Verzwaringsdeken
Bijgewerkt: Mei 2023

Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken

Heb jij vaak moeite om in slaap te vallen? Lig je bijvoorbeeld uren te piekeren of uren naar het plafond te staren voordat je eindelijk in slaap valt? Dan is een verzwaringsdeken misschien precies wat je nodig hebt. Een verzwaringsdeken wordt ook wel een Gravity Blanket of deken genoemd en helpt miljoenen mensen om sneller in slaap te vallen. Dit gaat veel verder dan alleen beter slapen, verzwaarde dekens worden namelijk ook succesvol ingezet bij angst, dwang- en ontwikkelstoornissen en depressie.

 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een stuk zwaarder dan de normale deken die je waarschijnlijk gewend bent. De deken is zwaarder gemaakt door de deken te vullen met zakjes waar plastic korreltjes in zitten. Hierdoor is het gewicht van een verzwaringsdeken tussen de 6,8 en 11,3 kilo. Dit zwaardere gewicht zorgt ervoor dat er een subtiele druk op het lichaam uitgevoerd wordt, waardoor je sneller in slaap valt. 

 

Waarom slaap je beter met een verzwaringsdeken?

Dankzij het zwaardere gewicht van deze deken heb je het gevoel dat je wordt geknuffeld of wordt vastgehouden. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van de slaaphormonen melatonine en serotonine verhoogd wordt. De aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt daarnaast juist verlaagd. Als je onder een verzwaringsdeken gaat slapen verlaag je dus ook gelijk je stressniveau. Je wordt daarnaast ook sneller slaperig en je lichaam krijgt de kans om tijdens het slapen beter te herstellen. Hierdoor wordt je iedere ochtend met een uitgerust en fit gevoel wakker.

 

Wanneer kies je voor een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken heeft dus veel effect op het lichaam. Het gewicht van een verzwaringsdeken is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht en de lengte. Een advies is om een verzwaringsdeken te kiezen die ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht bedraagt. Het juiste gewicht zal ervoor zorgen dat slaapproblemen verminderd worden. Dit kan bijvoorbeeld stress, een stoornis of een ziekte zijn. Een verzwaringsdeken is geschikt voor talloze slaapproblemen en biedt in veel gevallen ook daadwerkelijk een uitkomst.

 

De criteria voor een verzwaringsdeken

Als je besluit om een verzwaringsdeken aan te schaffen is het belangrijk om op enkele criteria te letten. Zo mag het gewicht van de zwaartedeken zeker niet te zwaar zijn. Dit is dan ook de reden dat je het beste een deken kunt kiezen die ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht bedraagt. Verder mogen het hoofd en de nek van een kind niet bedekt worden met een zwaartedeken. Een gebruiker, zowel kind als volwassene, moet daarnaast altijd goed kunnen ademen en zich niet verplet voelen. Als volwassene heb je meer speelruimte in de gewichtkeuze dan kinderen, let daarom bij kinderen extra op het gewicht.

Beste Verzwaringsdeken aanbiedingen van Mei 2023