Voegenborstel
Bijgewerkt: Maart 2023

Voegenborstel

Voegenborstel

Om de toegang tot je huis of de oprit naar de garage er netjes uit te laten zien heb je beslist een voegenborstel nodig. Want ook als je veel energie stopt in het reinigen van de tegels met een hogedrukreiniger worden de voegen niet goed schoon. Na een schoonmaakbeurt met de hogedrukreiniger lijkt het eerst alsof al het vuil en onkruid verdwenen is. Maar al na een paar dagen zie je de eerste groene sprietjes weer omhoog komen. De nette aanblik is dan grotendeels bedorven. Het is dus echt nodig om ook de voegen tussen de tegels met een voegenborstel goed schoon te maken.

Wat is een voegenborstel?

Een voegenborstel is een smalle borstel op een steel waarmee je in de voegen tussen de tegels kunt komen. De haren van de borstel zijn erg hard en gemaakt van dunne stukjes ijzer- of koperdraad. Kijk voordat je een voegenborstel koopt eerst of je een groot oppervlak aan voegen schoon moet maken. Als dat zo is kun je het beste kiezen voor een elektrische versie. Dat zijn apparaten met een snoer, waarmee het schoonmaken van de voegen snel kan worden gedaan. Een handmatige voegenborstel kun je gebruiken voor kleinere oppervlakken. Met de hand voegen schoonmaken met een voegenborstel is een inspannende klus.

Voordelen van een elektrische voegenborstel

Bij een elektrische voegenborstel zijn ronde schijfjes gevoegd die in het apparaat worden gedaan. Die schijfjes zijn voorzien van borstelharen, die door de voegen moeten worden geduwd. Doordat het schijfje met behulp van een motortje ronddraait vliegt het vuil bijna vanzelf uit de voegen. De meeste elektrische voegenborstels werken erg prettig. Nadelen zijn dat de schijfjes snel slijten en tamelijk duur zijn. Ook vinden sommige mensen het lastig dat ze een verlengkabel nodig hebben voor de stroomvoorziening.

Waar koop je de goedkoopste voegenborstel?

Een handmatige voegenborstel heeft als grootste voordeel dat die bij elk tuincentrum en bouwmarkt verkrijgbaar is, zowel in de winkels als via de webshops. De prijs van een handmatige voegenborstel is laag, vooral als je een volledig houten exemplaar aanschaft. Wie kiest voor een handmatige voegenborstel die op een multifunctionele steel kan worden bevestigd zal weer wat meer moeten betalen, want die worden geleverd door de betere merken tuingereedschap Deze borstels werken uitstekend. De borstels worden in de lengterichting door de voegen geduwd en vegen al het onkruid en de rommel weg. Het grootste nadeel van handmatig voegen reinigen is dat het een arbeidsintensieve klus is.

Beste Voegenborstel aanbiedingen van Maart 2023