Oppottafel
Bijgewerkt: Juli 2024

Oppottafel

Oppottafel

Een oppottafel kiezen, hoe doe je dat? 

een oppottafel uitkomst bieden. Zoals de naam al doet vermoeden is het een goed hulpmiddel bij het verpotten van planten, maar je kan de oppottafel natuurlijk ook op andere manieren gebruiken. Wil je weten waarom je vooral voor een oppottafel moet kiezen? Hier lees je er alles over. 

Waarom een oppottafel handig is

Je weet misschien al uit ervaring dat hoe leuk tuinieren ook is, het zwaar kan zijn voor je rug en knieën. Door het verpotten van planten op een oppottafel te doen bespaar je jezelf een heleboel kniel- en bukwerk, waar je lichaam je zeker voor zal bedanken! De ideale hoogte van een oppottafel is hoog genoeg om staand te werken, maar niet te hoog om plantenpotten en zakken aarde op te kunnen tillen. 

Daarnaast is een oppottafel niet alleen een handig Voor wie graag zijn of haar rug en knieën wat minder wil belasten tijdens het tuinieren kan

werkblad voor het verpotten van je planten, maar ook een functionele opruimer. De meeste van deze tafels hebben één of meerdere planken onder het werkblad, waar je je tuingereedschap en dergelijke op kan leggen. Een luxere uitvoering heeft vaak zelfs kastjes of lades, waardoor je het tuingereedschap makkelijk en netjes op kan bergen. Zo heb je alles bij de hand zonder dat het rommelig lijkt! 

Tot slot zijn oppottafels ontworpen om vooral ook heel handig te zijn. Veel modellen hebben aan één kant wieltjes, zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Andere zijn opklapbaar, zodat je de tafel zo weer opbergt als je deze niet langer nodig hebt. Door deze flexibiliteit heb je dus geen grote tuin nodig voor het gebruik van een oppottafel. Zelfs op een balkon zijn deze handige tafels te gebruiken! 

Niet alleen functioneel, maar ook mooi

Een oppottafel is zeker niet alleen ontzettend praktisch, maar kan ook absoluut een decoratief element in de tuin zijn. Zet bijvoorbeeld een paar mooie plantenpotten op het werkblad als je deze niet hoeft te gebruiken. Maar ook de oppottafel zelf kan al decoratie zijn. Deze tafels zijn in allerlei formaten, kleuren, en materialen te vinden. Je kan bijvoorbeeld voor een simpele en kleine tafel gemaakt van steigerhout kiezen voor op het balkon, of een brede variant van metaal en gelakt hout en met extra opbergmogelijkheden als je meer  ruimte hebt. Dit praktische meubilair is in alle soorten, maten, en prijsklassen te vinden, dus overweeg er zeker één voor je eigen tuin. 

Beste Oppottafel aanbiedingen van Juli 2024