Imex Glyfosaat 3
Bijgewerkt: Juli 2024

Imex Glyfosaat 3

Imex Glyfosaat 3

Voor het bestrijden van onkruid kan IMEX glyfosaat 3 worden gebruikt. Dit is een middel dat wat betreft de werking vergelijkbaar is met het populaire Roundup. IMEX glyfosaat 3 is echter veel goedkoper. Het wordt geleverd in flesjes van 200 ml. Dat lijkt niet zoveel, want voorheen werd het middel verkocht per liter. Maar per behandeling is er slechts 15 ml nodig. Dat moet worden opgelost in een halve liter water. Er kan dan 10 vierkante meter grond mee worden behandeld. Een flesje IMEX glyfosaat 3 bevat voldoende middel om er een oppervlak van ongeveer 100 vierkante meter mee onkruidvrij te maken.

Gebruik van IMEX glyfosaat 3

Om doeltreffend onkruid te kunnen bestrijden kan er niet bij alle weersomstandigheden gebruik worden gemaakt van IMEX glyfosaat 3. Het mag sowieso niet te warm zijn en er mag ook geen zon schijnen. Als er binnen enkele uren regen wordt verwacht kun je beter ook nog even wachten. Het is ook niet goed om het middel te gebruiken als het ‘s nachts heeft gevroren. De beste resultaten worden bereikt als je IMEX glyfosaat 3 gebruikt bij bewolkt weer en een hoge vochtigheidsgraad. Er hoeft alleen te worden gespoten op plekken waar daadwerkelijk onkruid zit.

Langdurig resultaat

Een behandeling met IMEX glyfosaat 3 heeft als resultaat dat je een lange tijd geen last meer hebt van onkruid op de behandelde plekken. Dat komt doordat het middel erg snel werkt en het onkruid vernietigt tot in de wortels. Er kunnen dus geen nieuwe plantjes uit de oude wortelresten groeien. Een nadeel van IMEX glyfosaat 3 is, dat het niet alleen onkruid vernietigt. Als er een beetje van het product op gewone planten terecht komt gaan die ook dood. Het effect van het middel is binnen enkele uren zichtbaar. De leverancier claimt dat sporen van het middel na 6 uur zijn verdwenen.

Waar kan dit middel worden aangeschaft?

IMEX glyfosaat 3 mag vanaf begin 2023 alleen nog door professionals worden gebruikt. Door een wijziging van de wet mag het product niet meer worden verkocht aan particulieren. De reden daarvoor is dat IMEX glyfosaat 3 schadelijke stoffen bevat, die in het rioolwater terecht komen. Er zijn inmiddels wel alternatieve producten verkrijgbaar. Die zijn gemaakt van natuurlijke producten en hebben een werking die vergelijkbaar is met die van IMEX glyfosaat 3. Deze producten zijn, net als IMEX glyfosaat 3, verkrijgbaar bij gespecialiseerde winkels in tuinproducten, zowel fysiek als online.

Beste Imex Glyfosaat 3 aanbiedingen van Juli 2024