Camping Gasstel

Op zoek naar het beste camping gasstel? Vergelijk de top 5 modellen en maak de beste keuze voor jouw avontuurlijke kampeerervaring.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Campingaz Twister Plus
Campingaz Twister Plus
Voordelen
Gemakkelijk op te bergen. Compact met maar liefst één brander. Gemakkelijk met één klik aan te sluiten. Brede pan steunen voor goede stabiliteit. Aan te sluiten op Butaan, LPG of Propaan gas.
Nadelen
Niet geschikt voor meerdere pannen tegelijk.
Jetboil Flash Cooking System Brander
Jetboil Flash Cooking System Brander
Voordelen
Licht van gewicht. Binnen twee minuten kokend water. Je klikt de pan gemakkelijk vast aan de brander. Afsluitbaar doormiddel van de kunststoffen deksel. De brander heeft een warmt indicator.
Nadelen
Deze gasbrander is duurder dan de gemiddelde camping gasbrander.
Tip: Beste keuze
MSR Pocket Rocket 2 Brander
MSR Pocket Rocket 2 Brander
Voordelen
Verbruikt maar 227 gram gas per uur. Klein compact formaat. Geschikt voor verschillende pan groottes. Hoge kwaliteit. De brander heeft een gewicht van 73 gram.
Nadelen
Een gastankje wordt niet meegeleverd.
Campingaz Party Grill 400 R Campingkooktoestel
Campingaz Party Grill 400 R Campingkooktoestel
Voordelen
Compact en multifunctioneel. Het campingkooktoestel is geschikt voor grillen, bakken, koken en wokken. Door de speciale ontsteking ben je geen lucifers meer nodig. Gemakkelijk vet opvangen. Het vermogen ligt op 2000 watt.
Nadelen
Een gasfles wordt niet mee geleverd.
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits
KitchenBrothers Elektrische Kookplaat - 2 Pits
Voordelen
Gemakkelijk schoon te maken. Schakelt automatisch uit bij geen gebruik. De handvaten zijn thermisch geïsoleerd. Gemakkelijk te verplaatsen. De pootje geleiden geen warmte. Pannen glijden niet weg.
Nadelen
Gebruik van pannen die veel groter zijn dan de kookplaat is af te raden.

Beste Camping GasstelKoopgids: Welk Camping Gasstel is de beste koop van april 2024?

Als je gaat kamperen, heb je een camping gasstel nodig. In je tentje of sleurhut heb je nu eenmaal geen uitgebreide keuken tot je beschikking. En barbecueën op zijn tijd hoort er wel bij als je een tentje opzet, maar eindeloos worstjes grillen gaat ook maar vervelen. Dan is het fijn als je een kookattribuut hebt wat meer kan dan alleen maar braden. Daar is een eenvoudig gasstelletje dan ideaal voor. Je kan in een handomdraai van alles en nog wat op je kampeerdersbordje toveren. Water koken gaat nog net niet, maar verder liggen er nog vele mogelijkheden voor je open.

Camping gasstel: een rage die niet meer is weg te denken op de camping

Een camping gasstel is niet meer te missen voor de doorgewinterde kampeerder. De echte kampeerfanaat zal zich de opkomst van de Skottelbraai misschien nog wel herinneren. Rond 2000 schudde dit product kamperende koks wakker. Het is een grote wokpan die op een metalen steel staat, waardoor je vrijwel alles kan bakken zoals je thuis gewend bent. Eenpansgerechten zijn hiermee snel en eenvoudig klaar te maken, maar dat brengt natuurlijk wel enige beperkingen met zich mee. Soep koken gaat daar niet mee. Het is dus wel fijn dat er nu ook gasstelletjes bestaan die je mee kan nemen naar de camping.

Welke camping gasstellen zijn er?

Camping gasstellen zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Zo zijn er exemplaren verkrijgbaar met een enkel pitje, dat je eenvoudig koffie kan zetten. Maar ook als je met de kinderen op weg gaat, is er een gasstel dat bij je past. Je koters hebben echt niet ineens minder trek als je erop uitgaat, dus je hebt gewoon alle vier je pitjes nodig. Geen probleem, ook die zijn te verkrijgen. De kosten van een gasstel lopen uiteen van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s afhankelijk van je wensen. Houd er rekening mee dat je regelmatig een nieuwe gasfles zal moeten kopen of het gas moet bijvullen.

Camping gasstellen gaan met de tijd mee

Camping gasstellen zijn handig, maar ook niet allemaal meer hetzelfde. In de kookwereld zijn er de laatste tijd veel ontwikkelingen geweest. Lang niet iedereen kookt nog op gas. Ook op kampeergebied gaat het koken met zijn tijd mee. Zo zijn er ook al draagbare inductiekookplaten te verkrijgen. Kijk eens goed rond naar het aanbod van jouw draagbare kookgelegenheid voor op de camping. Wie weet word je aangenaam verrast door alle mogelijkheden!

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Camping Gasstel

Kan ik een camping gasstel gebruiken voor binnen koken?

Nee, een camping gasstel is specifiek ontworpen voor buiten gebruik. Het wordt aanbevolen om het alleen in goed geventileerde ruimtes te gebruiken.

Kan ik mijn camping gasstel aansluiten op een gewone gasfles?

Ja, de meeste camping gasstellen kunnen worden aangesloten op standaard gasflessen die verkrijgbaar zijn bij de meeste campingwinkels.

Hoe lang gaat een gasfles mee bij gebruik van een camping gasstel?

De duur van een gasfles hangt af van het vermogen van de branders en de frequentie van het gebruik. Over het algemeen gaat een standaard gasfles voor campinggasstellen ongeveer 3-5 uur mee.

Is het veilig om een camping gasstel te gebruiken?

Ja, mits het op de juiste manier wordt gebruikt en onder toezicht blijft. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het plaatsen van het gasstel op een stabiele ondergrond en uit de buurt van brandbare materialen.

Kan ik mijn camping gasstel gebruiken op hoogte?

Ja, de meeste camping gasstellen zijn geschikt voor gebruik op hoogte, maar het kan zijn dat de branders iets minder efficiënt werken vanwege de lagere zuurstofniveaus. Het kan handig zijn om een gasstel te kiezen dat speciaal is ontworpen voor gebruik op hoogte.

Top 5 Beste kopen
Logo