Verticuteermachine
Bijgewerkt: Juni 2024

Verticuteermachine

Verticuteermachine

Ben jij van plan om een verticuteermachine aan te schaffen? In dit artikel lees je alles over wat een verticuteermachine precies doet en welke keuzes je moet maken wanneer je zo’n apparaat aanschaft. Een verticuteermachine is een populair apparaat voor hoveniers en veel particulieren gebruiken deze machine voor hun eigen gazon. De machine gebruikt een soort speciale hark waarmee dood gras van het gazon wordt verwijderd.

 

Wat is een verticuteermachine?

Met een verticuteermachine kun je dood gras verwijderen uit een gazon. Ook mos kan met een verticuteermachine worden verwijderd. Het apparaat lijkt erg op een grasmaaier en wordt veel door particulieren en hoveniers gebruikt. Wanneer je gras maait, blijft er vaak veel maaisel liggen. Op lange termijn kan dit een dikke laag van dood gras worden, waardoor het gazon harder wordt en het gras niet meer goed kan groeien. Daarom is het belangrijk om na het maaien nog eens met de verticuteermachine over het gazon te gaan.

 

Waar moet ik op letten als ik een verticuteermachine wil aanschaffen?

Niet alle verticuteermachines zijn van even goede kwaliteit. Wat voor verticuteermachine jij wilt aanschaffen hangt af van de grootte van je gazon en hoe vaak je het apparaat wilt gebruiken. Gebruik je het apparaat alleen af en toe voor je eigen gazon nadat je het gras hebt gemaaid? Dan hoef je niet de duurste en beste verticuteermachine aan te schaffen. Ben je een professioneel hovenier en van plan om de machine dagelijks voor grote oppervlakten te gebruiken? Dan is het verstandig om een uitstekend apparaat te kiezen. Let daarbij op de maaibreedte, het elektrisch vermogen (W), en de inhoud van de opvangzak. 

 

Wat zijn populaire merken verticuteermachines in 2022?

Er zijn uiteraard vele verschillende merken verticuteermachines. Het maakt in principe niet uit welk merk je kiest, zolang je maar goed kijkt naar de kwaliteit. Voor grote gazonnen en veelvuldig gebruik kun je bijvoorbeeld het beste een machine kopen met een groot vermogen, bijvoorbeeld 1800 W in plaats van 1400 W. Bovendien is het handig om een grote maaibreedte te hebben voor grote gazonnen. Hoe groter de opvangzak is (bijvoorbeeld 50 liter in plaats van 40), hoe langer je de machine kunt gebruiken zonder deze eerst te legen. Populaire merken machines zijn bijvoorbeeld Powerplus en WOLF-Garten.

 

Tips bij het gebruik van een verituceermachine

Wanneer je de verticuteermachine gaat gebruiken, is het van belang dat het gazon net gemaaid is. Dan ligt het dode gras namelijk nog los. Laat je het dode gras langer liggen, dan kan het hard worden en steviger op het gazon vast gaan liggen. Dan moet de machine harder werken om het gras op te harken en gaat de machine minder lang mee. Het gebruik van de machine gaat net als een gewone grasmaaier. Pas op dat je geen kabels of tuinslangen raakt en leeg de opvangzak wanneer je merkt dat de machine minder gras opharkt.

Beste Verticuteermachine aanbiedingen van Juni 2024