Wake Up Light
Bijgewerkt: Juni 2023

Wake Up Light

Wake Up Light

De wake up lights ken je misschien wel van Philips, maar er zijn sinds de introductie van de Philips wake up light meer vergelijkbare producten op de markt gekomen. Meerdere merken die zich specialiseren in elektronica of verlichting, maar ook winkels die huiselijke producten verkopen, hebben wel een wake up light op de markt gebracht. Desondanks blijft de Philips wake up light het meest populair en bekend en heeft deze waarschijnlijk ook de meeste variatie. Wel zijn de meeste Philips wake up lights duurder dan bijvoorbeeld een huismerk wake up light. 

 

Natuurlijk wakker worden

De meeste wake up light zijn, zoals de naam aangeeft, lampen waar je wakker mee kunt worden. Zoals een zonsopgang, gaat het licht steeds lichter branden. Een aantal wake up lights heeft daarnaast de mogelijkheid om met de verlichting en de kleuren daarvan een echte zonsopkomst na te bootsen. Het idee is dat je met een wake up light op een natuurlijke manier rustig wakker kunt worden, in plaats van abrupt uit je slaap gehaald te worden door het geluid van een wekker. 

 

Opties in wekgeluiden

Wie toch niet helemaal vertrouwt op verlichting alleen, kan kijken naar wake up lights met wekgeluiden. In de meeste gevallen zijn dit natuurgeluiden, maar je kunt ook wake up lights met andere wekgeluiden vinden. Er zijn veel wake up lights die ook een optie hebben voor een radiowekker of alarmgeluiden. Een klein aantal wake up lights heeft de mogelijkheid om sfeermuziek in te stellen of een persoonlijke afspeellijst als wekgeluiden. De meeste wake up lights die sfeermuziek of eigen muziek kunnen afspelen, hebben daarnaast ook mogelijkheden voor de wekkerradio, alarmen en natuurgeluiden. 

Designs van wake up lights

Designs van wake up lights zijn erg vergelijkbaar, ook van verschillende merken. Ze zijn voornamelijk rond en bestaan niet uit veel meer dan het deel dat oplicht. Het model is veelal rond en staat schuin naar achter. Een deel heeft een display waar de tijd wordt aangeduid op digitale wijze. Dit display zit of onderaan of in het midden van de bol. De meeste wake up lights bedien je via knopjes of touchscreen knoppen op het apparaat, maar er zijn ook wake up lights die je kunt bedienen via een mobiele app of een afstandsbediening.

 

Bediening en waar te koop

Sommige wake up lights bedien je via meerdere opties, soms kan het zelfs op alle manieren. Prijzen beginnen vanaf een paar tientjes en kunnen oplopen tot iets meer dan € 200. De meeste wake up lights zijn te koop voor minder dan 100 euro. Je koopt een wake up light bij een winkel zoals de Blokker of Action, maar kunt ook bij elektronicazaken zoals Coolblue of MediaMarkt terecht. Ook webshops zoals Bol.com en Wehkamp verkopen een aantal wake up lights. 

 

Beste Wake Up Light aanbiedingen van Juni 2023