Beamer
Bijgewerkt: Maart 2023

Beamer

Beamer

Beamers worden tegenwoordig vrijwel altijd gebruikt tijdens presentaties in bedrijven, scholen of tijdens evenementen. Het is vrijwel essentieel om een goede beamer te hebben in een grote ruimte. Zo krijgt iedereen alles mee van de presentatie en kun je gemakkelijk aan de hand van steekwoorden en afbeeldingen presenteren. In dit artikel lees je wat een beamer precies is en hoe je het beste een geschikte beamer kunt uitzoeken.

 

Wat is een beamer?

Een beamer is een apparaat dat beelden kan projecteren. Dit kan op een witte muur of op een speciaal doek dat je aan het plafond kunt hangen en kunt uitrollen. Op scholen projecteert de beamer de beelden vaak op het whiteboard. Een goede beamer kan haarscherpe pixels projecteren, zelfs op grote oppervlakten. Zo kun je ook voor grote gezelschappen prachtige foto’s presenteren. 

 

Waar moet ik op letten als ik een beamer wil aanschaffen?

Als je een beamer wilt aanschaffen, let je natuurlijk vooral op de kwaliteit. Dat verschilt nogal afhankelijk van waarvoor je de beamer wilt gebruiken. Wil je slechts een beamer gebruiken als home cinema? Dan heb je niet de duurste en beste beamer nodig. Maar wil je een beamer gebruiken voor een grote zaal van het bedrijf waarin vaak presentaties worden gegeven? Dan moet je een beamer van uitstekende kwaliteit hebben. Kijk hierbij vooral naar de resolutie en naar het lumen. Ook is het verstandig om een lamp met lange levensduur te kiezen.

 

Welke merken en types beamers zijn populair in 2022?

Er zijn vele merken beamers. Vooral merken als Sony, Canon en Philips zijn populair, maar het is belangrijker om naar de kwaliteit van de beamer te kijken dan naar het merk. Van het merk Optoma kun je bijvoorbeeld al voor 500 euro een prachtige home cinema beamer kopen. Voor een luxere, scherpere beamer betaal je al gauw tegen de 2.000 of 3.000 euro. Voor een zakelijke beamer met uitstekende resolutie moet je denken aan een resolutie van bijvoorbeeld 3840 bij 2160.

 

Jouw ideale home bioscoop

Een beamer is perfect om thuis comfortabel films en series te kunnen kijken. Je kunt de beamer gebruiken om televisie te kijken of om Netflix of YouTube mee te streamen. Vaak zijn de laatste twee applicaties al standaard inbegrepen bij de beamer. Het is belangrijk dat je de beamer ver genoeg van de witte achtergrond plaatst. Zorg er dus voor dat je de beamer in een kamer zet waar genoeg ruimte is. 

Beste Beamer aanbiedingen van Maart 2023