Waterbesparende Douchekop

Op zoek naar de beste waterbesparende douchekop? Wij hebben de top 5 modellen vergeleken, zodat jij efficiënt en duurzaam kunt douchen. Ontdek ze hier!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Vivid Green waterbesparende ionische douchekop
Vivid Green waterbesparende ionische douchekop
Voordelen
De douchekop is makkelijk te installeren. De douchekop heeft drie verschillende straalmodi. Ingebouwde mineraalstenen verzachten hard water. De douchekop is gemaakt van duurzaam ABS materiaal.
Nadelen
Het formaat is vrij klein, door een douchekop van 8 cm doorsnede alleen een handdouche.
Brands Ionische Douchekop - Waterbesparende Douchekop
Brands Ionische Douchekop - Waterbesparende Douchekop
Voordelen
Bespaard tot wel 50% aan water. De douchekop produceert een sterke straal en heeft drie verschillende settings. Een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Nadelen
Lekt vrij makkelijk en de kwaliteit van het materiaal is minder. Hierdoor gaat de douchekop minder lang mee vergeleken met andere modellen.
Tip: Beste keuze
Tiger Turbo Saver Handdouche
Tiger Turbo Saver Handdouche
Voordelen
De douchekop is inclusief een antikalk functie, waardoor je de kop makkelijk schoonhoudt. Ondanks het formaat produceert de douchekop een krachtige nevel, waardoor douchen zeer comfortabel is.
Nadelen
Door de nevel in plaats van een straal voelt het water als snel minder heet aan en moet je dus heter douchen om dezelfde temperatuur over het hele lichaam te bereiken.
BFreshGoods Waterbesparende Ionische Douchekop
BFreshGoods Waterbesparende Ionische Douchekop
Voordelen
De douchekop wordt geleverd inclusief doucheslang. De filterende bolletjes ontharden het water. De douchekop produceert een comfortabele, krachtige straal.
Nadelen
De bijgeleverde slang gaat vrij snel kapot. De douchekop zelf krast makkelijk.
WellnessMe Waterbesparende Regendouchekop
WellnessMe Waterbesparende Regendouchekop
Voordelen
Door het grote formaat extra comfortabel, maar nog steeds waterbesparend. De douchekop is makkelijk aan te sluiten.
Nadelen
Draaipunt van de kop is wat minder stevig waardoor deze niet altijd in de goede hoek blijft staan.

Beste Waterbesparende DouchekopKoopgids: Welke Waterbesparende Douchekop is de beste koop van juni 2024?

Waarom je beter kan kiezen voor een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop, waarom zou je er voor kiezen? In het kort: een waterbesparende douchekop is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor je portemonnee! Maar er zijn tal van redenen waarom deze douchekop een slimme keuze is. Hieronder lees je er een aantal en ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een waterbesparende douchekop.

De voordelen van een waterbesparende douchekop

Er zijn twee belangrijke redenen om voor een waterbesparende douchekop te kiezen. Niet alleen heb je het voordeel van duurzaamheid, maar ook zijn deze douchekoppen een goede manier om geld te besparen.

Duurzaamheid

Iedereen is zich er tegenwoordig van bewust dat we samen beter voor de planeet moeten zorgen. Een kleine stap die je daar zelf in kan zetten is door het gebruik van een waterbesparende douchekop. Deze douchekoppen besparen namelijk echt liters water. Wist je dat een regendouche al makkelijk 15 liter water per minuut gebruikt? Bij een waterbesparende douchekop is dat maximaal 7.2 liter per minuut. Daarmee bespaar je gemiddeld wel 7500 liter warm water per jaar! 

Geld besparen

Door het efficiëntere watergebruik van een waterbesparende douchekop gebruik je niet alleen minder water, je gebruikt ook minder gas. Dit komt omdat er namelijk minder water opgewarmd hoeft te worden terwijl je aan het douchen bent. Wist je dat een liter warm water meer dan 70 keer zoveel energie kost als een liter koud water? 

moet je aan denken bij het kiezen van een waterbesparende douchekop? 

Natuurlijk zijn er onder deze douchekoppen ook nog verschillen te vinden. Niet alleen qua prijs, maar ook in functies en vermogen. Daarom is belangrijk om goed op te letten bij het aanschaffen van een waterbesparende douchekop, om zo te voorkomen dat je onder een koude douche komt te staan. De beste waterbesparende douchekop beschikt over de volgende eisen: de douchekop is comfortabel, heeft meerdere stralen om uit te kiezen, heeft een brede kop, en is ook daadwerkelijk laag in waterverbruik. Comfort is belangrijk, want bij een lager watergevoel blijf je waarschijnlijk langer onder de douche staan. Met een brede douchekop, maar verstelbare straal is de waterstroom goed naar voorkeur aan te passen. En tot slot is het belangrijkste dat het ook echt een waterbesparende douchekop is en dus lager in waterverbruik. Let hier dus goed op wanneer je van plant bent een waterbesparende douchekop te kopen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Waterbesparende Douchekop

Wat is een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop is een speciaal ontworpen douchekop die de waterstroom beperkt zonder afbreuk te doen aan de waterdruk. Hierdoor wordt er minder water verbruikt tijdens het douchen, wat resulteert in waterbesparing.

Hoeveel water kan ik besparen met een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop kan tot wel 50% minder water verbruiken dan een gewone douchekop. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op je waterrekening en een verminderd waterverbruik.

Heeft een waterbesparende douchekop invloed op de waterdruk?

Nee, een waterbesparende douchekop is zo ontworpen dat de waterdruk gelijk blijft, ondanks de beperkte waterstroom. Je kunt nog steeds genieten van een comfortabele en ontspannende douche-ervaring, terwijl je water bespaart.

Is een waterbesparende douchekop moeilijk te installeren?

Nee, de meeste waterbesparende douchekoppen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen speciale gereedschappen. Ze kunnen meestal direct op de bestaande doucheslang of -arm worden geschroefd.

Zijn er nog andere voordelen van een waterbesparende douchekop?

Ja, naast waterbesparing heeft een waterbesparende douchekop ook andere voordelen. Het vermindert de energie die nodig is om het water te verwarmen, waardoor je ook op je energierekening kunt besparen. Bovendien draag je bij aan het behoud van kostbare waterbronnen en het verminderen van de belasting van de waterinfrastructuur.

Top 5 Beste kopen
Logo