Verzwaringsdeken

Op zoek naar de beste verzwaringsdeken? Vergelijk de top 5 verzwaringsdekens voor een goede nachtrust en ontdek welke het beste bij jou past.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Slaapcity verzwaringsdeken 7 kg
Slaapcity verzwaringsdeken 7 kg
Voordelen
Je hoeft er geen dekbedhoes omheen te doen. Heeft een luxe uitstraling en voelt zacht aan. Je krijgt drie jaar garantie op het verzwaringsdeken. Geeft jou een aangename nachtrust.
Nadelen
Mag niet in de droger worden gedroogd.
Litollo verzwaringsdeken 7kg
Litollo verzwaringsdeken 7kg
Voordelen
Het materiaal is lekker verfrissend. Zorgt voor een goede ontspanning. Geeft voortaan minder stress en angst. Je kunt lekker slapen en uitgerust wakker worden. Het verzwaringsdeken kan in de wasmachine en de droger.
Nadelen
Je krijgt slechts 1 jaar garantie.
Tip: Beste keuze
Nevali verzwaringsdeken 3 kg kind
Nevali verzwaringsdeken 3 kg kind
Voordelen
Zorgt ervoor dat je kindje sneller in slaap valt. De gehele nachtrust zal veel beter zijn. Zorgt voor een veel betere concentratie. Het verzwaringsdeken heeft een mooie print. Heeft een goed prijs en kwaliteitsverhouding.
Nadelen
Je kunt het verzwaringsdeken het beste wassen met de hand.
Nevali verzwaringsdeken tweepersoons
Nevali verzwaringsdeken tweepersoons
Voordelen
Geeft een verbeterde energie voor de volgende dag. Je kunt voortaan onafgebroken doorslapen. Gaat lang mee en het gewicht wordt goed verdeeld. Wordt geleverd in een handige opbergtas.
Nadelen
Niet geschikt wanneer je er alleen onder gaat slapen.
Lifegoods verzwaringsdeken 7,2 kg
Lifegoods verzwaringsdeken 7,2 kg
Voordelen
Geschikt voor alle seizoenen. Heeft wel 10 hoeklussen tegen wegglijden. Het is zacht ademend. Het verzwaringsdeken kent een hoge kwaliteit. Gemakkelijk opbergen in de opbergtas.
Nadelen
Er zijn geen uitzonderingen op de lengte van de garantie.

Beste VerzwaringsdekenKoopgids: Welke Verzwaringsdeken is de beste koop van juni 2024?

Heb jij vaak moeite om in slaap te vallen? Lig je bijvoorbeeld uren te piekeren of uren naar het plafond te staren voordat je eindelijk in slaap valt? Dan is een verzwaringsdeken misschien precies wat je nodig hebt. Een verzwaringsdeken wordt ook wel een Gravity Blanket of deken genoemd en helpt miljoenen mensen om sneller in slaap te vallen. Dit gaat veel verder dan alleen beter slapen, verzwaarde dekens worden namelijk ook succesvol ingezet bij angst, dwang- en ontwikkelstoornissen en depressie.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een stuk zwaarder dan de normale deken die je waarschijnlijk gewend bent. De deken is zwaarder gemaakt door de deken te vullen met zakjes waar plastic korreltjes in zitten. Hierdoor is het gewicht van een verzwaringsdeken tussen de 6,8 en 11,3 kilo. Dit zwaardere gewicht zorgt ervoor dat er een subtiele druk op het lichaam uitgevoerd wordt, waardoor je sneller in slaap valt.

Waarom slaap je beter met een verzwaringsdeken?

Dankzij het zwaardere gewicht van deze deken heb je het gevoel dat je wordt geknuffeld of wordt vastgehouden. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van de slaaphormonen melatonine en serotonine verhoogd wordt. De aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt daarnaast juist verlaagd. Als je onder een verzwaringsdeken gaat slapen verlaag je dus ook gelijk je stressniveau. Je wordt daarnaast ook sneller slaperig en je lichaam krijgt de kans om tijdens het slapen beter te herstellen. Hierdoor wordt je iedere ochtend met een uitgerust en fit gevoel wakker.

Wanneer kies je voor een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken heeft dus veel effect op het lichaam. Het gewicht van een verzwaringsdeken is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht en de lengte. Een advies is om een verzwaringsdeken te kiezen die ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht bedraagt. Het juiste gewicht zal ervoor zorgen dat slaapproblemen verminderd worden. Dit kan bijvoorbeeld stress, een stoornis of een ziekte zijn. Een verzwaringsdeken is geschikt voor talloze slaapproblemen en biedt in veel gevallen ook daadwerkelijk een uitkomst.

De criteria voor een verzwaringsdeken

Als je besluit om een verzwaringsdeken aan te schaffen is het belangrijk om op enkele criteria te letten. Zo mag het gewicht van de zwaartedeken zeker niet te zwaar zijn. Dit is dan ook de reden dat je het beste een deken kunt kiezen die ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht bedraagt. Verder mogen het hoofd en de nek van een kind niet bedekt worden met een zwaartedeken. Een gebruiker, zowel kind als volwassene, moet daarnaast altijd goed kunnen ademen en zich niet verplet voelen. Als volwassene heb je meer speelruimte in de gewichtkeuze dan kinderen, let daarom bij kinderen extra op het gewicht.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Verzwaringsdeken

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken die gevuld is met kleine gewichtjes, zoals glasparels of plastic korrels. Het gewicht van de deken zorgt voor een diepe drukstimulatie, wat kan helpen bij het verminderen van stress, angst en slaapproblemen.

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken oefent druk uit op het lichaam, waardoor het zenuwstelsel wordt gestimuleerd en de productie van het hormoon serotonine wordt verhoogd. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning en kalmte, waardoor de slaapkwaliteit verbetert en stress en angst verminderen.

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Een verzwaringsdeken kan nuttig zijn voor mensen met slaapproblemen, angststoornissen, autisme, ADHD, PTSS, fibromyalgie en andere aandoeningen die kunnen leiden tot overprikkeling of slaapstoornissen. Het is echter belangrijk om altijd een arts te raadplegen voordat je een verzwaringsdeken gebruikt.

Hoe kies ik de juiste verzwaringsdeken?

Bij het kiezen van een verzwaringsdeken is het belangrijk om rekening te houden met je eigen lichaamsgewicht. Over het algemeen wordt aangeraden om een deken te kiezen die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht weegt. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de afmetingen en het materiaal van de deken, zodat deze comfortabel aanvoelt.

Kan ik een verzwaringsdeken wassen?

Het is afhankelijk van het specifieke type verzwaringsdeken of deze gewassen kan worden. Sommige verzwaringsdekens hebben een afneembare hoes die in de wasmachine kan worden gewassen, terwijl andere dekens alleen met de hand gewassen kunnen worden. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om de deken op de juiste manier te reinigen.

Top 5 Beste kopen
Logo