Nomad Slaapzak
Bijgewerkt: Juli 2024

Nomad Slaapzak

Nomad Slaapzak

Nomad denkt al sinds 1965 aan alle benodigdheden om er avontuurlijk op uit te kunnen trekken en een slaapzak mag hierin niet ontbreken. De Nomad slaapzak is geschikt om te gebruiken voor tijdens het kamperen of wanneer je ergens anders gaat slapen, bijvoorbeeld bij iemand anders thuis of op een camping. De Nomad slaapzak is zelfs in Nederland ontwikkeld, ondanks dat Nomad zelf een Zweeds merk is.

 

Verschillende designs

Nomad slaapzakken bestaan uit verschillende designs en modellen. Deze zijn op te delen in drie verschillende groepen. Allereerst het dekenmodel, een standaard model slaapzak in de rechthoekige vorm die je gewend kunt zijn van een slaapzak. Verder heb je het mummiemodel. Dit is een slaapzak die de vorm van het lichaam aanhoudt, waardoor je als je erin ligt een beetje op een mummie lijkt. Dit model heeft minder beweegruimte dan het dekenmodel, maar omdat de stof direct rond het lichaam zit kan deze wel beter warmte afgeven. Tot slot heeft Nomad ook kindermodellen slaapzakken, die kleiner van stuk zijn zodat ze beter passen bij de lengte van je kinderen. Bekende modellen Nomad slaapzakken zijn de Brisbane, Bronco, Tennant, Inca en Blazer.

 

Meerdere stijlen

Nomad slaapzakken staan erom bekend dat ze naast comfort en een goede temperatuur ook opvallende stijlen hebben. Zo zijn met name de kinderslaapmatten te vinden in vrolijke kleuren of volledige afbeeldingen. Zo is de Nomad Sleepy Hero Kids slaapzak vormgegeven met een speels design van gekleurde letters. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de slaapzak kan een opvallende uitstraling hebben, waardoor de slaapzakken van Nomad overal te herkennen zijn.

 

Comforttemperatuur

De comforttemperatuur is de temperatuur van de kamer waarin de Nomad slaapzak het beste te gebruiken is. In de meeste gevallen hebben de Nomad slaapzakken een comforttemperatuur van tussen de 0 en 10 graden Celsius, maar er zijn ook modellen die geschikt zijn vanaf -5 graden. Een goed voorbeeld hiervan is de Tennant Creek 2.0.

 

Het materiaal

De meeste Nomad slaapzakken zijn gemaakt met een synthetische stof, waardoor ze zowel zacht als verwarmend zijn. Met name de vulling die voor de comforttemperatuur kan zorgen is van deze stof gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om een Nomad slaapzak te krijgen met een vulling van dons. Dit is onder andere beschikbaar bij de Pegasus mummieslaapzak. De buitenkant van de slaapzak is van een zachte stof die voelt als een dekbed.

 

De prijs

Voor een Nomad slaapzak voor volwassenen ben je tussen de 60 en 200 euro kwijt. Dit is afhankelijk van het model. Zo zijn de meeste XL slaapzakken, die ook geschikt zijn om met zijn tweeën in te liggen, duurder dan de gewone afmetingen. Zowel voor de dekenmodellen als de mummiemodellen zijn er goedkopere en duurdere varianten. Kindermodellen zijn uiteraard goedkoper dan modellen voor volwassenen. Voor kindermodellen betaal je tussen de 35 en 45 euro.

 

Waar te koop

Nomad slaapzakken zijn te koop via veel verkoopkanalen. Met name online winkels zoals Bol.com en Wehkamp verkopen Nomad slaapzaken, net als webshops die echt gericht zijn op slaapartikelen, outdoor activiteiten en sportwinkels. Daarnaast kunnen winkels als Bever en de betere tuincentra Nomad slaapzakken verkopen in hun kampeerafdelingen.

Beste Nomad Slaapzak aanbiedingen van Juli 2024