Nomad Backpack
Bijgewerkt: Juli 2024

Nomad Backpack

Nomad Backpack

Om te kunnen backpacken heb je natuurlijk een geschikte backpack (rugtas) nodig. Nomad rugtassen zijn hierop gemaakt en kunnen gebruikt worden voor alle soorten doorreizen. Maar ook als je vaak veel spullen mee wilt nemen of een tas voor de boodschappen of het sporten nodig hebt kan een Nomad backpack uitkomst bieden. Deze tassen zijn sterk genoeg om lang mee te gaan en intensief gebruikt te worden.

 

Verschillende formaten

Belangrijk bij het kiezen van een Nomad backpack is weten hoe groot deze moet zijn. Nomad heeft veel verschillende soorten en maten backpacks, waardoor er altijd iets bij kan zitten dat past bij waarvoor jij een backpack nodig hebt. Een van de belangrijkste punten is de grootte. Een Nomad backpack kan zo groot of klein zijn als nodig. Vooral voor grote maten heeft Nomad een groot aanbod. De inhoud van een Nomad backpack kan verschillen tussen de 35 en 75 liter.

 

De modellen

Nomad heeft verschillende modellen backpacks. Bekende modellen zijn de Topaz, Batura, Karoo en Voyager. Binnen deze modellen kun je kiezen uit verschillende kleurstijlen, waaronder Phantom (grijs), Olympian Blue en zwart. De modellen zijn verkrijgbaar in een Slim Fit en Regular Fit. Ook is het mogelijk om de backpacks te verstellen in grootte en de hoogte van de rugband. Ook kan er gekeken worden naar Nomad backpacks met zijvakken, bevestigingslussen voor bijvoorbeeld nordic walking stokken en een apart drinksysteem.

 

Ventilatie

De Nomad backpack is met name bedoeld om lange afstanden te kunnen trotseren, in de wilde natuur te bivakkeren en veel te kunnen ontdekken. De kans dat je daarom veel beweegt en daardoor gaat transpireren is daarom ook groot. Nomad heeft hieraan gedacht door bij alle modellen backpacks de rugpanelen te laten zorgen voor een goede ventilatie. Hierdoor blijft de rugtas schoon en blijft er geen lucht aan de banden zitten. Bovendien zorgen de verschillende vakjes ervoor dat schone en vuile spullen goed van elkaar gescheiden kunnen worden. Bij backpacken kan het zo zijn dat je meerdere dagen van huis bent. Daarom is het handig dat je vieze kleren je schone kleren niet besmeuren.

 

Waar te koop

Nomad backpacks zijn te koop bij winkels als Bol.com, Coolblue en verkopers gespecialiseerd in rugtassen en outdoor activiteiten. De backpack kan dan verkocht worden in de winkel zelf of online. Daarnaast kunnen zelfs winkels als Albert Heijn de backpacks zo nu en dan in de schappen hebben. Hier is het aanbod dan alleen beperkter en kun je minder goed advies krijgen of de rugtas voor jou geschikt kan zijn, dus als je nog vragen hebt kun je beter naar een gespecialiseerde winkel gaan.

 

De prijs

De grootste factor die ervoor zorgt welke prijs er aan een Nomad backpack hangt is wel het model in combinatie met de inhoud. Hoe groter de backpack, hoe prijziger deze kan worden. De goedkoopste Nomad backpack is de Batura Steel. Deze is normaal te koop voor ongeveer 90 euro. Hoe meer ruimte en vakjes je wilt, hoe meer de prijs kan oplopen. De duurste variant is de Topaz Phantom, welke verkocht wordt voor 140 euro.

 

Vaak worden Nomad backpacks aangeboden in een aanbieding. Hierdoor kan de prijs sterk dalen. Het is dan ook belangrijk dat als je een Nomad backpack koopt, je goed in de gaten houdt of de concurrent geen leuke aanbieding heeft lopen, waardoor dezelfde rugtas opeens een paar tientjes goedkoper is.

Beste Nomad Backpack aanbiedingen van Juli 2024