Topper Matras Latex
Bijgewerkt: Mei 2023

Topper Matras Latex

Topper Matras Latex

Wist jij al dat een topper matras veel voordelen met zich meebrengt? Een topper matras is een dun matras die je bovenop je reguliere matras kunt leggen. Een topper matras wordt ook wel een topdekmatras, oplegmatras of dekmatras genoemd. Je kunt een topper krijgen in veel verschillende formaten, zoals 1-persoons en 2-persoons, en verschillende dichtheden. Er zijn zelfs matras toppers die een split hebben aan het hoofdeinde, special voor een elektrisch verstelbare boxspring. De kern van een matras topper bestaat meestal uit latex, comfortschuin, traagschuim of koudschuim. Benieuwd geworden naar alle voordelen van een topper matras? Lees dan snel verder.

 

Verhoog het ligcomfort

Een goede matras topper zorgt ervoor dat het ligcomfort wordt verhoogd, letterlijk én figuurlijk. In de meeste gevallen geldt de regel: hoe dikker de topper, hoe meer effect. Het materiaal van de topper heeft daarnaast ook invloed op het ligcomfort. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor koudschuim. Dit materiaal ventileert het beste, geeft relatief stevig ligcomfort en biedt daarnaast ook goede ondersteuning. Als je liever op een zacht en soepel bed ligt kun je het beste kiezen voor latex. Een topper van latex voelt alsof je op zachte wolkjes slaapt. Ook kun je kiezen voor een topper van traagschuim. Traagschuim werkt drukverlagend zodra het in contact komt met de warmte van het lichaam. Dit is erg prettig voor je gewrichten en je spieren. Daarnaast zorg je er met een topper matras ook voor dat de instaphoogte van het bed verhoogd wordt. Hierdoor wordt het in- en uitstappen een stuk makkelijker en ziet het bed er voor het oog ook direct luxer uit. 

 

Pas de hardheid van het matras aan


Ligt jouw matras te zacht of juist te hard, maar is je matras nog niet toe aan vervanging? Dan kan een matras topper de uitkomst bieden. Door een matras topper aan te schaffen hoef je niet een compleet nieuw matras aan te schaffen om de hardheid van het bed aan te passen. Afhankelijk van je voorkeuren kun je voor een zachter of juist harder topdekmatras kiezen. Hierdoor zal je ligcomfort een flink stuk verbeteren.

 

Overbrug de naad tussen twee matrassen

Een ander voordeel van een topper matras is dat je van twee losse matrassen makkelijk één groot matras kunt maken. Veel koppels ergeren zich aan de naad tussen twee 1-persoonsmatrassen. Met een topper matras is dit probleem gelukkig snel opgelost. Een topper matras zorgt er namelijk voor dat jij van twee losse matrassen in feite een groot 2-persoonsbed kunt maken, terwijl je het ligcomfort en de stevigheid van je eigen matras behoudt. Slaap jij in een bed met een elektrische bodem? Ook dat is geen probleem. Je kunt in dat geval kiezen voor een matras topper met een split aan de bovenkant. Hierdoor kun je beide bedden individueel blijven bedienen en toch genieten van de voordelen van een 2-persoonsbed. 

Beste Topper Matras Latex aanbiedingen van Mei 2023