Waterbesparende Douchekop
Bijgewerkt: Maart 2023

Waterbesparende Douchekop

Waterbesparende Douchekop

Waarom je beter kan kiezen voor een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop, waarom zou je er voor kiezen? In het kort: een waterbesparende douchekop is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor je portemonnee! Maar er zijn tal van redenen waarom deze douchekop een slimme keuze is. Hieronder lees je er een aantal en ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een waterbesparende douchekop. 

De voordelen van een waterbesparende douchekop

Er zijn twee belangrijke redenen om voor een waterbesparende douchekop te kiezen. Niet alleen heb je het voordeel van duurzaamheid, maar ook zijn deze douchekoppen een goede manier om geld te besparen. 

Duurzaamheid

Iedereen is zich er tegenwoordig van bewust dat we samen beter voor de planeet moeten zorgen. Een kleine stap die je daar zelf in kan zetten is door het gebruik van een waterbesparende douchekop. Deze douchekoppen besparen namelijk echt liters water. Wist je dat een regendouche al makkelijk 15 liter water per minuut gebruikt? Bij een waterbesparende douchekop is dat maximaal 7.2 liter per minuut. Daarmee bespaar je gemiddeld wel 7500 liter warm water per jaar! 

Geld besparen

Door het efficiĆ«ntere watergebruik van een waterbesparende douchekop gebruik je niet alleen minder water, je gebruikt ook minder gas. Dit komt omdat er namelijk minder water opgewarmd hoeft te worden terwijl je aan het douchen bent. Wist je dat een liter warm water meer dan 70 keer zoveel energie kost als een liter koud water? 

moet je aan denken bij het kiezen van een waterbesparende douchekop? 

Natuurlijk zijn er onder deze douchekoppen ook nog verschillen te vinden. Niet alleen qua prijs, maar ook in functies en vermogen. Daarom is belangrijk om goed op te letten bij het aanschaffen van een waterbesparende douchekop, om zo te voorkomen dat je onder een koude douche komt te staan. De beste waterbesparende douchekop beschikt over de volgende eisen: de douchekop is comfortabel, heeft meerdere stralen om uit te kiezen, heeft een brede kop, en is ook daadwerkelijk laag in waterverbruik. Comfort is belangrijk, want bij een lager watergevoel blijf je waarschijnlijk langer onder de douche staan. Met een brede douchekop, maar verstelbare straal is de waterstroom goed naar voorkeur aan te passen. En tot slot is het belangrijkste dat het ook echt een waterbesparende douchekop is en dus lager in waterverbruik. Let hier dus goed op wanneer je van plant bent een waterbesparende douchekop te kopen.

Beste Waterbesparende Douchekop aanbiedingen van Maart 2023