Tenttapijt
Bijgewerkt: Mei 2023

Tenttapijt

Tenttapijt

Tenttapijt maakt het een stuk eenvoudiger om gemakkelijk door je voortent of onder je luifel te lopen. Een tenttapijt houdt vocht en vuil buiten en het belangrijkste is dat het heerlijk warm aanvoelt aan je voeten. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over een tenttapijt. 

 

Waarom is een tenttapijt zo belangrijk?

Je hebt een tenttapijt niet absoluut nodig, je kunt zelfs zonder. Een tenttapijt biedt daarentegen een beetje extra comfort. Je kunt voorkomen dat je over het gras of het kille grondzeil moet lopen door een tenttapijt in de voortent te leggen. Bovendien kun je een tenttapijt op de grond buiten de tent leggen, onder de luifel. Dan hoef je je geen zorgen te maken over vuil dat je naar binnen loopt en kun je mogelijke plekken zonder gras netjes opvullen. Dit is een veel aangenamere ondergrond om op te lopen.

 

Moet er een grondzeil onder het tenttapijt worden gelegd?

Het wordt sterk aangeraden om een grondzeil of worteldoek te gebruiken als ondergrond voor het tenttapijt, vooral als je gebruik wilt maken van het tenttapijt aan de voorkant van de tent. Hierdoor blijft de huishouding van het vocht in je voortent gezond. Je moet in ieder geval geen stuk wegwerpplastic onder het tenttapijt leggen. Het is schadelijk voor het gras, het overleeft niet lang en het voorkomt dat er water ontsnapt bij een overstroming.

 

Het reinigen van een tenttapijt

Tenttapijten kun je schoonmaken door ze af te wassen met een oplossing die bestaat uit warm water en een allesreiniger. Bij bolon tapijten is deze taak veel minder moeilijk dan bij gatentapijten. Deze laatste worden in de meeste gevallen niet helemaal schoon aan het eind van een kampeerseizoen. Je kunt ook een tuinspuit of hogedrukreiniger met de zachtste stand en een platte kop gebruiken om beide soorten tapijten schoon te maken. Dit zou het grootste deel van het vuil moeten verwijderen.

 

Een tenttapijt los neerleggen of vastmaken

In theorie mogen alle tenttapijten los worden neergelegd. Wil je voorkomen dat het tapijt opkrult of in de weg zit tijdens het lopen? Dan kan het een goed idee zijn om tapijthaken en tapijtharingen te gebruiken om het tapijt vast te zetten.

 

Welke maat tenttapijt moet ik nemen? Kijk bij Action, Kruidvat of Lidl

Tenttapijten zijn doorgaans te koop in breedtes van 2, 2,5 of 3 meter en ze worden soms ook per strekkende meter verkocht. Als je tenttapijt koopt dat iets groter is dan de afmetingen van je voortent of luifel, kun je het zelf bijsnijden tot de juiste afmetingen. Omdat een bolon tenttapijt wat moeilijker zelf goed te knippen is, moet je een maat kiezen die zo dicht mogelijk ligt bij wat je nodig hebt als redelijkerwijs mogelijk is. Je kunt het ook laten omzomen bij veel verschillende kampeerwinkels.

Beste Tenttapijt aanbiedingen van Mei 2023