Wake Up Light

Begin je dag goed met de perfecte wake-up light! We vergelijken de top 5 beste wake-up lights op basis van lichtintensiteit, functies en prijs om je de beste start te bieden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips Wake-Up Light HF3506/05
Philips Wake-Up Light HF3506/05
Voordelen
Best verkochte wake up light 2020. Helderheid zelf instellen. Ook wakker worden met radio. 10 voorgeprogrammeerde lichtinstellingen. 2 soorten wekgeluiden. Snooze functie.
Nadelen
Het is niet mogelijk om meerdere wektijden tegelijk in te stellen bij deze wake up light.
Philips HF3531/01
Philips HF3531/01
Voordelen
7 natuurlijke wekgeluiden. Zonsopgang simulatie. Smartphone opladen. 2 verschllende wektijden instellen. Helder display. Makkelijk in te stellen via touchscreen.
Nadelen
Deze wake up light kan niet bediend worden via een smartphone.
Tip: Beste keuze
Philips Somneo HF3654/01
Philips Somneo HF3654/01
Voordelen
Hulp bij in slaap vallen. Gesimuleerde zonsop- en zonsondergang. Helpt met rustig adem halen. Aanpasbare lichtsterkte. Stijlvol design. Veel gebruiksmogelijkheden.
Nadelen
Deze wake up light is iets duurder dan de gemiddelde wake up light.
DistinQ Wake-Up Light
DistinQ Wake-Up Light
Voordelen
Zeer aantrekkelijk geprijsd. Sleepfunctie met zonsondergang effect. FM radio zenders. Oplaadfunctie smartphone. 4 helderheid standen. 7 verschillende lichtthema’s. 2 instelbare wektijden.
Nadelen
Deze budget wake up light heeft minder keuze uit wekgeluiden dan een reguliere wake up light.
Philips Smartsleep HF3519/01
Philips Smartsleep HF3519/01
Voordelen
Snooze functie, 9 minuten met eenvoudig tikje. 2 wektijden. 5 verschillende natuurlijke wekgeluiden. Zelfdimmend display. Rubberen anti slipmat. Natuurlijk in slaap vallen en wakker worden.
Nadelen
Een iphone opladen is niet mogelijk bij deze wake up light.

Beste Wake Up LightKoopgids: Welke Wake Up Light is de beste koop van mei 2024?

De wake up lights ken je misschien wel van Philips, maar er zijn sinds de introductie van de Philips wake up light meer vergelijkbare producten op de markt gekomen. Meerdere merken die zich specialiseren in elektronica of verlichting, maar ook winkels die huiselijke producten verkopen, hebben wel een wake up light op de markt gebracht. Desondanks blijft de Philips wake up light het meest populair en bekend en heeft deze waarschijnlijk ook de meeste variatie. Wel zijn de meeste Philips wake up lights duurder dan bijvoorbeeld een huismerk wake up light.

Natuurlijk wakker worden

De meeste wake up light zijn, zoals de naam aangeeft, lampen waar je wakker mee kunt worden. Zoals een zonsopgang, gaat het licht steeds lichter branden. Een aantal wake up lights heeft daarnaast de mogelijkheid om met de verlichting en de kleuren daarvan een echte zonsopkomst na te bootsen. Het idee is dat je met een wake up light op een natuurlijke manier rustig wakker kunt worden, in plaats van abrupt uit je slaap gehaald te worden door het geluid van een wekker.

Opties in wekgeluiden

Wie toch niet helemaal vertrouwt op verlichting alleen, kan kijken naar wake up lights met wekgeluiden. In de meeste gevallen zijn dit natuurgeluiden, maar je kunt ook wake up lights met andere wekgeluiden vinden. Er zijn veel wake up lights die ook een optie hebben voor een radiowekker of alarmgeluiden. Een klein aantal wake up lights heeft de mogelijkheid om sfeermuziek in te stellen of een persoonlijke afspeellijst als wekgeluiden. De meeste wake up lights die sfeermuziek of eigen muziek kunnen afspelen, hebben daarnaast ook mogelijkheden voor de wekkerradio, alarmen en natuurgeluiden.

Designs van wake up lights

Designs van wake up lights zijn erg vergelijkbaar, ook van verschillende merken. Ze zijn voornamelijk rond en bestaan niet uit veel meer dan het deel dat oplicht. Het model is veelal rond en staat schuin naar achter. Een deel heeft een display waar de tijd wordt aangeduid op digitale wijze. Dit display zit of onderaan of in het midden van de bol. De meeste wake up lights bedien je via knopjes of touchscreen knoppen op het apparaat, maar er zijn ook wake up lights die je kunt bedienen via een mobiele app of een afstandsbediening.

Bediening en waar te koop

Sommige wake up lights bedien je via meerdere opties, soms kan het zelfs op alle manieren. Prijzen beginnen vanaf een paar tientjes en kunnen oplopen tot iets meer dan € 200. De meeste wake up lights zijn te koop voor minder dan 100 euro. Je koopt een wake up light bij een winkel zoals de Blokker of Action, maar kunt ook bij elektronicazaken zoals Coolblue of MediaMarkt terecht. Ook webshops zoals Bol.com en Wehkamp verkopen een aantal wake up lights.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Wake Up Light

Werkt een wake-up light ook als een gewone lamp?

Ja, de meeste modellen kunnen ook als normale lamp worden gebruikt.

Hoe lang duurt de zonsopgangsimulatie?

Dit varieert per model, maar meestal tussen 20 en 40 minuten.

Zit er ook een zonsondergangfunctie op?

Veel modellen hebben ook een zonsondergangfunctie om je te helpen inslapen.

Is er een back-up alarm?

Ja, de meeste wake-up lights hebben een back-up geluidsalarm voor het geval de lichtfunctie niet werkt.

Werkt het op batterijen of netstroom?

De meeste modellen werken op netstroom, maar sommige hebben een back-up batterij.

Top 5 Beste kopen
Logo