Beamer

Kies de beste beamer voor thuis of kantoor. Lees alle voor- en nadelen en bekijk de top 5 beste beamers.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Optoma HD144X
Optoma HD144X
Voordelen
Full HD beamer, fantastisch helder beeld. Filter hoeft niet schoongemaakt te worden. 2 HDM ingangen. Ook geschikt om te gamen. Makkelijke bediening. Licht qua gewicht.
Nadelen
Deze beamer kan geen bestanden afspelen vanaf USB stick of externe harde schijf.
Acer X138WHP
Acer X138WHP
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Aansluiten op computer mogelijk. Grote lichtopbrengst, ook in lichte ruimte mooi beeld. Eenvoudig scherp stellen.
Nadelen
Maakt tijdens gebruik iets meer geluid dan een gemiddelde beamer.
Tip: Beste keuze
LG PH550G
LG PH550G
Voordelen
Als beste getest. Geïntegreerde mediaspeler, rechtstreeks van usb afspelen. Werkt zonder kabels. Laag stroomverbruik. Ingebouwde bluetooth. Ingeboude luidspreker.
Nadelen
Kamer of ruimte dient verduisterd te worden voor optimale beeld.
Optoma GT1070Xe
Optoma GT1070Xe
Voordelen
Short throw beamer, geschikt voor kleine ruimtes. Zeer scherp beeld. Afstandsbediening. Makkelijk te bedienen. Stil tijdens gebruik. 2 HDMI aansluitingen.
Nadelen
Deze beamer heeft geen zoomfunctie om grootte projectie aan te kunnen passen.
Optoma EH400
Optoma EH400
Voordelen
Grote lichtopbrengst, altijd mooi beeld, ook in verlichte ruimtes. Veel in en uitgangen. Stille eco-stand. Makkelijk instelbaar. Gemakkelijke menustructuur. Maakt niet veel geluid.
Nadelen
Prijs ligt iets hoger dan die van een gemiddelde beamer.

Beste beamerKoopgids: Welke beamer is de beste koop van april 2024?

Beamers worden tegenwoordig vrijwel altijd gebruikt tijdens presentaties in bedrijven, scholen of tijdens evenementen. Het is vrijwel essentieel om een goede beamer te hebben in een grote ruimte. Zo krijgt iedereen alles mee van de presentatie en kun je gemakkelijk aan de hand van steekwoorden en afbeeldingen presenteren. In dit artikel lees je wat een beamer precies is en hoe je het beste een geschikte beamer kunt uitzoeken.

Wat is een beamer?

Een beamer is een apparaat dat beelden kan projecteren. Dit kan op een witte muur of op een speciaal doek dat je aan het plafond kunt hangen en kunt uitrollen. Op scholen projecteert de beamer de beelden vaak op het whiteboard. Een goede beamer kan haarscherpe pixels projecteren, zelfs op grote oppervlakten. Zo kun je ook voor grote gezelschappen prachtige foto’s presenteren.

Waar moet ik op letten als ik een beamer wil aanschaffen?

Als je een beamer wilt aanschaffen, let je natuurlijk vooral op de kwaliteit. Dat verschilt nogal afhankelijk van waarvoor je de beamer wilt gebruiken. Wil je slechts een beamer gebruiken als home cinema? Dan heb je niet de duurste en beste beamer nodig. Maar wil je een beamer gebruiken voor een grote zaal van het bedrijf waarin vaak presentaties worden gegeven? Dan moet je een beamer van uitstekende kwaliteit hebben. Kijk hierbij vooral naar de resolutie en naar het lumen. Ook is het verstandig om een lamp met lange levensduur te kiezen.

Welke merken en types beamers zijn populair in 2024?

Er zijn vele merken beamers. Vooral merken als Sony, Canon en Philips zijn populair, maar het is belangrijker om naar de kwaliteit van de beamer te kijken dan naar het merk. Van het merk Optoma kun je bijvoorbeeld al voor 500 euro een prachtige home cinema beamer kopen. Voor een luxere, scherpere beamer betaal je al gauw tegen de 2.000 of 3.000 euro. Voor een zakelijke beamer met uitstekende resolutie moet je denken aan een resolutie van bijvoorbeeld 3840 bij 2160.

Jouw ideale home bioscoop

Een beamer is perfect om thuis comfortabel films en series te kunnen kijken. Je kunt de beamer gebruiken om televisie te kijken of om Netflix of YouTube mee te streamen. Vaak zijn de laatste twee applicaties al standaard inbegrepen bij de beamer. Het is belangrijk dat je de beamer ver genoeg van de witte achtergrond plaatst. Zorg er dus voor dat je de beamer in een kamer zet waar genoeg ruimte is.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een beamer

Wat is de beste resolutie voor een beamer?

De “beste” resolutie hangt af van het beoogde gebruik. Full HD (1920×1080) is gangbaar voor films en presentaties. Voor 4K-films is 4K-resolutie (3840×2160) ideaal.

Wat betekent ‘lumen’ bij beamers?

Lumen geeft de helderheid van de beamer aan. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het geprojecteerde beeld. Voor donkere kamers volstaat 1000-2000 lumen, terwijl goed verlichte ruimtes 3000 lumen of meer kunnen vereisen.

Kan ik een beamer gebruiken in een verlichte kamer?

Ja, maar voor heldere ruimtes heb je een beamer met een hoge lumen-output nodig. Beamers ontworpen voor gebruik in verlichte kamers worden vaak aangeduid als “daglichtbeamers”.

Hoe zit het met de levensduur van een beamerlamp?

Afhankelijk van het model en gebruik, kan een beamerlamp tussen de 1.000 en 5.000 uur meegaan. LED-beamers hebben vaak een langere levensduur, tot wel 20.000 uur.

Kan ik mijn smartphone of tablet verbinden met een beamer?

Ja, de meeste moderne beamers hebben HDMI- of USB-poorten waarmee je mobiele apparaten kunt aansluiten, hoewel je soms een adapter nodig hebt. Sommige beamers bieden ook draadloze connectiviteitsopties.

Top 5 Beste kopen
Logo