor kamperen en reizen. Het is ontworpen om compact en lichtgewicht te zijn, zodat het gemakkelijk kan worden meegenomen tijdens outdooractiviteiten.

Wat is het temperatuurbereik van een Nomad slaapzak?

Het temperatuurbereik van een nomad slaapzak varieert, afhankelijk van het specifieke model. De meeste nomad slaapzakken hebben echter een comforttemperatuur tussen de 5 en 15 graden Celsius, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in de meeste seizoenen.

Zijn Nomad slaapzakken waterdicht?

Nomad slaapzakken zijn meestal niet volledig waterdicht, maar ze zijn wel waterafstotend. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen lichte regen en vocht, maar bij hevige regenval kan het nodig zijn om een extra waterdichte hoes of tarp te gebruiken om de slaapzak droog te houden.

Zijn Nomad slaapzakken geschikt voor koud weer?

Nomad slaapzakken zijn over het algemeen ontworpen voor gebruik in gematigde klimaten en kunnen niet altijd voldoende isolatie bieden in extreme koude omstandigheden. Als je van plan bent om in koud weer te kamperen, is het raadzaam om een slaapzak te kiezen die geschikt is voor lage temperaturen.

Hoe kan ik mijn Nomad slaapzak het beste onderhouden?

Om je Nomad slaapzak in goede conditie te houden, is het belangrijk om hem na gebruik grondig te reinigen volgens de instructies van de fabrikant. Meestal kun je de slaapzak met de hand wassen of in de machine op een zachte cyclus met een mild wasmiddel. Zorg ervoor dat de slaapzak volledig droog is voordat je hem opbergt om schimmelen geurvorming te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo