Campingtafel
Bijgewerkt: Mei 2023

Campingtafel

Campingtafel

Wil je een nieuwe campingtafel kopen omdat je voor het eerst gaat kamperen? Of misschien is je versleten picknicktafel op de camping aan vervanging toe? Dan kom je er al snel achter dat er een verscheidenheid aan campingtafels verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende maten en opgebouwd uit de meest uiteenlopende materialen. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de vele verkrijgbare campingtafels? In dit artikel bespreken we het onderscheid tussen de verschillende soorten campingtafels die beschikbaar zijn.

 

Het materiaal van een campingtafel 

Bij de keuze van een campingtafel moet je vooral letten op het materiaal waar de campingtafel van gemaakt is. Er is een duidelijk onderscheid te maken tussen aluminium, MDF, bamboe en sevelit. Daarom is het nooit ongepast om het onderwerp wat nader te onderzoeken. Daarnaast is het een goed idee om wat aandacht te besteden aan de vele andere kenmerken die een campingtafel biedt, zoals poten die verstelbaar zijn of een opbergnet waar je spullen in kunnen.

 

Een klaptafel of een roltafel

Je moet bij het kiezen van een geschikte campingtafel goed nadenken over hoeveel ruimte de campingtafel inneemt in de auto. Er zijn klaptafels die bijna helemaal plat kunnen worden opgevouwen en er zijn ook roltafels waarbij het tafelblad is opgebouwd uit latten waarmee de tafel met relatief gemak tot een compact pakket kan worden opgerold. Daarom moet je voortdurend rekening houden met het soort campingtafel en ook met de pakmaat van de tafel, om er zeker van te zijn dat je geen problemen zult hebben om de tafel naar de camping te vervoeren.

 

Verstelbare poten of niet bij een campingtafel

Een flink aantal campingtafels heeft poten die verstelbaar zijn. Dit houdt in dat de tafel op verschillende hoogtes kan worden ingesteld. Het is heel handig om een tafel te hebben die niet alleen voor maaltijden gebruikt kan worden, maar ook voor andere doeleinden, zoals als knutseltafel voor de kinderen. Sommige tafels kunnen worden ingesteld op bijvoorbeeld één van de vier verschillende hoogten, terwijl andere een eindeloos aantal hoogte combinaties kunnen hebben. Door de eenvoudige schuiftechniek is het verstellen van de tafels een heel eenvoudig proces. 

 

Een campingtafel met opbergtent

Verschillende campingtafels zijn voorzien van een opbergnet of leesnet onder het tafelblad, waarin ruimte is voor kampeerders om allerlei voorwerpen op te bergen. De krant, je leesbril, een leuke activiteit voor de kinderen of bijvoorbeeld een kurkentrekker zijn allemaal onmisbare voorwerpen. Het is handig om de meest essentiële voorwerpen binnen handbereik te hebben nadat je je in je comfortabele kampeerstoel hebt geïnstalleerd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een campingtafel bij Action, Lidl of Kwantum

Bij het kopen van een campingtafel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden:

  1. Gewicht: als je de tafel wilt meenemen op reis, is het belangrijk dat hij niet te zwaar is. Zoek daarom naar een licht model.
  2. Formaat: bepaal hoeveel mensen rond de tafel moeten kunnen zitten en kies daarop een geschikt formaat.
  3. Materiaal: kies voor een tafel die gemaakt is van duurzaam materiaal, zoals aluminium of hardhout, zodat hij lange tijd mee kan gaan.
  4. Opklapbaar: als je de tafel gemakkelijk wilt kunnen opbergen of meenemen, is het handig als hij opklapbaar is.
  5. Prijs: vergelijk verschillende modellen en merken om te bepalen wat het beste bij je budget past.
  6. Gebruiksvriendelijkheid: zoek naar een tafel die gemakkelijk op te zetten en af te breken is, zodat je hem snel kunt gebruiken wanneer je hem nodig hebt.
  7. Extra's: sommige tafels hebben bijvoorbeeld opbergvakken of ingebouwde parasols om je te beschermen tegen de zon. Dit kan handig zijn, afhankelijk van je behoeften.

Beste Campingtafel aanbiedingen van Mei 2023