Henry Stofzuiger
Bijgewerkt: Juni 2023

Henry Stofzuiger

Henry Stofzuiger

Wie kent de bekende stofzuiger met het vrolijke gezichtje niet? De stofzuiger met de rode kleur, de vriendelijke ogen en de stralende lach is ooit als grapje bedacht, maar is vandaag de dag nog steeds populair. Een Henry stofzuiger is de leukste stofzuiger die je ooit zal tegenkomen. De stofzuiger is al ruim 40 jaar geleden bedacht door Numatic International Ltd. Genoeg reden dus om eens in de geschiedenis te duiken en je meer te vertellen over de vrolijke Henry stofzuigers en zijn kleurrijke familie.

 

Het ontstaan van de vrolijkste stofzuiger ter wereld

Numatic International Ltd, het moederbedrijf van Henry, is in 1969 in Engeland opgericht. De stofzuigers die toen geproduceerd werden bestonden toen voornamelijk uit koffer handvaten, meubelwieltjes, olievaten en een afwasteiltje. Jaren, pas in 1981, is de eerste Henry stofzuiger gemaakt. De eerste Henry’s werden in het plaatsje Dorset gemaakt. Deze bestonden in eerste instantie uit aangeleverde plastic en metalen. In de jaren daarna is de stofzuiger verder doorontwikkeld, waardoor ook de kwaliteit aanzienlijk verbeterd is.

 

Een echte wereldster

In Engeland was Henry de stofzuiger gelijk een hit. Het was dan ook niet veel later dat Henry zijn koffers pakte en bekend werd in de rest van de wereld, waaronder Nederland en België. Zowel particulieren als de professionele schoonmaakmarkt vielen als een blok voor de charmante Henry stofzuiger. Hierna heeft Henry steeds meer terrein weten te veroveren en ging de stofzuiger als warme broodjes over de toonbank.

 

Henry met en zonder gezicht

Het leuke aan de Henry stofzuiger is natuurlijk zijn vrolijke gezichtje. Toch is er ook voor gekozen om de Henry stofzuiger zonder gezichtje aan te bieden. Voornamelijk de professionele schoonmaakmarkt had veel interesse in de stofzuiger. Toch kozen zij voor een Henry stofzuiger zonder een gezichtje. De professionele schoonmaakmarkt wilde namelijk wel dat hun onderneming professioneel overkwam en daar paste een lachende stofzuiger niet helemaal in thuis. De stofzuiger wist er ondanks zijn gezichtsverlies toch voor te zorgen dat anderen een glimlach op hun gezicht kregen.

 

De familie van Henry

Het leek er lang op dat de stofzuiger Henry eenzaam door het leven ging. Daarom hebben de makers van de stofzuiger ervoor gezorgd dat Henry een zusje kreeg genaamd Hetty. Ondanks het lieve roze gezichtje van Hetty bleek ook deze stofzuiger veel meer in huis te hebben dan je verwacht. Zo is de Hetty stofzuiger voorzien van dezelfde specificaties en toebehoren als haar grotere broer. Het enige verschil tussen Hetty en Henry is de vrouwelijke kleur en de mooie wimpers.

Beste Henry Stofzuiger aanbiedingen van Juni 2023